Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Äntligen grästräning
2020-03-31 20:26
Första träningspasset på gräs är nu genomfört på en bra B-Plan.
Det är väldigt skönt att äntligen kunna springa ut på gräs igen, bara synd att seriepremiären är så långt borta.

Lödde - Åkarp
2020-03-29 19:08
Lödde - Åkarp 4-3

Helgens match mot div 4 laget Åkarps IF vann vi med 4-3. Vi tog ledningen med 2-0 efter 5 minuter då vi är effektiva och har mycket spring i benen. Tyvärr släpper vi in Åkarp i matchen med ett individuellt misstag som dom tar vara på och sätter reduceringen 2-1. Vi gör dock 2 mål till under första halvlek. En första halvlek som är godkänd, men vi kan bättre. 4 mål på en halvlek dock är mer än godkänt!

Andra halvlek är inte bra alls. Det i samband med att Åkarp höjer sig och att vi springer mindre. Åkarp reducerar 2 gånger och vi har någon ramträff efter något fint anfall.

Sammanfattningsvis är detta inte en av våra bättre matcher. Nu när serien blir en enkelserie, så är varje match en final vilket gör att vi måste upp i nivå varenda gång. Vi har många duktiga spelare och vi ser varenda träning fina kvalitéer på många. Nu ska vi bara försöka få ut det på matcherna också från så många fötter som möjligt.

Vi tackar Åkarps IF för matchen och önskar dom lycka till i serien!
Serie starten uppskjuten till mitten på Juni
2020-03-25 13:19

Med anledning av Coronaviruset och dess påverkan på fotbollen har vi de senaste veckorna fått många frågor gällande seriespelet för div. 2 herrar, div.3 herrar och div. 1, damer. Förbundsstyrelsen fattade igår beslutet att seriestarterna för dessa serier senareläggs till sommaren (start mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna. 

 

Beslutet att genomföra dessa serienivåer som enkelserier tas som en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser för smittspridningen under april/maj och för att inte tvinga föreningarna att med förskjuten seriestart spela oavbrutet varje helg under sommar och höst.

 

Kvalspel till div 2 och div 3, herrar, inleds och genomförs enligt tidigare fastställt format och enligt fastställd tidsplan.

Lödde - Rosengård
2020-03-21 22:01
Lödde - Rosengård 2-5 (1-2)
Målskyttar: Ruben, Isak

Elvan
Oliver
Ruben Fabbe Benne Eric
Jens Jesper Emil
Ludde Nils Kevin
Avb: Otto, Samuel, Rugge, Isak

Ännu en riktigt tuff match denna vecka. Denna gång mot seriefavoriterna i division 2, FC Rosengård. Vi hade en ruskigt bra insats i benen mot Torn i onsdags, idag var vi en bra bit ifrån den prestationen.

Första halvlek börjar vi relativt bra och vi gör även 1-0 genom Ruben. Fabbe slår här ännu en gång en riktigt bra frispark som Ruben sätter dit med huvudet. Efter 1-0 målet är det inte mycket mer som stämmer för våran del. Rosengårds insats ska för allt i världen inte förringas, då dessa var tekniska, rörliga och idag var man någon nivå bättre på det mesta än oss. Vi släpper in 1-1 via ett slarvigt bolltapp på mitten där vi bara ska spela tillbaka på rättvänd spelare, men icke, o en snabb omställning o 1-1. Rosengård gör även 2-1 i första halvlek. Kevin, som med en pigg insats fixar en straff som han tyvärr själv skjuter i ribban.

I andra halvlek är Rosengård fortsatt det bättre laget och gör 3 mål till med bud på något mer. Isak reducerar i slutet till 5-2 efter ett bra jobb av Kevin som friställer Isak. Jag tror detta var Isaks första A lags mål, kul! 

Sammanfattningsvis så möter vi ett riktigt bra lag med massvis av bra spelare. Vi gör ingen jättedålig insats, men vi är inte nära den nivån vi vill vara på. Många nya spelare gentemot onsdagens match mot Torn.
Vårt presspel satt inte då vi inte springer för varandra, utan vi är många som springer för oss själva. Vi har inte samma glöd, och när vi inte är på topp så klarar man inte att hålla tätt mot ett sånt bra lag som Rosengård. Dessa två matcher har varit enormt nyttiga och vi har fått många bitar att ta med oss. 

Kevin förtjänar ett extra plus med sin energi och Eric fortsätter att imponera från sin vänsterbacksplats. 
Lödde-Torn
2020-03-19 13:12
Lödde - Torn 1-3 (1-0)
Målskytt: Jagge

Elvan
Oliver
Ruben Fabbe Benne Eric
Koffe Rugge
Ludde Jagge SR Kevin

Avb: Otto, Jens , Isak, Nils

En riktig värdemätare mot div 1 laget Torns IF.
Vår första halvlek är riktigt bra och vi är klart det bättre laget. Vi springer kopiöst mycket och när vi alla gör detta, då är vi riktigt bra som lag. Det är ingen spelare som sticker ut negativt utan alla drar sitt strå till stacken. När vi gör detta är vi otroligt svårslagna som lag. Vårt försvarsspel är jättebra o vi vinner mycket boll samtidigt som vi inte låter Torn få igång något spel. Torn skapar inte direkt några chanser i första halvlek medan vi gör det. Ludde har ett skott som målvakten räddar mirakulöst, o några minuter senare har vi ett avslut dom målvakten nog släpper in men ingen flagga från linjedomaren. Istället gör vi 1-0 vi Jagge på en fast situation från Fabbe. Riktigt bra servar under hela matchen från honom, och väldigt smart gjort av Jagge.
Därefter har vi någon enstaka halvchans samt vi borde haft en solklar straff som domaren på något sätt friade. Inte ens Mr Ringhov i Torn kunde säga något annat än att den va klar. Halvlek 1-0 och en riktigt bra insats. 

Andra halvlek startar vi också bra där Torn är lite vassare än i första halvlek. 
De första 15 minuterna är vi lika bra som i första, och vi får också en straff som vi tyvärr bränner. 2-0 där och matchen blir helt annorlunda. Efter straffen så kommer Torn in i en riktigt bra period, och vi gör en riktigt dålig. 1-1 gör man när vi väljer att släppa igenom dom för lätt och inte tar en tidig frispark på offensiv planhalva. Vi tappar huvudena lite grann och 2-1 målet är ett väldigt fint anfall från dom som avslutar snett inåt bakåt med avslut i bortre gaveln. Ger man div 1 lag den tid så är dom så skickliga o spela bort en. 3-1 kommer på en frispark som touchar i muren och går in. Här ser man skillnad i divisionerna när Torn är effektiva och gör 3 mål på 15 minuter när vi går ner oss, medan vi missar mycket lägen under första halvlek.

Med cirka 10 min kvar så tar vi tag i matchen igen och skapar någon situation med många chanser efter varandra, tyvärr vill bollen inte in.
Matchen slutar med seger 3-1 för Torn.

Resultatet kan vi säga inte speglar matchbilden då jag vill påstå vi är bättre i 70 minuter, medan Torn är bättre i 20 min och ruskigt effektiva då. Många positiva bitar då vi gör en riktigt bra match, och löper vi så här mycket tillsammans så kommer vi bli oerhört svårslagna. Ingen faller ur ramen utan många visar verkligen att man ska ha en plats i elvan. Jag hade kunnat nämna många namn men väljer idag o hylla kollektivet. Är där någon som inte springer så syns det direkt, o under våra bra perioder i matchen så är där ingen som faller ur. 

Vi vid sidan är jättenöjda med insatsen och ser med tillförsikt fram emot kommande träningar/matcher. 
Nu tränar vi på fredag, o sen möter vi Rosengård på lördag. 


Spelade matcher
Lör 28/3 12:15
4 - 3  
Lör 21/3 15:00
2 - 5  
Ons 18/3 20:00
1 - 3  
Lör 7/3 12:15
5 - 0  
Lör 29/2 11:00
1 - 7  
Tis 25/2 19:00
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen