Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Oavgjort i sista matchen
2019-09-29 12:44
Lödde - FC Trelleborg 2-2 (2-0)

Sista matchen för i år. För vår del är den betydelselös sett till placeringarna i serien, men för FC Trelleborg var den jätteviktig. Vid seger hade man klarat sig kvar i div 3, eller åtminstone fått kvala.

Vår första halvlek är väldigt bra och vi spelar en fin fotboll där vi kommer till många lägen. Vi gör både 1-0 och 2-0 i första där de känns som vi har kontroll på händelserna.

I andra halvlek händer de som inte får hända. Vi pratar i halvlek att inget skit dom första 5-10 minuterna så dom får energi. Efter 8 minuter står det 2-2 och motståndarna har gjort 2 mål. Resterande del av matchen blir en del hawaiifotboll utan att vi inte lyckas skapa så mycket chanser. En första halvlek där vi jobbar tillsammans och löper, medan i andra slutar alldeles för många att springa. Dessutom när vi gör bytena får vi inte mycket mer löpmeter utan man faller in i ramen med de andra. 

En sammanfattning av säsongen kommer om några dagar. 
Seger mot Kvarnby o förlust mot Sandby
2019-09-22 19:55
Lödde - Kvarnby 7-4
En första halvlek då vi leder komfortabelt med 2-0, men är väldigt missnöjda med vår insats. Vi gör två byten i halvlek som ger en härlig injektion och efter 15 min i andra halvlek står det 6-0. Därefter tycker vi matchen är färdigspelad och det blir mål från alla håll o kanter. 7-4 är slutresultatet. 7 mål framåt är jättebra, men 4 mål bakåt mot seriens jumbo är under all kritik. 3 poäng är dock alltid 3 poäng.

Sandby - Lödde 4-2

En insats som inte räcker till. Motståndarna har mycket mer energi och motivation för att spela denna match, och detta väger över till deras fördel. Visserligen hade vi inget o spela för mer än äran, och det borde vi gjort bättre, där jag borde fått laget o tagga till ännu mer. Vi springer alldeles för lite, och även om vi vänder till 2-1 och då faktiskt känns det som vi har kontroll på matchen, så lyckas Sandby vända genom två kanonskott och en straff.
Vi ska visa oss från vår rätta sida i sista matchen mot Trelleborg hemma. Vinst där och FC Trelleborg spelar i div 4 kommande säsong. 
Seger mot serieledarna
2019-09-07 19:07
LB07 - IF Lödde 1-2 (0-2)
Målskyttar: Ingheden, Viktor

Elvan
Oliver - Ruben, Viktor, Benne, Fabbe - Jesper, Emil, Rugge - Adrian, Simon, Ludde

Avb: Kim, Otto, Jens, Samuel, Gustav, Chrille

Första halvlek är bland de bästa vi gjort tillsammans. De första 40 minuterna är riktigt bra. Vi leder med 2-0 och borde lett med 4-0 då vi skapar mycket chanser. 0-1 gör vi tidigt då ett fint anfall når Emil som hittar Ingheden som petar in den. 2-0 gör Viktor på nick efter en fin hörna av Fabbe. Vi spelar rikigt bra bakåt, står högt o släpper ej till något. Framåt förutom målen har Ludde ett skott i stolpen vid öppet mål efter han knycker en bakåtpass. Simon är igenom på ett friläge som han missar och vi har många fina anfallskombinationer. Emil hittar gång på gång en fin yta mellan backlinje och mittfält och kan sprida bollar därifrån. Våra tre forwards gör en grym halvlek där alla 3 verkligen bidrar med löpningar med och utan boll.

Andra halvlek slänger LB in 4 nya spelare, inkl deras nr 9 Saban som är ett enormt hot hela tiden. LB spelar rakt och slår långa bollar upp mot honom, som är enormt stark och vinner de flesta dueller. Vi har inte samma kontroll på denna halvlek som första. LB känns farliga men lämnar också stora ytor för oss att ställa om på. 1-2 gör man via en halvrensning som vi ej har koll på som snabbe Rask suger upp och lobbar över Oliver i målet. Olyckligt men väldigt uppmärksamt av Rask. Resten av halvleken är det mycket chanser. LB har ett stenhårt skott i stolpen från vänstersidan. Vi kommer igenom med Ludde helt fri som passar Simon som ska lägga in bollen i öppet mål men lyckas på något sätt lägga bollen utanför. Ungefär samma läge får LB några minuter senare där redan nämnde Rask missar öppet mål från 2 meter då han knappt träffar bollen.

Matchen slutar med seger för oss, 1-2. Helt plötsligt efter att LB i stort sett redan var klara seriesegrare efter våren, så skiljer det bara en poäng mellan dessa och Nike. En spännande avslutning där vi siktar på att ta tre segrar för att bygga vidare inför 2020.

Väl mött. 
Vinst mot Flagg
2019-09-05 21:44
Lödde - Flagg 4-1 (2-1)
Målskyttar: Nils, Adrian, Benne, Mjörnman

Elvan
Oliver - Ruben, Viktor, Benne, Fabbe  - Jens, Emil, Kim -  Adrian, Nils, Ludde
Avb: Noa, Otto, Isak, Samul, Jesper, Mjörnman, Rugge

Ett bra steg framåt efter tunga matcher efter sommaren!

Matchen börjar dock inte bra då vi tar en onödig frispark och på den nickar man ostört in 0-1 efter 3 minuter. Mindre bra gjort. Här efter rycker vi upp oss och jag tycker vi är det klart bättre laget resten av matchen. Vi spelar ingen drömfotboll utan har mycket kvar att ge, men det är flera steg framåt. Vi skapar många chanser och borde gjort fler mål än de 4 vi gjorde. Bakåt står vi bra och hjälper Oliver på ett bra sätt. Värmen i sig ställde till det för båda lagen då det var trötta ben. Extra kul att se Jens, vår 02a, göra debut från start!

Våra mål är en individuell prestation av Nils efter en fin omställning. 2-0 via ett inlägg som Adrian sätter dit på bortre stolpen. Benne klipper till på halvvolley efter en hörna till 3-0 och Mjörnman nickar snyggt in Samuels inlägg till 4-0.

Nu laddar vi för LB07 på lördag!
Klar förlust mot Nike
2019-08-31 10:20
Ett kort kort referat denna gång.

För vår del var det inte mycket som stämde. Vi sprang ingenting, hade dålig inställning och började peka finger på varandra istället för att göra jobbet. Vi hade en nick i ribban, i övrigt skapade vi inte något värt att nämna. Om Tomelilla borta var årets sämsta insats så är denna match ungefär lika dålig.

Inget ska förringas Nike. Dom var klart bättre på varje position, sprang enormt och visade varför jag tippade dom topp 3 innan serien börja. Man har en jämnhet på alla positioner och trion där framme som sätter skräck i varje försvar.

Nu är vi 6 poäng bakom dessa i jakten på kvalplats. Nu ska det nästan ett mirakel för att vi ska nå detta. Men om Nike tappar 6 poäng, så ska vi ha gjort vårat jobb för att vara där. Det börjar idag mot Flagg. Väl mött!
Spelade matcher
Mån 30/9 19:00
1 - 3  
Lör 28/9 14:00
2 - 2  
Lör 21/9 14:00
4 - 2  
Tis 17/9 19:00
3 - 2  
Lör 14/9 15:00
7 - 4  
Lör 7/9 12:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 04/10 18:10 
IF Lödde, 23/08 07:17 
IF Lödde, 11/08 17:11