Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
4 - 0
BK Olympic 1
IF Lödde4 - 0BK Olympic 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 september, 13:00
Plats:Tolvans IP B-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 130944026
Samling:12:00
En härlig kämpar insats.
2019-09-22 14:59
Då var det dags för match mot BK Olympic, det enda lag som vi förlorade emot i våras där vi i den sista perioden tappade en 5-2 ledning till en 7-5 förlust. Det skulle bara inte upprepas igen.
Olympic är ett lag med många fysiska och tekniska spelare som hade ett hyfsat bra passningsspel och en intensiv press. De började dock matchen med en 4-backs linje, vilket gjorde det givetvis svårt för oss att komma igenom, men de tappade också en hel del anfallskraft framåt. Första perioden är en jämn tillställning där det är mycket kamp och mycket bolltapp hos båda lagen. Vi får dock till ett bra uppspel i 13:e minuten och vår anfallare kan peta in 1-0. Vi har några fler chanser, och Olympic hade några farliga hörnor. Även om perioden är hyfsat jämn, så har vi mer boll och mer anfall.

Början av andra perioden påminner en del om första, även om jag tycker att vi börjar ta ett fastare grepp om matchen, och släpper inte till mycket, vi vinner mycket boll på Olympics planhalva och får en del avslut och hörnor. På en av dessa hörnor kommer vi först och utökar vår ledning till 2-0.
En bit in i andra perioden ändra Olympic sin taktik lite, och går nästan upp och kör man-man markering när vår målvakt har bollen, detta är mumma för oss, då vi i princip har spelat bort 4-5 av deras spelare om våra mittfältare kan få bollen och vända upp, det lyckades någon gång, och genast blev det en snabb omställning och på en av dessa snabba omställningar så sätter vår innermittfältare bollen i precis rätt läge mellan deras backar och anfallaren får den i steget och kan trycka in 3-0. Vilket också blir halvtidsvilan, där vi har haft ett antal riktigt bra läge, och endast släppt till något enstaka avslut mot eget mål. I detta läge känns det som det skall mycket till för att vi skall tappa detta, men vårens match och de 5 insläppta målen i sista perioden ligger och gör sig påmind.

Inför 3 och sista perioden, så satsar Olympic allt framåt, det ser ut som de går ner på en 2 backslinje och istället har 3 anfallare. Detta skapar enorma ytor för våra yttrar och inner mittfältare att utnyttja. Det blir också väldigt mycket mer viktigt att vi tar jobbet hemåt när Olympic har bollen, för nu blir det betydligt mer Hawaii fotboll, och även om vi har betydligt mer boll och mer avslut, så får olympic en hel del hörnor, där vi har ruskig tur ett antal gånger, där det bara borde blivit mål, men ribban och stolparna står ivägen, om inte målvakten eller en löddespelare gör det. Så här kunde Olympic lätt ha gjort 2-3 mål, men i gengäld så borde vi ha gjort 4-5 framåt i våra anfall, nu blev det istället bara 1.
Matchen slutar med en 4-0 seger, och det var nästan bara Olympics hörnor som var det stora hotet, i övriga anfall hade vi bra koll på dem, och tog de sig förbi en spelare så låg där genast en annan lödde spelare i understöd och snappade upp bollen. 

Det var en tuff och intensiv match, som hade en kort stund i 3:e perioden där det blev lite grinigt och det smällde på lite väl häftigt, annars var det tuff men schysst match där vår organisation och passningsspel var nycklarna till vinsten mot ett bra kämpande lag med många individuellt tekniska och duktiga spelare.

Ser vi framemot en tuff match mot Ängelholm nästa helg.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/5 13:00
7 - 3  
Lör 15/5 13:00
3 - 2  
Sön 9/5 13:00
2 - 3  
Lör 8/5 11:00
2 - 3  
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare