Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Sammanfattning av 2019
2019-11-06 18:53

Sammanfattning av säsongen 2019

I oktober månad trädde jag och Mats Lilienberg in som tränare för herrlaget. En uppgift vi såg fram emot väldigt mycket då Lödde är ett väldigt duktigt lag. Inför slutet av frimånaden såg det väldigt tufft ut med spelare, då vi hade väldigt få klara för kommande säsong. Den sista veckan dock visade sig vara väldigt lyckad då vi fick in många duktiga namn. När frimånaden sen var slut var vi väldigt nöjda med truppen vi hade inför säsongen. 


Försäsongen blandade och gav men mest positiva bitar. Vi införde ett nytt tankesätt i vår filosofi med att äga boll och bli ett mer bollförande lag. Resultatmässigt under försäsongen såg de bra ut. Vi mötte många duktiga div 3-4 lag men även lag från division 2 och 1 där vi stod upp väldigt bra. Vi var på ett lyckad träningsläger i Spanien under 5 dagar. Fint väder och nästintill alla från truppen var på plats, riktigt härligt. 


Premiären skulle avklaras mot Kulladal där vi vinner med 5-0 på ett väldigt bra sätt och lyckas sen även vinna den andra matchen. Tredje matchen för året var årets sämsta, då vi möter Tomelilla borta och inte räcker till. Under resterande del av våren är vi stabila och tar många fina poäng. Vi håller även igång i DM och slår ut Wormo, samt div 2 laget Österlen, och även kvallaget till Superettan, Landskrona BOIS efter förlängning. I och med denna seger är vi klara för kval till Svenska Cupen under 2020, vilket var ett av våra mål. Riktigt kul! När vi går på sommarvila ligger vi 2a bakom LB07, där Nike är hack i häl med 2 matcher mindre spelade.


Efter sommaruppehållet är vi tillbaka och vi tar många viktiga segrar, framförallt svåra bortamatchen mot Balkan som vi vänder till seger för 2-1. Matchen borta mot Nike ska vara avgörande för toppstriden, där vi förlorar klart med 3-0. Vi är inte på banan och Nike vinner rättvist. Därefter ser vi hur Nike radar upp segrar och vi får svårt att komma ifatt, vilket gör att vi tappar en del onödiga poäng under hösten. Slutligen hamnar vi på en 3e plats med med 44 poäng, vilket är bästa resultatet nånsin för IF Lödde. Vi gör flest mål i serien, 56 st tillsammans med Nike och släpper in 3e minst. DM fortsatte även med en kvartsfinal mot MFF u19 som vi förlorade med 2-1. Detta MFF slog sedan två st division 1 lag och stod som segrare.


En tredjeplats i serien är helt okej, men vi hade hoppats på mera. Vi har haft många spelare igång då vi haft folk borta av olika anledningar. Många unga spelare har visat framfötterna och det är många som fått göra sin A lagsdebut under året. 


Vi hoppas redan nu när detta skrivs (november 2019), börja bygga för kommande säsong. Vi ligger långt framme i processen och hoppas på en härlig trupp. Mats lämnar Lödde och Jörgen Pettersson är tillbaka i staben. 


Vi vill tacka alla människor som på något sätt hjälp till för att ge oss så bra förutsättningar som möjligt inför året. Ingen nämnd, ingen glömd - men en förening som är så bra organiserad som IF Lödde är otroligt imponerande. Jag ser med glädje och stolhet fram emot att vara en del av projektet även nästa år.


Väl mött!

/ Kim

Jörgen tillbaka i IF Lödde!!
2019-10-15 14:39
Idag blev det klart att Jörgen Pettersson återvänder till IF Löddes seniorlag som assisterande till Kim Johansson. Jörgen tillhörde ledarstaben i IF Lödde under 2018 och var då mycket uppskattad av föreningen och spelartruppen. Jörgen har stor erfarenhet från sin egna långa spelarkarriär samt en gedigen fotbollsutbildning där han gått samtliga steg i tränarutbildningen som SvFF erbjuder.

Kim och Jörgen har aldrig jobbat ihop men har pratat ihop sig och det har då varit väldigt tydligt att de har samsyn på många viktiga områden som gör att vi är övertygade om att denna konstellation är rätt väg framåt!

Välkommen tillbaka till IF Lödde Jörgen och samtidigt vill vi tacka Mats Lilienberg för året i föreningen!
Oavgjort i sista matchen
2019-09-29 12:44
Lödde - FC Trelleborg 2-2 (2-0)

Sista matchen för i år. För vår del är den betydelselös sett till placeringarna i serien, men för FC Trelleborg var den jätteviktig. Vid seger hade man klarat sig kvar i div 3, eller åtminstone fått kvala.

Vår första halvlek är väldigt bra och vi spelar en fin fotboll där vi kommer till många lägen. Vi gör både 1-0 och 2-0 i första där de känns som vi har kontroll på händelserna.

I andra halvlek händer de som inte får hända. Vi pratar i halvlek att inget skit dom första 5-10 minuterna så dom får energi. Efter 8 minuter står det 2-2 och motståndarna har gjort 2 mål. Resterande del av matchen blir en del hawaiifotboll utan att vi inte lyckas skapa så mycket chanser. En första halvlek där vi jobbar tillsammans och löper, medan i andra slutar alldeles för många att springa. Dessutom när vi gör bytena får vi inte mycket mer löpmeter utan man faller in i ramen med de andra. 

En sammanfattning av säsongen kommer om några dagar. 
Seger mot Kvarnby o förlust mot Sandby
2019-09-22 19:55
Lödde - Kvarnby 7-4
En första halvlek då vi leder komfortabelt med 2-0, men är väldigt missnöjda med vår insats. Vi gör två byten i halvlek som ger en härlig injektion och efter 15 min i andra halvlek står det 6-0. Därefter tycker vi matchen är färdigspelad och det blir mål från alla håll o kanter. 7-4 är slutresultatet. 7 mål framåt är jättebra, men 4 mål bakåt mot seriens jumbo är under all kritik. 3 poäng är dock alltid 3 poäng.

Sandby - Lödde 4-2

En insats som inte räcker till. Motståndarna har mycket mer energi och motivation för att spela denna match, och detta väger över till deras fördel. Visserligen hade vi inget o spela för mer än äran, och det borde vi gjort bättre, där jag borde fått laget o tagga till ännu mer. Vi springer alldeles för lite, och även om vi vänder till 2-1 och då faktiskt känns det som vi har kontroll på matchen, så lyckas Sandby vända genom två kanonskott och en straff.
Vi ska visa oss från vår rätta sida i sista matchen mot Trelleborg hemma. Vinst där och FC Trelleborg spelar i div 4 kommande säsong. 
Seger mot serieledarna
2019-09-07 19:07
LB07 - IF Lödde 1-2 (0-2)
Målskyttar: Ingheden, Viktor

Elvan
Oliver - Ruben, Viktor, Benne, Fabbe - Jesper, Emil, Rugge - Adrian, Simon, Ludde

Avb: Kim, Otto, Jens, Samuel, Gustav, Chrille

Första halvlek är bland de bästa vi gjort tillsammans. De första 40 minuterna är riktigt bra. Vi leder med 2-0 och borde lett med 4-0 då vi skapar mycket chanser. 0-1 gör vi tidigt då ett fint anfall når Emil som hittar Ingheden som petar in den. 2-0 gör Viktor på nick efter en fin hörna av Fabbe. Vi spelar rikigt bra bakåt, står högt o släpper ej till något. Framåt förutom målen har Ludde ett skott i stolpen vid öppet mål efter han knycker en bakåtpass. Simon är igenom på ett friläge som han missar och vi har många fina anfallskombinationer. Emil hittar gång på gång en fin yta mellan backlinje och mittfält och kan sprida bollar därifrån. Våra tre forwards gör en grym halvlek där alla 3 verkligen bidrar med löpningar med och utan boll.

Andra halvlek slänger LB in 4 nya spelare, inkl deras nr 9 Saban som är ett enormt hot hela tiden. LB spelar rakt och slår långa bollar upp mot honom, som är enormt stark och vinner de flesta dueller. Vi har inte samma kontroll på denna halvlek som första. LB känns farliga men lämnar också stora ytor för oss att ställa om på. 1-2 gör man via en halvrensning som vi ej har koll på som snabbe Rask suger upp och lobbar över Oliver i målet. Olyckligt men väldigt uppmärksamt av Rask. Resten av halvleken är det mycket chanser. LB har ett stenhårt skott i stolpen från vänstersidan. Vi kommer igenom med Ludde helt fri som passar Simon som ska lägga in bollen i öppet mål men lyckas på något sätt lägga bollen utanför. Ungefär samma läge får LB några minuter senare där redan nämnde Rask missar öppet mål från 2 meter då han knappt träffar bollen.

Matchen slutar med seger för oss, 1-2. Helt plötsligt efter att LB i stort sett redan var klara seriesegrare efter våren, så skiljer det bara en poäng mellan dessa och Nike. En spännande avslutning där vi siktar på att ta tre segrar för att bygga vidare inför 2020.

Väl mött. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 30/9 19:00
1 - 3  
Lör 28/9 14:00
2 - 2  
Lör 21/9 14:00
4 - 2  
Tis 17/9 19:00
3 - 2  
Lör 14/9 15:00
7 - 4  
Lör 7/9 12:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 03/01 10:10 
IF Lödde, 02/01 07:27 
IF Lödde, 18/12 10:01 
IF Lödde, 17/12 15:59 
IF Lödde, 17/12 12:16 
IF Lödde, 16/12 11:26