Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
2 - 2
Ängelholms FF
IF Lödde2 - 2Ängelholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 oktober, 14:00
Plats:Tolvans IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 136033003
Samling:13:00
Trupp:#1 Nils Cedergren
#6 Sam Hegdal
#7 Hugo Bäckstrand
#8 Noah Hyllander
#9 Marnix Martinsen-Peereboom
#10 Marcus Rosenqvist
#12 Oscar Hartman
#15 Neo Norbjer
#16 Johan Lingvall
#17 Ludvig Bengtsson
#24 Elliot Lindblom
#26 Elias Ståhl
#28 Adam Wenäll
#29 Neo Andersson
Tyvärr...
2020-10-18 17:05
.. så lever kvalet fortfarande. En vinst idag och vi hade varit helt klara för Nationell serie nästa år.
Vi vet att Ängelholm är ett bra lag, och speciellt när de plockar ner sina 05:or som spelar med P16 Nationell och P17 Region Div 1. Men även då tycker vi att vi är lite vassare, lite bättre och bör vinna en hemmamatch där vi är starka.

Vi börjar dessutom fantastiskt bra, Ängelholm sätter högpress med många spelare och vid flera tillfällen så har de 5-6 spelare i sitt presspel och de gånger som vi spelar oss ur den pressen så blir det genast farligt när vi får ytorna i mitten och kan få bollen rättvänd. Vi kommer även runt på kanterna och får en en hel del farliga bollar, där vi tyvärr inte får in bollen i mål. Vi spelar dock riktigt bra, är super taggade i defensiven och vinner boll högt flertalet gånger och kommer på flera spelvändningar det dröjer fram till 30 minuten innan vi lyckas sätta dit 1-0 målet, på en hörna. Vi fortsätter vårt fina spel och en 5-6 minuter senare får vi in ett instick till vår anfallare som enkelt placerar in 2-0 i målet, och just där och då så kändes det helt som att nu är det go-natt för Ängelholm, de har princip inte skapat något och vi har äntligen fått igång målskyttet. 
När spelarna börjar jogga tillbaka mot mittlinjen så blåser plötsligt domaren i pipa och springer fram där vår anfallare tog avslutet ifrån och sträcker upp handen! Offside? Nej tydligen inte för det verkar vara nersläpp till Ängelholm. Vi står helt frågandes och undrar vad som händer, det visar sig att tydligen har det funnits 2 bollar på planen och att denna extra boll skulle ha stört Ängelholms målvakt på något sätt, vilket är mycket underligt då det var ganska uppenbart vilken boll som var i spel, och ingen boll låg ens i närheten av målvakten. Tyvärr blir målet bortdömt och i nästa anfall så lyckas så klart Ängelholm få in en boll i mål och istället för 2-0, står det helt plötsligt 1-1. Här följer nu en period där vi är helt ur fas, Ängelholm får trycka på och kommer till några avslut, inte super farliga, men avslut på mål och några frisparkar i farliga lägen. Det känns faktiskt lite som en lättnad när signalen kommer för halvtid, för vi är inte alls med här riktigt, många felbeslut och fel positioner...

I andra jämnar spelet ut sig, Ängelholm kommer ut med mer självförtroende och lyfter sitt spel, vi verkar fortfarande lite tagna av händelserna i första perioden och vi har tappat initiativet som vi hade i större delen av första halvlek. Vi börjar sakta äta oss in i det igen och får ett större bollinnehav och kommer till fler och fler avslut, de är inte direkt super farliga, men vi närmar oss. Givetvis så händer det som inte får hända, vi blir passiva på mitten i en situation där en Ängelholmsspelare ligger ner på bollen och när han reser sig får han bollen med sig och kan sätta ut den på kanten där vi kommer på efterhand och i straffområdet blir ängelholmsspelaren fälld och domaren pekar på straffpunkten, så i 76 minuter så ligger vi helt plötsligt under med 1-2. Ängelholm gör nu det klassiska misstaget att backa hem och sluta med sin höga press, och ger oss tid att hitta fram till våra spelare i mitten och även på kanterna, så vi får ett par hörnor där bollen räddas på mållinjen och ett par avslut där Ängelholms målvakt gör några bra räddningar på, men i 88 minuten får vi äntligen till kvittering till 2-2 och vi har något bra avslut till innan domaren blåser av matchen.

I kvalserien så kör man en straffsparks tävling om det slutar oavgjort för att man skall kunna ta till det om det skulle bli så att vi och Ängelholm slutar på samma poäng, samma målskillnad och samma antal gjorda mål, då är det vinnaren av denna strafftävling som går vidare (om tabelläget inte redan avgjort det), efter 13 straffar (för varje lag) så står vi äntligen som vinnare...

Vi måste bli bättre på att stänga matcherna, vi spelar fantastisk fotboll i de första 35 minuterna och borde ha gjort 3-4 mål där, och då hade denna match varit helt stängd. Sedan är situationen som händer otroligt ovanlig och tyvärr stör den oss mer än vi hade önskat, men det är riktigt starkt att fortsätta trampa på, fortsätta spela fotboll när Ängelholm gjort mål på straffen och faktiskt trycka in kvitteringen innan slutsignalen, vilket även sätter press på Ängelholm att ta poäng i sin nästa match annars är det inte säkert de tar sig vidare.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 1/8 14:00
1 - 2  
Lör 31/7 13:00
3 - 2  
Sön 25/7 13:00
2 - 4  
Fre 2/7 19:00
2 - 4  
Tis 29/6 19:00
3 - 1  
Sön 27/6 16:00
1 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare