Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Vejby IF
1 - 5
IF Lödde
Vejby IF1 - 5IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 23 augusti, 19:00
Plats:Vejby IP B-Plan
Tävling:
Matchnummer: 131311007
Samling:17:00
Karta:Klicka här >>
En helt fantastik hemfärd.
2019-08-23 22:34
Dagens motstånd stod Vejby för, ett lag som vi aldrig tidigare möt och inte visste något om. Vejby är inte så stort men det är en riktigt trevlig idrottsplats de ställer till förfogande. Fredagsmatcher är inte riktigt vår melodi, speciellt inte 1 timme bort i bil, det var många lugna och stillsamma killar i omklädningsrummet när vi hade taktiksnack, det var också väldigt avvaktande och stillastående på uppvärmning vilket inte alls verkade speciellt lovande.
Precis när matchen börjar så får Vejby rulla runt bollen lite och vi har ett väldigt avvaktande spel, inte så att Vejby kom till några farligheter, men den stillsamma uppvärmningen fortsatte en liten stund till ute på plan, men ju varmare killarna blev i kläderna ju mer tog vi över och började rulla boll mellan oss. En 10 minuter in i matchen har vi tagit över och det är mest våra felpassningar (vilket var på tok för många i första perioden) som gjorde att Vejby fick låna bollen ibland, därför kändes det ganska överraskande att de trycker dit 1-0 på deras första avslut på mål, i en snabb omställning, med ett läckert inspel precis i ytan mellan backarna och mittfältet, där en motståndare får stå ohotade och trycka dit den, vackert!
Inget att hänga läpp för, fortsätter vi bara att mata på, så kommer vi få in ett mål vi också, trodde man. Vi spelar bra och effektivt fram till sista 3:e delen men där tar det stop, vi har så otroligt svårt att komma till avslut och de flesta av våra avslut blir rakt på målvakten som knappt behövde anstränga sig för att rädda dem, och de gångerna han behövde anstränga sig så tog han de bollarna också. Första period slutar 1-0 till Vejby men kännetecknas av lödde bollinnehav, en otrolig mängd felpassar från vår sida, och en hel del "snälla" avslut.

I andra får vi till högre bolltempo på motståndarnas planhalva och ett rakare tydligare anfallsspel, där vi hade några fantastiks djupledslöpningar av våra yttermittfältare och innermittfältare, vi hade överlapp på ytterbackar, och en mängd bra avslut som deras målvakt på något finurligt sätt lyckades stoppa. Vi Lyckas dock överlista honom 2 gånger och har en ledning med 2-1 inför periodvilan. Detta var en bra period vi gör, det är inte många gånger som Vejby får komma till avslut där vi är aggressiva i försvarsspelet, snabba på att vända från försvar till anfall och har massor med löpningar från alla håll och kanter. Är det något som behöver förbättras så är det att vi inte vänder spelet hela vägen ut, utan oftast går bollen från kant in i mitten och så fastnar den där, se till att vända det från kant till kant, så kommer ytorna i mitten att skapas, och det blir lättare offensivt. Vi hade några riktiga fotbollsläckerheter när vi har innermitt som kommer i perfekta djupledslöpningar emellan deras backar och får passningarna precis på rätt position, nertagningarna är helt underbara, men vi ser också att det tar 1-2 sekund extra att plocka ner bollen och få rätt på den, jämfört med att få den direkt på foten, och dessa få sekunder är allt som behövs för att Vejbys backar skall hinna in och stoppa avslutet. Det var dock sjukt snygga nertagningar och riktigt hög precision på passningar, fotbollsgodis helt enkelt.

3:e perioden börjar och det känns som vi kommer springa hem det här ganska enkelt nu, men då vaknar Vejby till och får igång ett passningsspel som påminner om vårt och vi får jaga boll i någon minut, innan ordningen återställs, och det är vi som börjar rulla boll. I sista perioden märks det att Vejby har fått jaga mycket, medans vi mer kunnat vila med bollen inom laget, och denna period är matchens bästa från vår sida, och från deras målvaktssida. Det är märkligt hur svårt det skall vara att överlista en målvakt ibland. Vi fortsätter att trycka på i anfall efter anfall, i uppspel efter uppspel och till slut får deras målvakt kapitulera, inte bara 1 gång utan totalt 3 gånger, och vi tar hem matchen med en 5-1 vinst, där vi har fört spelet nästan hela matchen och spelat fram till riktigt bra målchanser, både till oss själva men även till Vejby ett par gånger där strålande målvaktsspel och tur gjorde att Vejby bara fick 1 mål med sig.

Så det blev en helt fantastik hemfärd, perfekt temperatur, vindstilla, lite trafik och härligt kurviga vägar, med sista anfallet fastetsat på näthinnan, där vi gjorde så mycket rätt. Snabba passningar på få tillslag, diagonal löpningar, motlöpningar och överlappning. Uppspel och tillbakaspel, spel på både 3:e och "4:e" spelare, inspel snett inåt bakåt, kanon avslut som träffar ribbans underkant studsar ner i marken och sedan studsar ut. Oavsett om den var inne eller ej, så borde vi fått ett mål för det fantastiska anfall där det mesta bara klaffade. Gör ni allt detta mot Ängelholm nästa helg, så blir det en intressant match att följa...

/Magnus<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare