Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IF Lödde Dam A!
IF Löddes damlag består av 20 tjejer där alla i stort sett spelat fotboll i IF Lödde under hela sin karriär. Ny tränare inför 2017 är Senad Jaganjac som de senaste åren tränat juniorfotboll och innan dess Husies damlag. 2017 kommer vi att spela med ett lag i division 4.

Tjejer som är intresserade av att testa hos oss i IF lödde är mer än välkomna. Hör av er till någon av nedanstående innan bara så kan vi berätta var och när vi tränar. 

Martin Andersson, Licensansvarig, 0709-827526, martin.andersson@utb.lund.se
Senad Jaganjac, tränare, 0708115750


Vinst inför sommaruppehållet
2017-06-22 09:49

Vår sista match inför sommaruppehållet var hemma mot Hjärnarp och vi hade ett strålande fint väder.

Tjejerna fick frågan hur dom mår och alla sa att dom var jätte taggade. Vi insåg att vi inte kunde köra 100% på uppvärmningen utan tjejerna fick kolla en stund på vårt duktiga U 17 lag som mötte Laholm.

På genomgången pratade vi om hur vi ska spela för att vinna matchen. Vi skulle ha hög press och passa bollen till varandra.

När domaren blåste i gång matchen så börja vi inte alls som vi hade pratat om, vi slarvade med passningar och vi hade inte rätt positioner. Vi lämnad stora ytor som Hjärnarp utnyttjade och det resulterade i att Hjärnarp tog ledningen efter 10 min.

Efter deras ledningsmål var vi tvungna att flytta upp våra postioner och det gjorde vi. Vår kvittering till 1-1 kom från Alicias höger fot, ett jättefint disanskott.

Efter reduceringen så trycker tjejerna på mer och mer, dom inser att dom kan vinna matchen. Dom ytor som fanns på mittfältet stängde våra innermittfältare mycket bra och vi började att rulla boll men det fanns fortfarande en tendens till att stressa. Vi pressade hårt mot dem men fick inte några riktigt bra avslut.

Precis innan paus fick Emilia på ett skott från distans som resulterade i mål för oss. Det var skönt att gå till paus vila med 2-1.

I pausen så pratade vi om vad som måste förbättras och att alla måste höja sig ett par snäpp. Tjejerna tog det på allvar. Vi gjorde några byten.

När andra halvlek börja så fanns det bara ett lag på plan, Hjärnarp skapade inget och vi hade ett enormt bollinnehav och ville mer än motståndarna.

Vårt passningspel och olika kombinationer börja sitta mer och mer. Emily H fick peta in 3-1 efter ett fint inlägg från Hanna D.

3-1 målet var ett förlösande mål, vi på sidan märkte att tjejerna tog det mycket lugnare och passa bollen mellan varandra. 4-1 kom efter att Alicia blivit fri på kanten och kunde skära in mer centralt och avlossa ett underbart skott rakt in i krysset. Vi har så mycket av spelet så vi får en känsla att Hjärnarp hade givit upp. 5-1 kommer bara efter någon minut efter det andra, det var Emilia som avslta med ett distansskott som var bra placerat.

Minuten efter så var det Ellinors tur att göra mål efter fina kombos på mittfältet.

7-1 kommer efter en fast situation som Hanna D slår. Hanna skjuter bollen rakt på deras mur men bollen studsar ut till henne igen och det skottet gick in i mål. Senad var så glad att han gjorde ett par kullerbyttor som gladde vår trogna åskådare och oss andra på bänken. Tjejer vi ledare är verkligen stolta över Er och hur ni genomförde denna match.

Vill också rikta ett stort tack till alla föräldrar som har stöttas oss under våren och vi hoppas att vi ses efter det välförtjänta uppehåll som vi går in i nu.

Träningen startar v 30.

Glad sommar.

Ledarna 


Vinst i premiären mot Hjärnarps GIF
2017-04-20 08:11
Seriepremiär mot Hjärnarps GIF.
En bortamatch mot ett lag som vi inte visste något om. Redan vid samlingen så var där en stor förväntan bland oss ledare och spelare. Vädret visade sig från sin bästa sida, klarblå himmel och 6 grader och nästan vindstilla.
Med härlig inställning och vilja från tjejerna så gav det utdelning.
Det var vi från början som visade vem som skulle äga matchen . Tjejerna följde matchplanen och gjorde en kanoninsats. Spelet satt direkt och vi leder med 6-0 i halvlek. I pausen pratade vi om att vi ska styra spelet och fortsätta i ett högt tempo. Det kunde inte börja bättre i andra halvlek vi satte sjuan direkt vilket gjorde att tjejerna öste på mer.
Spelet var riktigt bra i andra halvlek. Vi rullade boll och slarvade inte med passningarna utan vi hade kontroll på matchen.
Hjärnarp hade inte mycket att sätta emot. Mot slutet av matchen så gjorde vi 2 mål till, med mersmak på fler. Matchen slutar med 9-0 till Lödde.
Vi är jättenöjda med tjejernas insats, inställning och vilja.
De visade för oss ledare att dom kan ge mer och spela den fotbollen som vi vill.
Vi vill även tacka alla föräldrar och syskon som var med och stötta oss.

Hälsningar Senad och övriga ledare
Ny tränare klar!
2016-11-24 12:39
Det blir Senad Jaganjac som tar över damlaget i IF Lödde från och med måndagens träning i nästa vecka. Senad har tränat Furulunds juniorlag de senaste två åren och innan dess hade han ansvaret för Kyrkheddinges juniorlag och året innan dess Husies damlag. Senad har själv erfarenhet från eget spel i allsvenskan med GAIS innan en knäskada ledde in honom på tränarsidan.

Pär Magnusson kommer att verka som lagledare och Anders Trankell kommer att fortsätta att träna målvakterna under träningstid en gång i veckan under 2017. I dagsläget är ingen assisterande tränare klar och vi jobbar vidare med detta och återkommer när detta är klart.

Det är inplanerat ett spelarmöte och ett föräldramöte innan vi går julledighet. Återkommer med dagar och tider för detta!
Türkiyeden selamlar!
2016-03-31 03:09
IF Löddes damer befinner sig i dagsläget på träningsläger i Turkiet för att finslipa formen inför seriestarten. 25 spelare har under några dagar njutit av den sköna vårvärmen vid medelhavet med träningspass på utmärkta gräsplaner. Det känns fantastiskt lyxigt att redan vara ut på naturgräs och träningsförhållandena har varit utmärkta på TopKapi Palace anläggning.

Vi har hunnit med en intern turnering i beachvolleyboll där ledarna också fick visa sig på styva linan. Vi är normalt mer prestations- än resultatinriktade, men i detta sammanhang måste framhävas ledarnas finalvinst med 11-5 mot spelarna, trots illvilliga bildbevis som antyder motsatsen på andra sociala medier, vilka också utmålat ledarna i nesliga positioner som vittnat om stora tekniska brister. För historieskrivningens skull vill vi därför dementera å det kraftigaste att finalen skulle vara förnedrande vad ledarna beträffar. Vad motsatsen anbelangar förhåller vi oss neutrala och hänvisar till den mångfald av ögonvittnen som på plats bevittnat händelsen/eländet. 

Fokus har ju legat på att foga samman truppen socialt på och utanför träningarna, men spelarna har inte gått lottlösa vad gäller resultat heller, utan lyckades kamma hem en 4-1 seger efter en kämpainsats mot ett spelskickligt dansk lag från Skjold Birkeröd Fodbold norr om Köpenhamn. En trygg defensiv och snabba kontringar var ett vägvinnande koncept mot hårt pressande danskor som länge trasade sönder vårt spel. Mot slutet mattades de dock betänkligt och bara virket förhindrade att resultatet rann iväg ytterligare.

Idag har vi också bevittnat herrlandslagets förlust mot Turkiet i närbelägda Antalya, men vi hejade fram killarna lite på avstånd eftersom 1500 säkerhetspoliser kändes som en mindre trevlig läktaromgivning. Synd när vi ändå var i närheten, för killarna hade behövt vårt stöd för att komma hem med åtminstone en pinne. Nu laddar vi för det sista träningspasset innan det är dags för hemfärd.

Varma hälsningar

/ledarna IF Löddes damer + Fredrik som lånats in från P04s ledarstab
Spelade matcher
Sön 28/1 11:00
Tis 5/12 19:00
Sön 24/9 17:30
1 - 2  
Sön 17/9 15:00
5 - 1  
Sön 10/9 13:00
Tis 5/9 18:15
5 - 0  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 11/09 09:31 
IF Lödde, 03/09 22:40 
IF Lödde, 07/08 09:40 
IF Lödde, 05/08 11:50