Premiärseger!
2017-03-26 22:01
Idag var det äntligen dags för Lödde FF;s första riktiga match, en träningsmatch mot grannarna och rivalerna Bjärreds IF. Lödde och Bjärred har i årtionden kämpat mot varandra och de mest minnesvärda matcherna var på slutet av 90-talet då båda lagen var topplag i den gamla fyran. Ett par spelare från startelvorna på den tiden finner vi i dagens Lödde FF (Roos #11, Nilsson #5, lägg även till sportchefen Andersson).

Till dagens batalj.
Lödde FF har valt att spara på matchande och satsat på att bygga upp en bra grundfysik samt ett grundspel där ligga rätt i positionerna är i fokus. Detta ledde dock till ett något rörigt löddespel under den första halvleken. Spelarna ville mycket och sprang med tyvärr mycket i blindo. Man skapade inte särskilt många målchanser men låg rätt och försvarade sig väl. Bjärred fick ha mycket boll och rullade runt en del på Löddes planhalva men skapade inget. Därför kom deras ledningsmål som en kalldusch, dock en kalldusch av ren magi. Deras spelar lobb-knorrar in en boll i bortre burgaveln från 20-25 meter.

Andra halvlek.
Lödde lämnar sitt grundspel och chockar motståndarna med en 4-4-2 (istället för 4-3-3). På detta sätt fick Lödde lättare att flytta upp laget då där fanns två anfallare som nu sprang på bollarna. Yttrarna fick en tydligare försvarsroll och på så sätt hittade Lödde en balans som passade dem. Tyvärr så gjorde bristen på samspel och tajming sig påmind igen. Ett bra inlägg från Bjärreds vänsterytter fick Löddes mittback Nilsson #5 att tveka när han hör målvakt Lindgren #1 skrika. Istället för en rensning så blir det inget av det och Bjärreds anfallaren har öppet mål, 0-2.

Men!! Nu, från minut 55 och framåt visar Lödde FF en jäkla vilja och inställning. De börjar löpa, de börjar tackla och de börjar vinna mark. På en underbar passning springer nyförvärvet Leifby sig in i straffområdet, fintar försvararen som i sin panik fäller Leifby och straff är ett faktum. En straff som Leifby själv smäller in otagbart för målvakten, 1-2. Lödde ångar på, vinner mer och mer mark. Med mer löpningar i benen kommer fler offensiva frisparkar. På just en offensiv frispark skjuter Löddes egna Iniesta in 2-2 från 30 m. 2-2 av Grönberg #7. Kampen fortsätter och tack vara evighetsmaskinerna på mitten (Jansson #?, Tanner #? och Mårtensson #?) försätter Lödde att dominera matchen. Detta leder till ytterligare en offensiv frispark. Grönberg #7 kliver fram igen men drömträffen uteblir och istället dimper den ner framför fötterna på mittbacken Nilsson #5 som vid straffområdeskanten vänder bort två spelare och skruvar in bollen i bortre kryss, 3-2 och vändningen är ett faktum.

De sista 10 minuterna blir en nagelbitare. Ytterbackarna Jönsson #? och Svensson #2 stänger ner sina kanter totalt. Yttrarna Blomqvist #?, Nodfelt #? och Kerwall #? sprang sönder deras kanter och längst fram stressade centertanken Ekström #10 deras anfallare så de inte kunde spela upp bollen. De sista 10 minuterna var en utvisning av tysk taktik, engelsk vilja och italienskt försvarsspel.

Slutsignal..... 3-2. Lödde FFs första vinst!