F07/08

Välkommen till IF Lödde F07/08!

Tack för en bra cup!
2023-07-02 09:38

Ulvåkers IF visar sig vara en tuff nöt att knäcka. De spelar med hög intensitet och vi får inte riktigt igång vårt passningsspel som fungerat så bra tidigare matcher i cupen. Försvarsmässigt ligger vi fortfarande rätt och gör jobbet. I slutet av första lyckas Ulvåker snappa upp bollen två gånger framför vårt mål och får utdelning bägge gånger. Vi kämpar på i andra, men kommer inte till riktigt farliga lägen. Vi gör en bra insats, men räckte inte till den här gången.

När vi summerar våra fyra dagar i Skara/Skövde så måste vi säga att det var riktigt lyckat. Härlig stämning i gruppen, kul på Skara sommarland, bra laginsatser med mycket energi, många lag på liten yta på skolan där grabbarna från IFK Stockholm bidrog med bra tugg.

Nu återstår bara att packa, städa och rulla igång bussen. Mot Skåne!

Skadevicupen - speldag 2
2023-07-01 22:23

På lördagen spelade vi de två sista gruppspelsmatcherna.

Först mot Eksjö Fotboll, matchstart redan 08:00. Det blir lite strul med vår ena minibuss, men vi hinner i tid och tjejerna samlar sig på ett bra sätt. Vi gör en bra match och vinner tryggt med 2-0 med samma fina energi som tidigare. Gött!

Match nu två var gruppfinal mot Trollhättans FK som också vunnit sina inledande matcher. Det blir som förväntat en väldigt fysisk match där Trollhättan skickar mycket långbollar. I mitten av första halvlek får Trollhättan en hörna som de tyvärr får utdelning på. Det är också den enda riktiga farlighet som de skapar. Vi pressar dem sedan resten av matchen och de får slå ifrån sig. Vi gör det riktigt bra, men matchen slutar 0-1.

Vi blir tvåa i gruppen och går till A-slutspel. Starkt jobbat tjejer!

Efter lunchen drog vi till Arena Skövde och spelade bowling. Kul och bra spel på sina håll, men vi ska nog fortsätta satsningen på fotboll…

Imorgon är det tidig match igen. Kvartsfinal mot Ulvåkers IF. Heja IF Lödde!

Smakstart på Skadevicupen!
2023-06-30 20:32
Glada tjejer efter två vinster och 10-0 i målskillnad

IF Lödde ställer upp med en 20 tjejer stark trupp av 06, 07, 08 och 09.

Vi inledde med en dag på Skara sommarland igår. Idag har spelet dragit igång med två gruppspelsmatcher.

I varje match ska 18 tjejer spela med jämnt fördelad speltid. Det innebär att vi ska klara av att hålla bra tempo genom hela matcherna. Och så har vi inlett. Bra hög press i försvarsspelet och ett bra anfallsspel som vi har byggt nere från egen målvakt och kommit runt på kanterna och även mitt i planen.

Först mot Mariestads BoIS. 2-0 i första halvlek och sedan fick vi in 3-0 i matchens sista minut. Bra spel och välförtjänt seger.

I andra matchen mot Hörnebo SK märker vi snabbt att vi är det bättre laget och gör 1-0 redan efter en minuts spel. I paus är det 2-0 till oss, men vi hade bud på mer. I andra halvlek blir det proppen ur och matchen slutar med 7-0 till Lödde. Härligt! Vilket smakstart på cupen.

Genomgående har alla gjort mycket bra ifrån sig. Våra målvakter, backar, mittfältare och anfallare har spelat med energi, tagit ansvar och fattat bra beslut!

Imorgon, lördag, väntar de två avslutande gruppspelsmatcherna mot Eksjö Fotboll och Trollhättans SK. Det ser ut att bli tuffare matcher än dagens. Viktigt att vi fortsätter med den positiva energin som vi har haft idag!

Stabil seger hemma mot Nike
2023-06-03 17:43
Nöjda tjejer efter 8-3 hemma

Det var aldrig något snack i dagens hemmamatch mot GIF Nike!

Lödde börjar matchen i bra tempo med fin kontroll. Hjälper varandra om någon tappar boll och tar avslut i rätt lägen. Vi tar ledningen och gör i bara farten även mål på hörna. Vi pratar i halvlek om vara på tårna direkt och det första som händer är mål på en retur från Nikes målvakt.
Verkligen en bra laginsats som slutar 8-3 till gula laget efter att vi slappnar av lite mot slutet och släpper in två mål.

Kul med fotboll!
Övertygande seger borta mot Uppåkra
2023-05-28 18:38
Seger med 5-0!

På morsdag mötte vi Uppåkra IF borta i F16-serien.

Inför matchen pratade vi om att vi ska jobba med överflyttning och pressa med bra understöd när vi försvarar och försöka spela på två-touch i anfallsspelet och komma runt på kanterna. Och denna matchen måste vi vinna bollarna i straffområdena! Den ska antingen bort eller in i mål!

Vi startar matchen bra och skapar några chanser som belönas med hörnor. På en av dessa krigar Rijalda in bollen från nära håll! Ledning med 1-0, härligt! Vi fortsätter att föra spelet och kommer till lägen som kunde gett utdelning. Istället blir det en hemåtpass som målvakten i Uppåkra missbedömer och den letar sig in i mål. Hon slår sig dessutom olyckligt i repareringsförsöket, men kommer tillbaka i spel. I samband med en närkamp på vår offensiva planhalva, där vi får frispark, åker en av Uppåkra tjejerna på en tråkig knäskada. Längre speluppehåll. Vi fortsätter att föra spelet. Vid några tillfällen blir det farligt i eget straffområde i samband med uppspel från målvakt, men Bea reder ut det. Vi behöver fler valmöjligheter vid våra uppspel, för få är spelbara.

2-0 till oss i paus. Det här ska vi ha. Vi är nöjda med försvarsspelet över hela banan, vi täcker upp bakom som vi ska, men vill öka på passningsspelet, fokus på mottagningarna och spelbarheten och sedan komma runt på kanterna mer och ta fler avslut.

Vi kommer ut lite svagt i andra även om vi för spelet, men efter tio minuter tar vi över mer och mer. Passningsspelet blir bättre och vi kommer runt på kanterna. Vi får ytterligare en hörna och återigen är det Rijaldas fot som trycker in bollen från mycket nära håll! 3-0, lysande! Det går inte många minuter innan Rijalda har ett vasst avslut inne i straffområdet igen. Det ska egentligen vara hattrick här, men målvakten gör en reflexräddning med högerfoten. Kort senare dyker det upp ett nytt läge i straffområdet där Nicole håller sig framme och trycke upp bollen hårt i nättaket. Otagbart. 4-0. Vi fortsätter att anfalla med flera spelsekvenser med bra passningsspel. Vårt femte mål kommer efter bra passningsspel där Ellen till slut kommer runt på högerkanten och slår får kortlinjen ett perfekt inlägg över försvaret där Emma behärskat plockar ner bollen och distinkt dunkar in den. Dagens anfall. 5-0!

Alla tjejer gör det riktigt bra idag. Alla tar löpningarna och kommer på rätt sida och gör jobbet i försvarsspelet. Större delen av matchen har vi även bra passningsspel. Alla fyra målen vi gör, gör vi i straffområdet där vi visar vilja och beslutsamhet. Härligt!