Cimon Lydén blev andra nyförvärvet!
2017-11-21 21:38
Cimon Lydén ansluter till IF Lödde från Prespa Birlik där han spelat det senaste året i div.2. 

Cimon debuterade tidigt som 17-åring i superettan för Landskrona Bois. Efter tiden i BoIS har han representerat ytterligare föreningar, senast alltså Prespa Birlik. Cimon är 22 år och har spelat på mittfältet och i backlinjen de senaste säsongerna. 

Cimon är klar för de kommande två säsongerna i IF Lödde.
Svenska spel ger återbäring.
2017-11-20 14:09

Tack alla supportrar som har registrerat IF Lödde som förening i Svenska spels gräsrotsutdelning. Detta året fick vår förening nästan 18 000 kr för att Ni gjort detta val. Men jag tror vi skulle kunna sprida detta budskapet till ännu fler spelar inom vår förening. 

Har Ni inte gjort detta föreningsval ännu och spelar på oddset, strycktipset, Lotto mm så gör det redan idag.

Mer info hittar Ni på Svenska spels hemsida, gräsroten.


Tack för att Ni tänker på IF Lödde.


//Styrelsen

Simon Råstedt klar för IF Lödde!
2017-11-16 22:57
Simon Råstedt blev första nyförvärvet inför 2018 då han under tisdagen bestämde sig för att representera IF Lödde framöver. Simon är 22 år och har de senaste tre, fyra åren spelat i Staffanstorps United där han mestadels spelat som vänstermittfältare och utmärkt sig med sin snabbhet och vänsterfot.

Pelé ny U19-tränare
2017-11-04 17:07
Peter Joelsson avslutade sina två lyckade år med U17/19 på bästa möjliga sätt genom att lotsa laget till U19-allsvenskan. Det blir Pelé Muqtar som blir Peters efterträdare som huvudtränare för IF Löddes U19-lag 2018. 

Pelé har en bakgrund som spelare i Al-nassar i Förenade Arabemiraten men även svenska klubbar i div.2 och div.3 såsom Nässjö FF och Lunds SK. Pelé har hunnit med olika tränaruppdrag både på seniornivå och på äldre ungdomsnivå i olika skåneklubbar sedan han startade tränarbanan för ca.20 år sedan. På ungdomssidan har han verkat i MFF(P13), Landskrona BOIS(U17), Husie IF(U17) och Lunds BK(U16).  

Pelé har genomgått den näst högsta tränarutbildningen som svenska fotbollsförbundet har i UEFA Advanced level 2009 och har därefter bl.a. förkovrat sig på plats i Tysklnad på FC Bayern Munchen total football Youth academy.

Pelé och seniorteamet med Rossi&Jörgen kommer att jobba tätt under 2018 för att optimera utmaningarna för våra spelare i de båda träningsgrupperna.

Interjuv med två ex IF Lödde spelare!
2017-11-03 08:08
Sebastian Crona och Kalle Joelsson.

Vi har fått en pratstund med två ex IF Lödde spelare, som numera tillhör Östers IF respektive Helsingborgs IF, nämligen Sebastian Crona och Kalle Joelsson. Nu på Lördag möts de i Superettans sista omgång på Olympia, Helsingborg.

Detta är lite av deras ord om sig själv, IF Lödde och Lördagens match:

 

 

Berätta kort om din fotbollskarriär:

 

 

Sebbe: Min fotbollsresa började i IF Lödde där jag som liten grabb blev inskriven i min årskull av mina kära föräldrar och i just IF Lödde. Här skulle jag trivas utmärkt och spendera många fina samt utvecklande år. Jag har väldigt många härliga minnen från min tid i föreningen. Turneringar, seriespel och kompisar för livet för att nämna något. Vi hade ett fantastiskt lag med många duktiga fotbollsspelare som höll ihop i många år. 
Jag hade turen att få chansen i A-truppen tidigt och fick göra min seriedebut som sextonåring. De kommande två säsongerna spelade jag i A-truppen för att sedan gå till GIF Nike som då spelade i div 2. Där hade jag två fina säsonger med mycket speltid. Efter GIF Nike gick flyttlasset till Halmstad och IS Halmia där vi första året vann div 2 och avancerade till div 1. Där spenderade jag 4 säsonger. 
Efter IS Halmia så var det Varbergs BOIS i Superettan som gällde. Efter en händelserik säsong med häng på kvalplatsen slutade vi tillslut på femteplats. Från Varbergs BOIS så värvades jag till Östers IF och det är här jag spelar idag. Vi har haft en fin säsong som nykomlingar och visat att vi kan slå vem som helst i serien. 

 

Kalle: Började spela fotboll i IF Lödde när jag var 5-6 år och spelade där tills jag var 16år då jag på sommaren lämnade för HIF.

 

Vad är din styrka som fotbollsspelare?

Sebbe: Alla frågor som rör mig själv och mina styrkor gillar jag oftast att överlämna till andra men jag får väl säga att jag tycker jag har en bra högerfot, ett bra öga för spelet och en väldig vinnarskalle. 

Kalle: Mina främsta styrkor är att jag är bra på spelet med fötterna och reaktionssnabb. Tycker också att luftspelet och att dominera straffområdet är en av mina styrkor.


Vad är din personliga målsättning som fotbollsspelare?

 

Sebbe: Mitt personliga mål när jag var yngre var att få spela fotboll på heltid och nå ut till dem stora ligorna i Europa. Med åren har mitt personliga mål förändrats och mer riktats mot att jag hela tiden ska bli en bättre fotbollsspelare. Att jag hela tiden strävar efter att utvecklas och sen få se hur långt det bär, men jag kan erkänna att jag drömmer om att få spela i allsvenskan en vacker dag.

Kalle: Min personliga målsättning som fotbollsspelare är att bli så bra som möjligt. Först och främst att ta första platsen i HIF och sen har man alltid en dröm att spela utomlands. Givetvis i den röda Liverpool FC tröjan.

Vad gör du när du inte tränar/spelar fotboll?

 

Sebbe: När jag inte tränar så umgås jag med min sambo, mina vänner och rastar hunden vi har här hemma. Det blir en del fritid på dagarna men det finns alltid saker att hitta på. Jag har även studerat och tagit examen under min tid som fotbollsspelare. 

Kalle: När jag inte tränar/spelar fotboll tar jag det för det mesta lugnt. Gick ut skolan i somras så det är gott att bara ta det lugnt. Till nästa år har jag som mål att plugga lite på sidan av fotbollen.


Vem är den bästa spelaren enligt dig som du spelat med?

 

Sebbe: Den bästa spelaren jag spelat med sett rent till talangen och hans högsta nivå är nog Jonathan Levi som Östers sålde i sommars till norska klubben Rosenborg BK men jag skulle även vilja fram lyfta Östers IFs kapten Mario Vasilj. En fantastisk ledare och spelare. Han betyder oerhört mycket för laget och klubben. 

Kalle: Den bästa spelaren jag har spelat med, hmm den är svår. Tuff konkurrens. Granen (Andreas Granqvist) var ju hemma och träna i somras. Men jag skulle nog säga Astrit Ajdarevic.

 

Nu när ni skall möta HIF/Öster, vad vet du om Kalle/Sebbe?

 

Sebbe: Jag vet att Kalle är en väldigt talangfull målvakt som tidigt fått chansen att vara med A-laget i HIF. Han har målvakts-DNA i blodet efter sin far. Vad jag har förstått och hört så är han väldigt ambitiös och väldigt talangfull.

Kalle: Sebbe har ju lirat mycket med min storebror Emil och hade farsan som tränare under många år så har väll enda lite koll på honom. Vad jag såg från förra mötet när vi mötte Öster är Sebbe en hårt arbetande mittfältare med en bra högerfot.


Vad tror du om Lördagens match?

 

Sebbe: Säsongens sista match och HIF står för motståndet är väldigt inspirerande. Det kommer bli en tuff match där både en placering och ära står på spel. Det är alltid extra skönt att avsluta en säsong med en vinst.  

Kalle: Jag kommer inte att vara med på lördagens match i och med att HIF U19 lag kvalar till U19 allsvenskan och jag kommer hjälpa till där. Men jag tror att det kommer bli en tuff match, som alla matcher. Slutresultat: 2-0 till HIF.


Har du koll på dagens IF Lödde och hur det går för dem?

 

Sebbe: Dagens IF Lödde har jag följt lite på avstånd genom sociala medier och dylikt. Jag vet att dem haft några tuffa säsonger men nu har rest sig igen på senaste och etablerat sig i div 3. Många egna produkter som fått chansen och det är jätte roligt. Jag tror och hoppas att föreningen fortsätter på samma vis och tar ytterligare steg i seriesystemen!

Kalle: Jag har stenkoll på Lödde. Kollar dem flesta matcherna i och med att mina två bröder spelar där.


Finns det en chans i framtiden till spel i IF Lödde?

 

Sebbe: Haha, det hade såklart varit väldigt roligt att få bära IF Löddes klubbmärke igen. Om möjligheten finns samt att jag och familjen bor bra geografiskt så stänger jag aldrig några dörrar för IF Lödde. Det är ju ändå min moderklubb, som jag har så mycket att tacka för. 

Jag skulle även vilja passa på att tacka alla i och runt IF Lödde som lägger ner så mycket tid och engagemang för att föreningen ska fungera och drivas runt. Helt fantastiskt.

Kalle: Chans på spel i Lödde i framtiden? Det får vi se. Jag känner att det är lite för tidigt för mig att ens tänka på det haha. Men det är möjligt.

 

 

IF Lödde tackar för pratstunden, önskar er lycka till, och hoppas vi kan höras och ses i framtiden!

 

 


Ett stort tack till alla våra sponsorer under 2017.
2017-10-30 10:55

Vill först och främst tacka alla Er sponsorer som varit med under 2017 och stöttat föreningen med allt ifrån pengar, material, arbetstimmar mm. Utan Er skulle det vara mycket svårare att bedriva en bra verksamhet nere på Tolvans IP.

Det som är extra kul är att det under de senaste åren blivit lite fler företag som vill vara med att stötta föreningen. Men vi har plats för ännu fler företag och ser gärna fram emot att visa upp vår verksamhet samt hur vi tänker och planerar för att det skall bli ännu bättre för våra ungdomar.


Under hösten fick jag ett samtal av Anna Nyman som driver Lena Ström fastighetsbyrå där hon talade om att de hade en kund som ville skänka en del av sin rabatt till IF Lödde. Detta är ett fint exempel på hur företag, kunder och föreningslivet kan hjälpas åt. Ett stort tack till Johanna & Karl Sandell som anlitade en av våra sponsorer och sen hade stort hjärta att fördela en del av pengarna till vår förening.


Företagare, marknadschefer, medlemmar, föreningsmänniskor med flera kan väl ta en funderare hur just Ni skulle kunna vara med att stötta föreningen under de kommande åren.


Till alla våra medlemmar vill jag uppmana att handla av våra sponsorer. Vi i styrelsen gör allt för att de investeringar vi gör skall tillfalla sponsorföretagen.


Tillsammans gör vi skillnad.


//Styrelsen


Nyheter från våra lag
P0102, 13/11 07:42 
U17/U19, 04/11 17:30 
P06, 02/11 16:18 
P08, 25/10 20:08 
F0306, 22/10 14:28 
U17/U19, 20/10 12:33 
U17/U19, 20/10 12:04 
P08, 16/10 22:58