Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Teckomatorps SK
4 - 2
IF Lödde
Teckomatorps SK4 - 2IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 10 juni, 18:30
Plats:Teckomatorps IP, konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131300038
Samling:17:00, Tolvans IP
Karta:Klicka här >>
Man önskar sig fler matcher som denna.
2019-06-10 21:18
Det finns löjliga vinster, det finns tur vinster och så finns det vinster man förtjänar. På andra sidan finns det hedersamma förluster, förluster som man helst vill glömma, och förluster som kommer göra ett lag bättre, idag åker vi på en sådan förlust och helt ärligt hade vi haft några sådana förluster i serien tidigare, hade vi aldrig förlorat idag
Dagens matchbild ser i princip likadan ut igenom hela matchen, vi möter en motståndare som använder precis det vapen som behövdes för att såra oss idag. Vi möter en motståndare som använder sin fysik för att få matchen dit de vill och skadar oss precis där det gör som ondast. 

Teckomatorp sätter en enorm press, ibland rent ut sagt huvudlös, och hade vi möt fler lag i serien som spelat med sån intensiv press, så hade det inte straffat oss som de gjorde idag. Vi försökte spela oss ur pressen, precis som vi skulle, och det gick oftast bra de första 2-3 passningarna, men sedan tappade vi bollen. Dels för vi blir stressade men framför allt för i varje närkamp så kommer Teckomatorp spelaren hela vägen in och smäller på precis när vi skall ta emot bollen, när man som fotbollsspelare är mest sårbar, när man inte riktigt har fått bollen under kontroll. Vi gör det också lite lätt för motståndaren när vi inte spelar oss ur situationen och vänder över till andra kanten, utan allt för många gånger spelar tillbaka in i getingboet och in i närkamperna och kampen om bollen.
När vi sedan börjar lägga fokus på domarens beslut i matchen, istället för att fokusera på att spela fotboll, ja då är det svårt och motståndarna har fått ett mental övertag. Domaren bestämmer nivån på matchen och vi rättar oss efter den killar, bland gynnar det oss, och ibland inte!

Tekniskt och spelmässigt är vi ett bättre lag än motståndarna, men fysiskt ligger vi efter, de sprang mer än oss, de smällde på mer i närkamperna, men framför allt så satt de en helt annan press på oss när vi har bollen än vi gjorde på dem när de hade bollen. De fick matchen precis dit de ville, hade vi klarat av deras press bättre hade matchbilden sätt annorlunda ut, och det finns bara 2 sätt att lära sig det på, möta lag som sätter den intensiva press som Teckomatorp gjorde eller själv göra det på träningar. Ju oftare man sätts under intensiv press destu bättre kommer man hantera den, det är något som vi kan lösa själva på träningarna (eftersom det händer för sällan på matcher) så lägg ner mer jobb i pressen på träningar killar, så tvingar vi alla våra kompisar att höja tempot i passningsspelet, och vi kommer klara av intensiv press mycket bättre.

Efter matchen frågade jag killarna vad de tyckte, och de flesta tyckte att det var skit och de varit dåliga, vilket jag inte tyckte, vi försökte spela vårt spel, vi gör det stundtals fantastiskt bra, men vi klarade helt enkelt inte av (i delar av matchen) att spela mot ett lag som är så fysiskt och med den pressen de spelade. Och det är inte konstigt, vi har inte tidigare möt ett sådant lag, och vi lyckas inte riktigt få till samma intensitet på träningarna. Så sammantaget killar gör ni en riktigt bra match, mot en motståndare som gör det riktigt svårt för oss, och idag gör de flest mål, nästa gång vi möts hoppas vi att det ser lite annorlunda ut.

Sista matchen för serien på fredag mot Spanska, ger vi järnet på träningarna i veckan, full fart och intensiv press så löser vi det om vi ställs inför det på fredag.


/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/6 14:00
2 - 7  
Sön 6/6 14:00
5 - 2  
Lör 5/6 11:00
3 - 2  
Sön 30/5 15:30
3 - 3  
Fre 28/5 19:00
2 - 1  
Sön 23/5 13:00
1 - 2  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare