Lödde FF
IF Lödde har bildat ett tredje seniorlag i Lödde och de kommer under 2017 att spela i en U-serie med mestadels lag i närområdet. Målet är att 2018 anmäla ett lag till div.7 och därmed gå in i vanliga seriesystem. Arbetsnamnet på detta lag är Lödde FF.

Avsikten med Lödde FF är att skapa ett fotbollslag i Lödde för de som inte orkar eller kan satsa på fotbollen på div.3-nivå. Träna 1-2 gånger i veckan och lira match på helgen är kraven i Lödde FF.

Under vinterhalvåret så kommer träningen att bedrivas en gång i veckan på konstgräset på Tolvans IP. Onsdagar kl.20:30-21:45 är det som gäller.

Om ni tycker detta verkar kul och vill komma och testa så hör av er till Martin Andersson på mejl: martin.andersson@utb.lund.se eller på mobil: 0709-827526.

Lödde FF finns på Facebook också!


Vinst igen!
2017-06-25 20:50


I söndag spelade Lödde FF sin sista match innan sommaruppehållet och man gjorde det mot Rosengård FF 2. 

 

 

LFF startade med följande lag:

 

Målvakt: Milos Sokolovic

Backar: Alex Plym - Linus Persson - Jens Nilsson © - Rasmus Svensson

Mittfält: Joakim Nodfelt - Sebastian Tanner - Ludvig Eden - Olliver Blomqvist

Anfall : Felix Jansson - Tobias Lettby

Avb: Fredrik Grönberg - Axel Bojrup - Rasmus Håkansson - Andreas Persson - Alexander Roth

 

 

Första halvlek:

Rosengård startar väldigt bra och dominerar spelet totalt de först 15 minuterna men lyckligtvis skapar de inte många lägen och de få tillfällena som Rosengård gled igenom stoppade Milos briljant. Rosengård rullade totalt ut LFF och de indikationer man fått av scoutrapporterna stämde, det var ett helt annat Rosengård på planen nu än var det var i premiären då LFF vann med 18-3.

 

Trots Rosengårds press och dominans så kändes det ändå tryckt i Löddes försvar. Bjässen Linus Persson stoppade allt som vanligt och comebackande Alexander Plymen med artistnamnet ”Plymen” visade god form. I minut 21 kom en riktigt kalldusch för Rosengård. En perfekt djupledsboll till Lettby som kliniskt satte 1-0. Helt obegripligt att LFF gjorde mål om man ser till matchbilden. Där och då föll Rosengård som ett korthus, målen trillade in och i halvtid stod den 4-0. Vikarierande anfallaren Felix Jansson stod för ett äkta hat-trick. 

 

Andra halvlek:

I andra halvlek fortsatte den ”nya matchbilden”. Lödde körde över Rosengård totalt och målen fortsatte att trilla in. Lettby gjorde ett till och Sebastian Tanner gjorde sina två första mål för LFF. Lödde FF kunde ha vunnit med större siffror men man hade inte skärpan. Det var inte så konstigt eftersom matchens tempo hade sjunkit rejält och matchglädjen likaså. I slutet satte Rosengård en reducering på en friskpark och slutresultatet blev 7-1.

 

Ett stort plus till Lödde FF som är där i 90 minuter, motståndarna började gå efter minut 70….

 

 

Matchens lirare:

Felix Jansson - 3 mål säger allt. Killen var överallt och visade hur man på ett framgångsrikt sätt med hjälp av gravitation och corioliseffekten kan konvertera massa till fart.

 

 

 

Vinst i seriefinalen!
2017-06-16 22:21
Seriefinal Då var det äntligen dags! Dags för match. Lödde FF har inte spelat en match på en månad eftersom motståndarna lämnat WO efter WO. De officiella anledningarna till motståndarnas WO är okända men enligt Lödde FFs senaste nyförvärv, Alexander Plym, så är det av rädsla för att möta honom. Vi kör på det. Söndagens kvällsmatch var mot seriefavoriterna, serieledarna och de hittills oslagbara GIF Nike från Lomma. Det förväntades att bli en tuff match med hårda tacklingar och stort kämpaglöd.. och precis så blev det.

Lödde startade matchen med följande uppställning.
Målvakt: Milos
Backlinje: FG - Linus - Jens - Markus J
Mittfält: Joakim (Nodis) - Andreas - Axel M - Felix
Anfall: Emil - Leifby
Avbytare: Eden - Philip - Olliver - Rasmus - Plym 

Första halvlek: Nike började bra. De tog tag i taktpinnen och dominerade bollinnehavet stort. Detta var dock något som Lödde var förbereda på och man låg rätt i positionerna för att försöka ställa om och hota med kontringar. Detta pågick under matchens första 25 minuter men trots det relativt stora bollinnehavet så hade Nike nästan inga målchanser, nästan inga bollar rann igenom Löddes kollektiva försvarsspel och de som gjorde plockade den fantastiske Milos upp (Jag vill såhär mitt i referatet tacka Milos för att han ställer upp för oss). När Lödde FF väl fick in ett litet grepp om matchen så tog man också över spelet. Man hade flera fina uppspelskombinationer som resulterade i en rad farliga lägen. Lettby var het och dribblade, sprang och monterade ner Nikes backlinje och i minut 30 fick han sin belöning. Ett fint upp spel på Emil Hansson som skarvar bollen på ett tillslag till en djupledslöpande och fri Lettby som kliniskt rullar in bollen bredvid Nikes division 2 meriterade målvakt Jakob Alsenfelt. Kort efter ledningsmålet har Lödde ett liknande anfall som slutar med att Felix Jansson får ett ypperligt läge 5 meter från mål. Felix gör allt rätt och drämmer till bollen på ett tillslag men Alsenfelt står i vägen. 

Halvlek: Publiken håller igång Tolvans IP och det är knappt att spelarna hör varandra under taktiksnacket men det lilla som kommer fram är att Lödde skulle fortsätta att straffa Nike bakom backlinjen och behålla koncentration och fokus i spelet utan boll, något som ofta fallerar när orken tar slut (i minut 47 vanligtvis).

Andra halvlek: Nike tar tillbaka taktpinnen och bollinnehavet. Rullar bollen fint på mittfältet men har svårt att skapa målchanser. Milos styr och ställer bakifrån, backlinjen håller linjen, mittfältet står rätt och anfallarna tar det lugnt och väntar på målchanser. De behöver inte vänta länge för trots Nikes övertag spelar Lödde sig igenom lagdel för lagdel och efter en min pass av en av Löddes kreativa mittfältare hamnar bollen framför en glödhet Lettby som skjuter in bollen i öppet mål. 2-0 och Lettby gör sitt andra mål för dagen. Kampen om skytteligan är igång på allvar. Matchen gick precis som Lödde ville att den skulle gå och precis som man förutspått så skulle de hårda tacklingarna komma. Matchens sista 30 minuter präglades av tuffa tacklingar, hetsiga kommentarer och en nonstop sjungande hemmapublik. Nikes bollinnehav fortsatte men de riktigt vassa chanserna uteblev dock kommer det nästan alltid ett läge när det desperata laget trycker fram och i 80e minuten dimper bollen ner till en troligen (nu är jag diplomatisk) offsidestående Nikeanfallare som placerar in bollen, helt otagbart. Matchen är slut och Lödde tar en rejäl skalp och racet om guldet är fortfarande på. Tack till alla som kommer ner och tittar på oss och vi hoppas att vi ses igen på söndag klockan 17:00 på Tolvans då Rosengård kommer. 

Matchens spelare: Linus Persson, stod rätt och stoppar allt som kommer i luften. Stenhård i närkamperna, ger och tar men gnäller aldrig. Bra match igen Linus! 

Vi ses på söndag. 

Trevlig helg!
Derbyförlust
2017-05-18 11:22


Det var en låg stämning i omklädningsrummet efter slutsignalen på Borgeby IP. Många spelare satt med ansiktet i händerna, en del svor och några stack hem direkt. Reaktionerna varierade och ingen visste riktigt vad de skulle göra, detta var ju något helt nytt. Lödde FF förlorade. Första förlusten någonsin.

 

Startelvan:

Niklas (mv) Rasmus Sork (hb) H (mb) Linus (mb) Markus (vb) Hampus (hm) FG (cm) Felix (cm) Olliver (vm) Kim (anf) Emil (anf)

Första halvlek:

Bjärred startade bäst och under 10 första minuter styrde de matchen utan att skapa några klara målchanser. Efter chockstarten (Bjärred var bra) började LFF äta sig in i matchen och bollinnehavet jämnade ut sig. Det var ett ställningskrig men LFF var laget som hotade mest. De offensiva spelarna springer inte mycket men när det springer så blir det farligt direkt. Varken LFF eller BIF skapade några riktigt farliga målchanser i första halvleken så 0-0 speglade matchbilden. Redogörelse av bytena är helt och hållet omöjligt. Efter 20 minuter hade avbytarna bytts in och många gått ut igen. Flåset är ett utvecklingsmål för de kommande veckorna men lyckligtvis kommer sommaruppehållet lägligt och jag är övertygad att samtliga spelare fokuserar stenhårt på konditionsträningen (tveksam smiley skulle passa perfekt här)

Andra halvlek:

Matchen fortsätter och matchbilden är densamma men nu ser vi att båda lagen verkligen vill vinna. Tacklingarna blir hårdare och tugget något tuffare, precis så som alla fotbollsspelare vill ha det. Vädret, matchen och kampen var underbar men tyvärr försvann stora delar av den glädjen i minut 70. Bjärred får en frispark utanför straffområdet. De lyfter in den på bortre stolpen och där kommer en helt ren bjärredspelare och nickar in bollen.

Efter det snöpliga baklängesmålet flyttar Lödde FF upp sina positioner och försöker skapa ett tryck men det är egentligen inte förrän i sista minuten som det verkligen hettar till. Bollen lyfts in i straffområden och det blir en kamp mellan deras målvakt och Felix ”murbräckan” Jansson. Bollen studsar upp och Felix sträcker benet rakt upp i luften och på något Zlatanitanskt sätt och han en klockren träff men tyvärr 3 meter över.

Matchen är slut och Löddes förlustnolla är spräckt.

 

Matchen spelare: Niklas Jadberg. Niklas står för en mycket stabil match. Räddar många bollar och är chanslös på målet.

 

Återigen ett STORT STORT tack till alla som följer oss. Klacken är fantastisk och tar hela vår LFF upplevelse till en helt annan nivå.

Följ oss gärna på instagram (Lödde FF) vi livesänder, presenterar spelare och uppdaterar er under resans gång. https://www.instagram.com/loddeff/

Tredje raka
2017-05-02 21:49

I måndags stod Lödde FF för sin första hemmamatch. Det var alltså för första gången som södra Sveriges mest intressanta projekt fick kliva in på sin hemmaborg. Inför matchen låg LFF etta i tabellen efter två vinster av två, 18-3 i premiären mot Rosengård och samt en säker WO-vinst mot Sandby förra veckan.

 

Startelvan:

Milos (24 timmarslån från storebror IF Lödde)

 

Markus

H

Linus (ny medlem)

Jadberg (tredje matchen, tredje positionen)

 

Philip

FG

Axel M

Sebastian (tillbaka efter skada)

 

Roos

Lettby

 

Avbytare:

Jens (tillbaka till 50% efter skada)

David

Hampus

Andreas P (ny medlem)

Felix (tillbaka efter känning)

 

 

Första halvlek:

Örtofta börjar klart bäst, de rullar boll och har en tydlig ide i sitt spel. Örtoftas A-lag ligger för tillfället i division 6 och till dagens match var flera av de med. Detta märktes tydlig och Örtofta rullade ut LFF med flera fina kombinationer. LFF såg virriga ut och det fina samarbetet som de tidigare visat lyste med sin frånvaro. LFF skapar inte många chanser under de första 44 minuterna men efter en tilltrasslad situation efter en hörna får Hampus Alm till ett kanonskott som träffar stolpen och sedan landar under målvakten på mållinjen. Det var det enda som LFF skapade i första men när spelet inte fungerar så är det underbart att se att lagets försvarsspel står starkt. Örtofta får knappt ett skott på mål och de som når fram räddar den storspelande målvakten Milos.

 

 

Andra halvlek:

Inför andra halvlek skulle LFF hålla positionerna bättre, ha balans på mitten, etablera spel och inte slå avgörande passningar direkt, jobba tillsammans och framför allt enkla passningar efter bollvinster för att komma ifrån den ”heta” ytan.

 

Lagets reaktion?! H vinner boll som mittback, dribblar sig igenom tre spelare i den heta ytan, alla väntar på den enkla passen så man kan etablera sig. En dribbling till och tillslut bryter Örtofta och kontrar. Milos räddar! Detta är ett bevis på den underbara vinnarskallen som spelare i LFF besitter. Alla lägen är målchanser.

 

Vi går vidare. Halvleken fortsätter och Lödde spelar bättre. Anfallarna ligger nu nära varandra och varje gång bollen når dem vet alla att målchans inte är långt borta. I minut 50 når bollen Kim Roos som på sitt vanliga men så otroligt effektiva sätt viker till vänster om motståndarbacken (tänk Robben) och skjuter ett stenhårt skott mot det bortre krysset. Tyvärr räddar den duktiga målvakten. Därefter händer inte särskilt mycket förrän minut 70. Örtofta gör mål på en kontring. De vinner boll på mittplan och springer rakt mot mål. Milos gör en fantastisk räddning på första skottet men tyvärr chanslös på det andra. Händelsen runt omkring målet är lite komiskt. FG är den som lite oturligt tappar boll men istället för hans vanliga killerinstinkt så vandrar han långsamt mot bänken ”BYTE”. Vandringen ut går så långsamt att Örtofta hinner göra mål. Målet hade säkert kommit ändå men det komiska är att FG inte uppfattade att de gjort mål, drömde säkert på vägen ut, och det tog 10 minuter innan avbytarna kunde övertyga honom att Örtofta ledde med 0-1.

 

LFF står inför sin första förlust. Det är 15 minuter till detta är ett faktum. Men att förlora finns inte för Lödde FF. Bollen når Kim Roos. Kim viker vänster och skjuter et stenhårt inlägg som den tekniske anfallaren Lettby suger in och enkelt placerar in 1-1. Kalldusch för Örtofta men en skänk från ovan till Lödde. Kort därefter smäller det igen. Kim får bollen, viker vänster och den här gången har målvakten inte en chans. Kim gör 2-1. I farten gör sen LFF 3-1 minuterna efter. Markus driver framåt, hittar FG som släppt baklängesmålet och levererar ett Beckhamianskt inlägg som Lettby möter med skallen och placerar in bollen i det bortre hörnen. Lettby gör två mål och Roos gör ett. Ett fruktat anfallspar som så här tidigt levererar, underbart för Lödde FF.

 

Lödde vinner igen och har nu 9 poäng av 9 möjliga. STORT tack till publiken som följer oss i ur och skur. Ni är fantastiska.

 

Nyheter:

Matchens lirare: Rasmus ”H” Håkansson. ”H” gör väldigt få misstag och var en klippa i försvaret. Tvekar inte att dribbla som sistaman vilket vi alla älskar.

 

Premiärkross
2017-04-16 00:24

Det hela började som det ska börja, vädret kunde ha varit bättra. Premiär och en härlig ovisshet om vart LFF står och hur detta ska gå.

Matchen var otroligt enkel. LFF vinner matchen med 18-3!!! Kim Roos gör 7 mål, Lettby står för 5 eller 6 och Emil för resten förutom det magiska solomålet som Fredrik "FG" Grönberg gör. LFF visar att de är på en helt annan nivå än de flesta lagen i serien och visar att taktik och lagspel sitter i ryggraden.

 

MEN!

 

Nu ska varken Lödde FF eller detta referatet få hybris. Rosengårds lag var inte bra. Ett härligt gäng men inte bra. Inte alls bra faktiskt och varje mål kom på friläge från mittplan. Så har enkelt kommer det inte bli och spelarna i Lödde FF måste inse det.

 

Tillbaka till matchen. Lödde började bra och Emil Hansson löper sig fri tidigt och sätter 0-1 hur säkert som helst. Det är en tydlig skillnad direkt och därför känns deras kvittering onödig och slarvig. En för kort hemåtpass sätter igång en kedjereaktion på dåliga ingripande och 1-1 är ett faktum. Det som händer därefter är omöjligt att få ner på pappret men drömmål som Kims chip från 25 meter och hans stenhårda skott i krysset varvades med Lettbys pass i sidleds mål a la FIFA. Rosengård kom några få gånger nära Löddes mål men då stod Jadberg som vanligt i vägen, förutom när Oliver ska klacka bort bollen men istället frispelar deras anfallare, skit händer som Oliver sa. Det var den matchen det, VINST I PREMIÄREN.

 

MEN!

 

Skador. David Ekberg gick av vid flera tillfällen på grund av nageltrång. Jens Nilsson skulle av någon oförklarlig anledning slå en hörna i 88:e minuten och med 18-3 på resultattavlan… bristning i ljumsken. Lettby för 5 mål kommer lämnade Rosengård Norra med hybrisskadan. Det är mycket att stå i för Lödde FF i veckan men va fan, vinner man med 18-3 så löser sig allt.

 

 

 

Övrigt 1: Ni har säkert tidigare läst om spelaren Leifby som gjort en del mål. Lödde FFs pressansvarige vill tydliggöra att Leifby är samma person som Lettby. Felstavningen beror på ett missförstånd då pressansvarige frågade Lettby om han hette Leifby och Lettby svarade ”JA”.

 

Övrigt 2: Hampus Alm gjorde också mål men det får stå här nere. Han säger själv att det var riktigt snyggt.


Övrigt 3: Lödde FF är fortsatt obesegrat.....

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/6 17:00
7 - 1  
Sön 11/6 19:00
2 - 1  
Fre 2/6 20:00
Sön 28/5 17:00
3 - 0  
Ons 17/5 19:30
1 - 0  
Sön 14/5 17:00
3 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 22/06 23:30 
IF Lödde, 19/06 13:00 
IF Lödde, 19/06 07:40 
IF Lödde, 15/06 23:52 
IF Lödde, 12/06 09:07 
IF Lödde, 15/05 13:13