Lödde FF
IF Lödde har bildat ett tredje seniorlag i Lödde och de kommer under 2017 att spela i en U-serie med mestadels lag i närområdet. Målet är att 2018 anmäla ett lag till div.7 och därmed gå in i vanliga seriesystem. Arbetsnamnet på detta lag är Lödde FF.

Avsikten med Lödde FF är att skapa ett fotbollslag i Lödde för de som inte orkar eller kan satsa på fotbollen på div.3-nivå. Träna 1-2 gånger i veckan och lira match på helgen är kraven i Lödde FF.

Under vinterhalvåret så kommer träningen att bedrivas en gång i veckan på konstgräset på Tolvans IP. Onsdagar kl.20:30-21:45 är det som gäller.

Om ni tycker detta verkar kul och vill komma och testa så hör av er till Martin Andersson på mejl: martin.andersson@utb.lund.se eller på mobil: 0709-827526.

Lödde FF finns på Facebook också!


Vinst i derbyt!!
2017-09-12 09:29

När ordinarie referatskribenten är upptagen får jag, Felix Jansson, gå in och skriva lite om matchen. Jag ska försöka hålla samma stil som ordinarie. 

Startelvan:

(Milos) - (Plym - Andy - Linus - Olliver) - (Jens - Ludde - Felix) - (Lettby - Roth - Kerwall)

 

Bänk:

Calle - FG - Rode - Axel

 

 

Första halvlek

Lödde börjar bäst, vi totalt äger matchen och gör rättvist 1-0 genom Alexander Roth som efter en frispark av Jens krigade in bollen. Roths första mål i den gula tröjan. Därefter faller vi totalt och presterar den sämsta fotbollen som någonsin skådats. Bjärred för 3 mål innan domaren blåser av halvleken. I och med detta så förstår ni att vi inte har särskilt mycket mer att skriva om.

 

Paus

Coach Jens började halvtidssnacket med en rejält utskällning. Vi alla fick reda på att vi måste höja oss och prestera en bättre fotboll. En förlust skulle troligen innebära att vi tappar serieledningen.

 

Andra halvlek

Det är ett helt nytt LFF på planen. Vi dominerar totalt och har flyttat upp spelet. Vi spelade lite rakare men utan att slå iväg bollar i panik. Det dröjer inte länge innan Plym slå ett inlägg, Jens skarvar vidare bollen och Lettby tar emot och smäller in bollen klockrent vid bortre stolpen. Kliniskt avslut av en sylvass avslutare.

 

Mitt i vår comeback kommer det dock en klassdusch. Bjärred slinker igenom och gör 2-4. Spiken i kistan trodde dem, vi vill annat.

 

Direkt efter Bjärreds mål rullar vi upp bollen igen. Lettby slår ett perfelt inlägg som går över målvakten och till en framstormande Rode. Precis när Rode ska nicka in bollen i öppet mål får han en knuff i ryggen. STRAFF, SOLKLAR STRAFF. Lettby stiger fram och enkel placerar in bollen vid stolpen.

 

4-4 kommer efter en perfekt djupledsboll av Axel som Jens fångar upp vid straffområdesgränsen. Efter att har blivit fälld och var omringad av flera spelare dribblar och trocklar han fram bollen till Calle Ekström som gör sitta första mål i den gula tröjan. Upphämtningen var ett faktum.

 

Spänningen och olidlig, spelarna blir mer och mer desperata och spelet går från tufft till fult. Vi ska varken skylla på Bjärred eller skämmas, matchen tog oss dit och inget lag vek ner sig. Trots det ibland fula spelet så visade båda lagen karaktär och kunde skratta åt de heta situationerna.

 

10 minuter kvar. Lödde har ett grymt tryck och tillslut lyckas Bjärred rensa bort bollen. Men tyvärr för Bjärreds del hamnar bollen hos mig..... Jag drar till och från 30m går bollen via ribband och stolpen in. Jag måste säga att jag är nöjd med målet. Inte ofta man får göra ett mål som håller division 3-klass.

 

Vi vinner och är fortfarande i serietoppen.

 

 

Matchens lirare

Il capitano, Jens Nilsson! Idag visade han prov på allt han lärt sig under sin långa karriär och visst finns de fortfarande fart i honom. Det visade han genom att gång på gång tempoväxla förbi bjärreds 15 år yngre spelare. Inblandad i alla fem mål och en enorm kämparinsats.

Har Jens hittat hem igen på mittfältet efter alla år som mittback? Har LFF fått en ny mittfältsgeneral?

Vinst igen!
2017-09-08 09:48

Det var en helt underbar kväll i Klågerup som Lödde FF mötte Klågerups GIF. Vädret var fantastiskt och gräsplanen magisk.

 

 

Taktiken:

Vi körde en ny taktik till matchen, 4-3-3 där anfallarna låg centralt och hotade i djupet. Vi valde detta eftersom vi inte gjort ett enda mål på inlägg så vi kunde skippa yttrarna och statsa på fler spelare i djupled. 4 backar som inte skulle slå en enda långboll utan rulla runt och hitta passningar till en mötande mittfältare som i sin tur bollade runt med sina kollegor på mitten. På så sätt fick vi ett bollinnehav högre upp i banan och därifrån kunde vi hitta instick till löpande anfallare.

 

Resultat: MAGI

 

 

Första halvlek:

LFF börjar bäst, helt överlägset faktiskt, och rullade boll lugnt och sansat. Vi hade som fokus att inte stressa iväg bollarna med rensningar och chanspassningar. Vi ägde säkert 80% av bollinnehavet och efter de första minutrarna hade vi vaskat fram ett flertal målchanser. Vi satta hög press vilket i minut tio resulterade i att Pontus stressade KGIFs mittback, stal bollen och enkelt rullade in 0-1.

 

Dominansen fortsatte och flera bra chanser skapades. Kanske var det att det var för enkelt som gjorde att vi i avslutslägena försökte med det svåra men snygga. Men det ska ibland vara som Zlatan sa ”mer show”. Ett perfekt exempel är när Philip Kerwall löper sig fri från mittplan och ser, enligt honom själv, att målvakten var långt ute och försökte med en lobb från 40m. Efter det försöket stod det fortfarande 0-1

 

I minut 18 skickar Milos iväg en långboll från mittplan. LFF:s tränare slet sitt hår eftersom långbollar var förbjudit från egen tredjedel. Långbollen resulterade i ett nytt friläge för Pontus och 0-2 var ett faktum.

 

 

Andra halvlek:

Vi kan egentligen kopiera texten från första halvleken för den såg likadan ut. Dock måste vi säga att KGIF spelade upp sig och det blev lite mer kamp men andra halvlek slutade som den första med 0-2 och ett slutresultat som blev 0-4. Målskyttarna i andra halvlek var Ludvig Eden som sköt en frispark lika hårt som han kastar inkast rakt upp i nättaket och Nodis petade in en boll från 2 meter efter Rodes fina förspel.

 

En väldigt bra genomförd match av LFF och matchens spelare går till Milos. En väldigt bra målvakt som inte bara rädda bollar utan ställer också krav på oss. Accepterar inte att man tappar boll lite väl enkelt på mittplan när vi leder med fyra mål.

 

 

På söndag smäller det igen. Derby mot Bjärred klockan 17.00. Ta med familjen och en matlåda från Lucys och njut av en helt ok match. Bjärred är den enda laget förutom Oldboys som vunnit mot LFF. 

Vi är tillbaka!
2017-08-23 10:54


Efter ett ovanligt långt sommaruppehåll hade Lödde FF höstpremiär i måndags. Södra Sandy tog emot LFF på en helt fantastisk gräsplan.

 

Inför matchen:

LFF och sommaruppehåll är ingen bra kombination. Hårdträning och korrekt kosthållning är ord som spelarna i LFF vägrar acceptera så det var svårt att på förhand förutspå hur matchbilden skulle bli. Till matchen gjorde två ungtuppar debut, Hugo Rode och Pontus Berggren. Två killar som gått den långa vägen genom ungdomslagen enda upp till topparnas topp...LÖDDE FF.

 

Första halvlek:

Södra Sandby hade mer eller mindre bytt sin a-lagsträning till en träningsmatch så på pappret ställde de upp med flera spelare från division 4. Med den vetskapen valde LFF att börja försiktigt och med en i stort sätt obefintlig press på offensiv  planhalva. LFF låg rätt och spelade, som Timo Lahtinen sa, äckligt disciplinerat. Sandby skapade inte en enda målchans på hela halvleken och i och med LFFs defensiva tänk så skapade inte de heller särskilt mycket. Dock löpte sig Pontus Berggren fri och blev ganska bryskt nersparkad i Sandbys straffområde. Solklar straff men domaren menade på att Sandbyspelaren försökte träffa bollen.....?? Kan tillägga att den generella matchformen inte höll högsta nivå och flera spelare bytte 5-6 gånger i första halvlek.

 

Andra halvlek:

Sandby fortsatte att äga mycket boll. De rullade längs backlinjen men så fort bollen kom in på Löddes planhalva så möttes de av en gul vägg. I minut 60 (cirka) lyckades tyvärr Sandby luckra upp det kompakta Löddeförsvaret och en frispelad anfallare rundade Milos och rullade in 1-0.

Detta kändes tungt för LFF för man hade inte skapat många målchanser och det kändes som att matchen skulle sluta med uddamålsförlust.

 

Men

 

LFF har visat en otrolig kämpaglöd och skicklighet. Efter målet var Lödde tvungna att flytta upp sina positioner och man gjorde några taktiska byten (måste få påstå det.. det känns fel att skriva att flera spelare lämnade med kramp i minut 55). Fredrik FG Grönberg orkade in arbeta hem efter ett Lödde anfall och med lite tur och mycket skicklighet fick han tag i bollen i offensivt straffområde. Han blev fälld men behöll kontrollen och tillslut lurade han alla spelare och rullade retfullt enkelt in bollen bakom målvakten. Minuten efter gick även FG av med kramp. 1-1!!!

 

Löddes offensiv växte och Sandbys ork sjönk. Flera bra chanser radades upp och Löddes kunde etablera spelet på offensiv planhalva. Detta mycket tack vare ett uppoffrande spel som bollmottagare av Alexander Roth, Sveriges Jan Koller.

 

Den här matchen skulle inte sluta 1-1. LFF var för bra i slutet och efter en fantastisk frisparksvariant av J.Nilsson och F. Jansson hamnade bollen återigen hos en fri Pontus Berggren som lurade sin försvarare och placerade bollen otagbart för målvakten. 1-2!! Pontus lämnade inte med kramp.

 

Matchen slutade 1-2 till Lödde FF och man spelade fantastiskt. Kanske inte på det sätt som Real Madrid gör men fantastiskt på så sätt att man lyckades stänga motståndarna i 55 minuter men för att sedan vända på steken och spela en offensiv rak fotboll. Imponerande!

 

Matchens lirare:

Laget. Samtliga spelare får 5 getingar av 5 möjliga.

 

Matchens snackis:

Olliver Blomqvists cykelspark efter en hörna. Smällen efter att ha landat på ryggen ekar fortfarande.

 

Vinst igen!
2017-06-25 20:50


I söndag spelade Lödde FF sin sista match innan sommaruppehållet och man gjorde det mot Rosengård FF 2. 

 

 

LFF startade med följande lag:

 

Målvakt: Milos Sokolovic

Backar: Alex Plym - Linus Persson - Jens Nilsson © - Rasmus Svensson

Mittfält: Joakim Nodfelt - Sebastian Tanner - Ludvig Eden - Olliver Blomqvist

Anfall : Felix Jansson - Tobias Lettby

Avb: Fredrik Grönberg - Axel Bojrup - Rasmus Håkansson - Andreas Persson - Alexander Roth

 

 

Första halvlek:

Rosengård startar väldigt bra och dominerar spelet totalt de först 15 minuterna men lyckligtvis skapar de inte många lägen och de få tillfällena som Rosengård gled igenom stoppade Milos briljant. Rosengård rullade totalt ut LFF och de indikationer man fått av scoutrapporterna stämde, det var ett helt annat Rosengård på planen nu än var det var i premiären då LFF vann med 18-3.

 

Trots Rosengårds press och dominans så kändes det ändå tryckt i Löddes försvar. Bjässen Linus Persson stoppade allt som vanligt och comebackande Alexander Plymen med artistnamnet ”Plymen” visade god form. I minut 21 kom en riktigt kalldusch för Rosengård. En perfekt djupledsboll till Lettby som kliniskt satte 1-0. Helt obegripligt att LFF gjorde mål om man ser till matchbilden. Där och då föll Rosengård som ett korthus, målen trillade in och i halvtid stod den 4-0. Vikarierande anfallaren Felix Jansson stod för ett äkta hat-trick. 

 

Andra halvlek:

I andra halvlek fortsatte den ”nya matchbilden”. Lödde körde över Rosengård totalt och målen fortsatte att trilla in. Lettby gjorde ett till och Sebastian Tanner gjorde sina två första mål för LFF. Lödde FF kunde ha vunnit med större siffror men man hade inte skärpan. Det var inte så konstigt eftersom matchens tempo hade sjunkit rejält och matchglädjen likaså. I slutet satte Rosengård en reducering på en friskpark och slutresultatet blev 7-1.

 

Ett stort plus till Lödde FF som är där i 90 minuter, motståndarna började gå efter minut 70….

 

 

Matchens lirare:

Felix Jansson - 3 mål säger allt. Killen var överallt och visade hur man på ett framgångsrikt sätt med hjälp av gravitation och corioliseffekten kan konvertera massa till fart.

 

 

 

Vinst i seriefinalen!
2017-06-16 22:21
Seriefinal Då var det äntligen dags! Dags för match. Lödde FF har inte spelat en match på en månad eftersom motståndarna lämnat WO efter WO. De officiella anledningarna till motståndarnas WO är okända men enligt Lödde FFs senaste nyförvärv, Alexander Plym, så är det av rädsla för att möta honom. Vi kör på det. Söndagens kvällsmatch var mot seriefavoriterna, serieledarna och de hittills oslagbara GIF Nike från Lomma. Det förväntades att bli en tuff match med hårda tacklingar och stort kämpaglöd.. och precis så blev det.

Lödde startade matchen med följande uppställning.
Målvakt: Milos
Backlinje: FG - Linus - Jens - Markus J
Mittfält: Joakim (Nodis) - Andreas - Axel M - Felix
Anfall: Emil - Leifby
Avbytare: Eden - Philip - Olliver - Rasmus - Plym 

Första halvlek: Nike började bra. De tog tag i taktpinnen och dominerade bollinnehavet stort. Detta var dock något som Lödde var förbereda på och man låg rätt i positionerna för att försöka ställa om och hota med kontringar. Detta pågick under matchens första 25 minuter men trots det relativt stora bollinnehavet så hade Nike nästan inga målchanser, nästan inga bollar rann igenom Löddes kollektiva försvarsspel och de som gjorde plockade den fantastiske Milos upp (Jag vill såhär mitt i referatet tacka Milos för att han ställer upp för oss). När Lödde FF väl fick in ett litet grepp om matchen så tog man också över spelet. Man hade flera fina uppspelskombinationer som resulterade i en rad farliga lägen. Lettby var het och dribblade, sprang och monterade ner Nikes backlinje och i minut 30 fick han sin belöning. Ett fint upp spel på Emil Hansson som skarvar bollen på ett tillslag till en djupledslöpande och fri Lettby som kliniskt rullar in bollen bredvid Nikes division 2 meriterade målvakt Jakob Alsenfelt. Kort efter ledningsmålet har Lödde ett liknande anfall som slutar med att Felix Jansson får ett ypperligt läge 5 meter från mål. Felix gör allt rätt och drämmer till bollen på ett tillslag men Alsenfelt står i vägen. 

Halvlek: Publiken håller igång Tolvans IP och det är knappt att spelarna hör varandra under taktiksnacket men det lilla som kommer fram är att Lödde skulle fortsätta att straffa Nike bakom backlinjen och behålla koncentration och fokus i spelet utan boll, något som ofta fallerar när orken tar slut (i minut 47 vanligtvis).

Andra halvlek: Nike tar tillbaka taktpinnen och bollinnehavet. Rullar bollen fint på mittfältet men har svårt att skapa målchanser. Milos styr och ställer bakifrån, backlinjen håller linjen, mittfältet står rätt och anfallarna tar det lugnt och väntar på målchanser. De behöver inte vänta länge för trots Nikes övertag spelar Lödde sig igenom lagdel för lagdel och efter en min pass av en av Löddes kreativa mittfältare hamnar bollen framför en glödhet Lettby som skjuter in bollen i öppet mål. 2-0 och Lettby gör sitt andra mål för dagen. Kampen om skytteligan är igång på allvar. Matchen gick precis som Lödde ville att den skulle gå och precis som man förutspått så skulle de hårda tacklingarna komma. Matchens sista 30 minuter präglades av tuffa tacklingar, hetsiga kommentarer och en nonstop sjungande hemmapublik. Nikes bollinnehav fortsatte men de riktigt vassa chanserna uteblev dock kommer det nästan alltid ett läge när det desperata laget trycker fram och i 80e minuten dimper bollen ner till en troligen (nu är jag diplomatisk) offsidestående Nikeanfallare som placerar in bollen, helt otagbart. Matchen är slut och Lödde tar en rejäl skalp och racet om guldet är fortfarande på. Tack till alla som kommer ner och tittar på oss och vi hoppas att vi ses igen på söndag klockan 17:00 på Tolvans då Rosengård kommer. 

Matchens spelare: Linus Persson, stod rätt och stoppar allt som kommer i luften. Stenhård i närkamperna, ger och tar men gnäller aldrig. Bra match igen Linus! 

Vi ses på söndag. 

Trevlig helg!
Spelade matcher
Sön 1/10 16:00
2 - 5  
Sön 24/9 17:00
Sön 17/9 16:00
0 - 3  
Sön 10/9 17:00
5 - 4  
Fre 1/9 18:00
0 - 4  
Sön 27/8 17:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen