Välkommen IF Lödde U17/U19!

Referat Kalmar
2017-09-18 14:55
Kalmar
För första gången på länge kunde vi komma till spel utan att behöva avstå avstängda spelare. Efter den fina prestationen senast i Värnamo och med Erik (avstängning) och Axel M (skada) åter i truppen hade vi lite huvudbry hur vi skulle starta matchen, men vi valde spelare efter en tänkt matchbild, alltså med tanke på att Kalmar skulle ha mer boll än oss och att det var viktigt att orka komma i rätt positioner efter vändningar i spelet. 
 
Matchen börjar precis som förväntat med ett stark Kalmar som trycker tillbaka oss med ett bra och varierat passningsspel. Vi ligger dock väldigt bra i våra positioner och Kalmar lyckas, trots stort spelövertag, inte skapa några öppna målchanser. Vi är hela tiden farliga i våra omställningar och hittills har vi fått matchen precis dit vi vill. Men precis när vi tycker att vi börjar få lite bättre grepp om matchen så efter en kombination av en vattensjuk plan och ett individuellt misstag så får Kalmar ett friläge som man förvaltar mot ackurates och 0-1 på anslagstavlan. Kalmar fortsätter sedan att äga mycket boll och "masserar" oss med ett relativt snabbt passningsspel, men vi skapar också några farliga chanser i vårt omställningsspel. mest minns man Andas volley läge från ganska nära håll. När sedan åska och blixtar började dåna kring IP tog vi oss in i omklädningsrummet för pausvila. 
 
Vi var ganska nöjda med vår prestation i den första halvleken, även om vi fått jag mycket boll och låg under med 1-0. Vi var överens om att så länge det stod 0-1 hade vi chansen och eftersom vi hela tiden skapade chanser så skulle det inte behövas mycket för en kvittering. Jobbet i defensiven var dessutom exemplarsikt och Kalmar hade svårt att omsätta sitt bollinnehav till klara målchanser. 

Matchbilden såg lika dan ut i början på den andra halvleken, Kalmar bollförande utan att skapa de där riktigt heta chanserna. Så i mitten på halvleken dök chansen som vi väntat på upp, en precis passning från Anda (för en gångs skull ÖVER backlinjen) frispelades Ludde, som inte lyckades med mottagningen till 100% men tillräckligt för att få tag i bollen strax innan målvakten mötte honom och därmed träffade målvakten Ludde istället för bollen - straff! Som vanligt stegade David fram och trots att målvakten gick i rätt hörn kunde han inte avstyra vår kvittering till 1-1
 
Nu följde 20-25 bragdartade minuter där vi tvingats spinga otroligt mycket för att komma i rätt positioner på en mycket regnblöt mot ett bollskickligt mottstånd. Men återigen lyckades Kalmar inte skapa de riktigt heta målchanserna förrän domaren mycket oväntat valde att blåsa av Alle för att han höll bollen för länge innan utspark. Ett mycket märkligt domslut att ta i en match som gäller så mycket och utan att jag tror någon förväntade sig den reaktionen från domaren (som f ö skötte sig mycket bra). Vi lyckades dock avstyra den indirekta frisparken och klockan tickade nu upp mot full tid. 
 
I matchen sista minuter fick vi en hörna och våra spelare i backposition tittade ut på lagledarbänken och undrade skall vi gå för ett segermål eller skall vi försöka bevaka ett 1-1 resultat som vi trots allt skulle vara nöjda med. Men 3 poäng är ju alltid bättre än en så vi beordrade full satsning på hörnan och fick en vinstlott. Kalmars målvakt missbedömer hörnan något och bollen dimper ned på foten på en förvånad Erik som inte hinner röra sig - och tur var väl det eftersom bollen tar på hans fot och rullar sakta in över mållinjen och 2-1 är ett faktum. Vi reder ut den sista matchminuten och vi har bärgat en mycket meriterande seger mot ett Kalmar som är seriens klart bästa lag. 
 
Vi delar givetvis ut överbetyg till alla och vill samtidigt påpeka hur otroligt svåra vi är att möta när alla är på plats både till kropp och till själ. Känns också bra att få kred från motståndarlaget, trots att resultatet kanske inte speglade spelfördelningen. Vi har många gånger hört när vi mött bättre lag och vunnit att "de (motståndarlaget) gjorde sin sämsta match någonsin" och ibland kanske glömmer att det finns en motståndare som gör det svårt för dem. 
 
Tack till Kalmar för en kul, tuff och ren fight och hoppas också att de vinner serien, om nu inte vi skulle göra det                           
Referat Strövelstorp/Salamis
2017-09-18 14:53
Stövelstorp/Salamis
Det var 3:a matchen på 6 dagar för vår trupp (och dessutom hade 7 man spelat U-lags fotboll i veckan) och ett mer "ordinarie" U19 lag ställdes på benen. Vi kompletterade truppen med Otto och Eric från P01/02 gruppen för att få ihop ett lag utan att belasta de som redan spelat 2-3 matcher den här veckan.
 
Redan i den första minuten trycker Mattias Jönsson in 1-0 till oss efter ett snabbt och rakt anfall. Detta gav givetvis arbetsro till det framförallt det nykomponerade mittfältet där Samma spelade (sjuk i veckan), Otto (från P01/02) samt rutinerade Måns. Övriga lagdelar var i princip intakta jämfört med tidigare U19 matcher. Vi fortsätter att spela en bra fotboll, trygga bakåt och med ett fyndigt anfallsspel och ytterligare 2 mål trillar in innan halvlek, alltså sammanlagt 3-0 i halvlek. Vi är väldigt nöjda med prestationen, även om vi kunde gjort ytterligare några mål, och påminner om att nu fullfölja matchen på samma vis. 
 
Men inledningen på den andra halvleken ser inte alls bra ut, delvis beroende på att vi bytte en del spelare i halvlek och att det tog ett tag innan de "kuggade in" och delvis beroende på att det kommit in en "det-fixar-sig" mentalitet. Men efter de inledande 10-15 minuterna tar vi återigen tag i taktpinnen och spelar ut hela vårt register. Matchen slutar 5-0 till oss och från de inledande omgångarna i våras har det skett en remarkabel förbättring av vårt spel. Extra plus idag till "Chrille" och Mattias Norrman i de bakre leden och till inlånade Otto så länge han orkade.
Referat Osby
2017-09-18 14:15
Osby
Onsdag kväll, tidig samling och en nästan 2 timmar lång resa till Osby med ett lag som var en blandning av det U17 lag som var i Värnamo 3 dagar tidigare, några killar som fått mindre matchtid den senaste tiden och Filip (mv) som vi lånat från A-truppen. Vi mötte ett mycket bra Osby lag som näppeligen kan vara deras 2:a lag som det stod i spelschemat och som var en klass bättre än vad vi var. Ibland måste man konstatera att motståndarna är en klass bättre än vad vi är och när heller inte hela kroppen och knoppen hade hunnit upp till Osby vid matchstart för en del killar så blir resultatet därefter 0-3. Vi gör ingen dålig match men det var för många spelare som inte presterade på sin bästa nivå och då hade vi inte mycket att hämta mot det Osby lag som för dagen kallades för Osby lag 2. 
 
Referat Värnamo
2017-09-18 14:14
Värnamo
Vi åkte till Värnamo med en lite stukad trupp, dels efter några mindre goda insatser di de senaste matcherna och dels med Erik avstängd, Axel M skadad och sedan ytterligare några sjukdomar och sena återbud. Det var framförallt på det central mittfältet som vi kände en oro då vi tvingades spela med Anda från start som dittills inte spelat en hel match sedan i april och bara gjort korta inhopp efter sin operation. Dessutom fick Samme vikariera på en för honom ovanligt plats. Väl på plats konstaterad vi dessutom att Värnamos U19 trupp inte spelade varför de kunde använda även de spelarna, således mötte vi ett mycket bra motståndarlag. 
 
Det visade sig dock snabbt att vi hade lite bättre skärpa och gnista än i de senaste matcherna och vi skapade inledningsvis några bra chanser. Bakåt var det stabilt och såg återigen ganska tryggt ut. Efter en kvart får vi en snabb omställning där Gustav spelar en i fart kommande Ludde som inne i straffområdet blir neddragen och domaren tar det självklara beslutet - straff till oss. David tar som vanligt hand om straffen och förvaltar den, också som vanligt, på ett utmärkt sätt och vi hade ´tagit ledningen. Resten av halvleken är det väl inte så mycket att skriva om mer än att det var två bra lag som tog ut varandra. 
 
Andra halvlek startar precis som den första, d v s med ställningskrig mellan två bra lag. Men ju längre halvleken går så öppnar spelet upp sig och blir mer böljande och i mitten av halvleken gör Värnamo två snarlika mål, ett från vardera kant, inom loppet av bara några minuter och hastigt och mindre lustigt ligger vi under med 1-2. Vi repar oss dock snabbt och Gustav och Ludde upprepar prestationen från vårt första mål, men den här gången är det Ludde som spelar fram Gustav och istället för att bli nerdragen dundrar han in 2-2 målet (via stolpen tror jag). 
 
Spelet böljar sedan under resten av matchtiden där det ibland är Värnamo och ibland vi som skapar tryck för ett avgörande, dock utan att lyckas och matchen slutar följdriktigt och rättvist 2-2.
 
Sammanfattningsvis en klart bättre prestation än i de senaste matcherna med ett extra plus till Alex Ruggieri som gick på knäna hela andra halvlek efter sin långa frånvaro men som inte gav vika och till Samme som på en ovan plats växte ju längre matchen gick.
 
Referat FK Karlskrona
2017-09-05 08:45
Det börjar dra ihop sig i serien och det var dags för oss att välkomna Karlskrona till Lödde. Efter sommaren har vi haft problem med vårt spel som inte vill fungera riktigt, trots det har vi lyckats kriga oss till poäng men det har slitit på grabbarnas mentala styrka. Så vi hoppades att detta skulle bli matchen där vi tog några kliv i rätt riktning och fick lite bättre ordning på saker och ting.
Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 21/9 18:15
2 - 3  
Sön 17/9 14:00
2 - 1  
Fre 15/9 19:00
5 - 0  
Ons 13/9 19:00
3 - 0  
Sön 10/9 15:00
2 - 2  
Sön 3/9 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Match, Brovallen, 24/09 15:00
Träning, Tolvans IP, 25/09 19:00
Träning, Tolvans IP, 27/09 19:00
Match, Vejby IP, 27/09 19:30
Träning, Tolvans IP, 28/09 19:00
Match, Glänninge Park , 01/10 15:30
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 05/09 21:31 
IF Lödde, 25/08 10:26 
IF Lödde, 21/08 10:30 
IF Lödde, 08/08 09:46 
IF Lödde, 04/08 07:30