Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
4 - 1
Ängelholms FF blå
IF Lödde4 - 1Ängelholms FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 april, 19:00
Plats:Tolvans IP B-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131300015
Samling:18:00
Ett 1000 bitars pussel lagt!
2019-04-26 21:37
Ibland så faller alla små bitar i pusslet på plats och allting bara fungera så j-vla bra! När det vi tränar på, träning efter träning, det som vi nöter i timmar, när dessa pusselbitar finner sina platser, då är det så kul att titta på när ni spelar fotboll killar. 
Innan match så pratade vi om hur vi skall lösa uppspelen från målvakt, om Ängelholm går upp och punktmarkerar våra försvarsspelare, dels rörelser på spelarna, men även att ibland lägga bollen långt så vi helt enkelt tvingar motståndarna att släppa sin höga press. Dessutom pratade vi lite om att få fart på bolltempot, och våga trycka till i närkamperna.

Nu la sig Ängelholm aldrig så högt i sin press, så vi fick inte chansen att prova våra teorier, men det kommer fler matcher så vi får säkert möjlighet att prova dessa teorier och rörelsemönster vid något annat tillfälle. Vi börjar matchen lite avvaktande de 5-7 första minuterna och det är Ängelholm som kommer till avslut och anfall, vi är lite sega och det går långsamt. Men efter dessa 5-7 minuter så börjar vi få upp tempot och har bra rörelse, bra passningsspel och vi går in och vinner många närkamper. Ju mer vi tar över matchen, ju grinigare blir Ängelholmsspelarna och det är mycket protesterande mot domslut från deras sida, och när de lägger fokus på fel saker, så fortsätter vi istället att göra det som är bra ännu bättre. Även om Ängelholm får göra första målet, så är det vår match från minut 7. 
Vi är bättre i nästan allt, men framför allt så lägger vi energin på rätt saker.

För att inte alla superlativ skall ta slut tidigt på våren, så kan vi bara säga att ni killar gör en fantastisk match idag, det är så många rätt beslut ni tar idag, vi flyttar över när det behövs, vi ligger nära våra motståndare så de får ont om tid på sig. Vi vårdar bollen och vänder hem när det inte finns lägen framåt, vi hittar öppnande passningar ut på kanterna, och i sista perioden får vi även till de extremt viktiga djupledslöpningar av våra inner mittfältare. Vi hjälper varandra i försvarsspelet med att komma på rätt sida, kommer som understöd när en kompis går i press. Vi får maxlöpningar av yttermittfältare, som kommer först till bollen och kan utmana försvaren på sin kant.
Det är fantastiskt roligt att se er spela fotboll när ni gör det på detta viset. Spelar vi så som vi spelar idag i resten av matcherna i serien, så kommer ni få en fantastisk utveckling killar, även om vi inte skulle vinna alla matcher, så är det som ni presterar idag på plan, det som kommer göra er till duktiga fotbollsspelare, inte om vi råkar göra fler mål än motståndaren. 

Det vi behöver bli bättre på, är avslut, vi hade massor med lägen som vi inte lyckas göra mål på, några är rena fantomräddningar av motståndare, andra är när vi tar fel beslut i straffområdet. Vi kanske passar när vi borde skjutit, vi skjuter när vi borde passat, och det skall och kommer vi bli bättre på killar, och så länge chanserna finns, så är vi tränare inte oroliga. 
Bara fortsätt med den inställning och det spel ni hade idag, det är så roligt att stå sidan om och bara njuta...

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare