Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
1 - 2
Harrie FF
IF Lödde1 - 2Harrie FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 september, 13:00
Plats:Tolvans IP B-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131311018
Samling:12:00
Kommunderby.
2019-09-08 16:53
Idag är det derby, derby är alltid svårspelade då hjärta och vilja är ingredienser som spelar extra mycket roll i derbyn. Och idag så blev det tydligt. Även en viktigt match för vår mittback som har massor med klasskompisar i motståndarlaget.
Matchen börjar på ett rätt så jämt sätt, både vi och Harrie vill rulla boll och spela upp den på mötande anfallare för att sedan spela ut den igen på yttermittfältare. Vi känns dock lite säkrare med bollen, men det finns massor med löpmeter och vilja hos Harrie spelarna som inte ger oss många sekunder i uppspelen och det är en ganska tight tillställning där det inte släpps till så många målchanser, Harrie hade någon och vi hade några fler, men det är Harrie som göra första målet på en frispark, som läggs mot bortre och så kommer en Harrie spelare först på den och skarvar in bollen i mål. Vi har några bra lägen men där vi inte får till det riktigt, en bra period från båda lagen, där vi för spelet men Harrie är ettriga och försvarar sig bra, och får till några spelvändningar men inte så många farligheter, och där vi gör det lite för omständligt sista 3:e delen, och slarvar lite i passningar.

I andra perioden så kommer vi till fler avslut, får till några fina inspel, men Harries målvakt är vaken och kommer ut och snor bollen framför fötterna på våra spelare flera gånger, vi har mer boll i denna period, men står också för några farliga bolltapp när vi är på väg framåt, och Harrie får några giftiga chanser men några mål blir det inte i denna period. Återigen spelar vi fin fotboll, men har inte riktigt tålamodet att rulla boll inom laget, utan har lite bråttom att hitta den avgörande passningen, i denna perioden var vi klart bättre än Harrie och i princip så är det bara våra bolltapp och slarviga passningar som skapar omställningslägen för Harrie, men bra försvarsspel avvärjer de flesta lägen eller står vår målvakt i vägen.
Inför 3:e och sista perioden så känns det som att även om det är 2 mål som skall göras, så skall det inte vara några problem. Harrie började se trötta ut i slutet av andra perioden, och det kommer öppnade upp sig mer och lägena kommer komma nu i 3:e perioden.

Inför 3:e perioden trycker vi på vikten av att inte slarva i passningarna, vi vill inte tappa boll i uppspelsfasen, speciellt inte en 4-5 meters passning, dessutom måste vi höja tempot, sätt fart på bollen, färre tillslag när vi skall leverera bollen. Det vill sig dock inte riktigt, det tar inte många minuter förrns vi slarvar med för många bolltouch, passningen och mottagning vilket resulterar i att vi kommer försent in i en situation och en 5-minuters utvisningar är given. 
Denna utvisning sabbar tempot och vi tappar rytmen och nu börjar vi slarva ännu mer, vi slår bort så många passningar och bjuder på så mycket att det är ett under att Harrie bara gör ett mål till. Vi har en 15 minuters period, där vi inte är med i matchen och om Harrie spelarna var trötta efter 2:a perioden har vi nu gett dem massor med energi när de fått göra mål och dessutom ger dem farliga lägen gång efter annan, det är inte förrns matchen nästan är slut som pusselbitarna börjar trilla på plats igen och vi får till en reducering och det står 1-2, denna reducering förändrar vår inställning och vilja till att spela fotboll, och de sista 2 minuterna visar killarna hjärta och jävlar anamma som saknats i stora delar av denna sista period, det ger oss också en frispark precis utanför straffområdet i slutsekunderna, och vi drar bollen stenhårt i ribbans underkant, ner i marken och så studsar den upp och utåt, om den var innanför linjen eller ej, är nog omöjligt för någon att svära på, men det blev iallafall inte dömt något mål, och matchen blåses därefter av.

Det gamla talesättet att vilja slår klass var ganska talande idag, vi spelar en bättre fotboll, vi har mer boll, men har riktigt svårt den sista 3:e delen när det blir trångt och vi försöker tråckla oss igenom 7 försvarare och en målvakt, här behöver det bli mycket mer rörelse och fler skott utanför straffområdet på mål, och sedan full fart för att gå på returerna. Harrie hade viljan och inställningen att matchen skulle bara vinnas, det högg på allt, satte hög press och fick till en hel del omställningar när de vunnit bollen. Hade vi satt några av våra tidiga chanser så kanske matchen sett annorlunda ut, då kanske viljan och energin hos motståndarna hade försvunnit, nu såg man hur den försvann hos våra spelare efter 0-2 målet, och hur den kom tillbaka vid reduceringen.

Bara att bryta ihop och komma igen, där finns lite att träna på killar och så måste vi inse att man inte kan leva på gamla meriter, varje match är en ny match och tidigare framgångar/motgångar är helt ointressanta.

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare