Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
6 - 1
Höganäs BK
IF Lödde6 - 1Höganäs BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 maj, 13:30
Plats:Tolvans IP B-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131300024
Samling:12:30
3 pinnar in på banken.
2019-05-11 16:44
Efter en riktigt bra träning i torsdags som innehåll högt temp, bra presspel och riktigt mycket löpningar så hoppades vi på en bättre insats idag än mot landskrona. Tyvärr fortsätter kräftgången och vi får inte riktigt till det.
Nu vinner vi matchen med klara 6-1 vilket isig är en styrka att kunna vinna matcher när allt inte riktigt klaffar. Målen som vi gör, gör vi bra, det är bra fart framåt, det är ett varierat anfallsspel med bollar ut på kanterna, djupledslöpningar av mittfältet och fina kombinationer mellan anfallaren och mittfältarna som bäddar för våra 6 mål, och det hade inte varit orättvist om vi fått in någon boll till.

Vi har en 15 minuters period i början på andra perioden, där vi gör det mesta rätt, där vi har hög press, där vi spelar snabbt och enkelt, där vi inte tappar så mycket boll och vi inte slår bort en massa passningar. I denna perioden gör vi också 3 av våra 6 mål, här är vi riktigt bra killar. Både i anfallsspelet och i försvarsspelet, vi har hemåt löpningar på 40-50 meter, vi kommer som understöd till kompisarna och vi håller ett kompakt lag i försvarsspelet, vi går in tidigt i duellerna och vinner massor med 50/50 situationer dessutom får vi till ytorna i anfallsspelet men håller ändå ihop våra lagdelar.

Utöver dessa 15 minuter så har vi stunder där vi briljerar anfallsmässigt, men där vårt försvarsspel över hela planen inte är så intensivt eller så fysiskt som krävs. Flera gånger kommer vi fel och ligger flera meter ifrån vår motståndare, så när denne får bollen så hinner han ta emot och få kontroll på bollen innan vi kommit in i pressen, och oftast blir vi antingen bort fintade eller så kan de enkelt spela sig hur situationen.

Allt för många gånger under dagens match så litar vi för mycket på att vår backlinje skall hantera motståndarnas anfallen, de gör backlinjen bra och framför allt vår mittback som brukar vara bra, men idag blev han vårt ankare, vår livboj som räddade oss många gånger. 
Tidigare i våras, innan serierna drog igång, har vi varit riktigt bra i vårt försvarsspel men haft lite svårare framåt, nu är vi riktigt bra framåt men har svårare i försvarsspelet, och det är inte konstigt killar, för det vi har vunnit i anfallsspelet är mer löpningar i både djupet centralt och längs kanterna, dessa löpningar går dessutom fortare än innan vilket så klart tar på krafterna, detta har resulterat i att vi tidigt i försvarsspelet inte har med lika många spelare som tidigare, vi är inte lika kompakta som tidigare, och vi har helt enkelt fler spelare på fel sida bollen när motståndarnas anfall börjar än vad vi haft tidigare. 

Det som är så bra med detta är att det finns en väldigt enkel lösning för att rätta till denna lilla detalj. Och det är något som alla våra killar kan, om inte från födseln så har de iallafall kunnat det de sista 10 åren: Spring! Vi måste helt enkelt springa lika fort tillbaka, som vi springer framåt, så vi kan komma på rätt sida bollen, och åter bli kompakta i försvarsspelet.

Nu ser vi fram emot nästa match som är mot Högaborg där vi skall springa massor killar!

/Magnus 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/5 13:00
7 - 3  
Lör 15/5 13:00
3 - 2  
Sön 9/5 13:00
2 - 3  
Lör 8/5 11:00
2 - 3  
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare