Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Ängelholms FF blå
1 - 4
IF Lödde
Ängelholms FF blå1 - 4IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 31 augusti, 11:00
Plats:Nya Träningsplanerna, Ängelholm Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 131311015
Samling:09:00, Tolvans IP
Karta:Klicka här >>
Oj oj oj
2019-08-31 15:43
I våras gjorde vi en kanon match mot Ängelholm och vann den med 4-1, vilket var ett riktigt bra resultat i den matchen. Idag är vår vinst med 4-1 klart i underkant, något har hänt på 4 månader...
Vi pratade innan match om vikten av att vara noggranna i våra passningar, då vi slog bort allt för många passningar i förra matchen mot Vejby. Vi pratade om vikten av att spela på få tillslag i uppspelsfasen, att hjälpa kompisar dels genom att prata med dem men framför allt se till att bli spelbara, vi pratade om djupledslöpningar och hur viktiga dessa är för att skapa ytor och "röra om" i motståndarnas försvarsspel, allt detta löste ni perfekt i denna matchen killar. Inför nästa match måste vi prata om hur man gör mål när man är fri med målvakten...

Första period skulle jag tippa på att bollinnehavet till oss är 90-10 eller mer, vi gör i princip allting rätt i denna period, snabbt passningsspel, löpningar längs kanter, löpningar i djupled, uppspel och tillbaka spel, vändning från kant till kant, och tålamod i uppspelsfasen. Vi ligger rätt i våra position i försvarsspelet, tar löpningar hem på rätt sida tidigt, och krymper ytor. Vinner närkamper, vinner 50/50 bollar och är bara super bra på nästan allt. 

I andra höjer Ängelholm tempot de första 5 minuterna, och det är hyfsat jämt ute på plan, men sedan av någon outgrundlig anledning går de tillbaka till samma spel som de hade i första perioden och de sista 20 minuter är det återigen vi som äger boll och spelar runt, vi fortsätter med våra löpningar, vi fortsätter med våra uppspel både på mötande anfallare, löpande ytter eller djupledslöpande innermitt, variationen i anfallsspelet gör det svårt för Ängelholm att riktigt få grepp om oss och äntligen får deras målvakt kapitulera och släpper in 2 av alla våra avslut. Vi börjar fuska lite i försvarsspelet, krymper inte ihop det som vi måste, och är inte riktigt lika snabba tillbaka till våra försvarspositioner, och det är kanske inte konstigt när det är 28-29 grader, strålande sol, och konstgräs, det var riktigt varmt på plan.

I början av tredje står vi på hälarna och Ängelholm börjar i rasande tempo, det tar nog inte 30 sekunder innan Ängelholm har reducerat till 1-2 och man känner att alla våra missade frilägen i början av matchen kommer att kosta oss nu, när Ängelholm äntligen har vaknat till och får blodad tand efter deras reducering. Men återigen så går Ängelholm ner sig och vi tar över mer och mer hela tiden. Ängelholm spelar bättre i denna period än i de andra 2, men är ändå inte riktigt med i matchen och även om vi är trötta, så får vi till flera bra uppspel och anfall där vi utnyttjar hela registret och mot slutet av perioden dödar vi matchen när vi trycker dit både 1-3 och 1-4 när det är några minuter kvar bara.

Så killar 4-1 i våras och 1-4 nu, samma vinstsiffror, men sådan skillnad i spelet, i våras var det jämt och tufft långa perioder, i dag så var vi så mycket bättre och med skärpa i avsluten så hade det blivit helt andra siffror. Någon sa att det borde blivit 10-0 till oss och så är det säkert, men det är målen som räknas, inte bollinnehav, inte målchanser, inte avslut. Bollen måste in i målet. 

Med det spel vi har idag så är jag övertygad om att vi är det lag som spelar "bäst" fotboll i vår serie och den fotbollsutveckling som ni har haft på dessa 4 månader är helt fantastiskt, bara fortsätt att jobba och ge allt på träningarna och matcher, ta till er instruktioner och råd från tränarna så lovar jag att er utveckling de kommande 4 månader kommer bli minst lika bra men troligen ännu bättre.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare