IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Dam A

IF Löddes damlag består av en trupp på 30 spelare i åldern 16-21 år som tränar 2-3 gånger i veckan och som spelar i två serier, DA i div.3 samt i en DU-serie under 2024.

Vi ledare har som mål att utveckla varje spelare så mycket som möjligt i en positiv och stöttande miljö där vi har roligt tillsammans under resans gång. En viktig princip för oss är även att att om man tränar så spelar man matcher oavsett nivå på sin fotbollskunskap!

Förutom fotbollsträningar, gruppass på Nordic welness, träningsmatcher och seriespel planerar vi för ett träningsläger den 13-17 mars 2024 i Spanien där vi skall hinna med att träna fotboll men även göra massa sociala aktiviteter.

Ni som är intresserade av damlaget i IF Lödde är välkomna att testa och se om ni kan trivas i detta härliga gäng. Hör av er till Martin Andersson(0709-827526) eller Björn Nilsson(070-7983985) innan så kan vi berätta mer om vår verksamhet och var och när vi tränar.

IF Löddes damlag följer ni på Instagram på if_loddedam

Referat: IF Lödde - Husie IF
Vinst mot Husie IF
2024-03-03 23:24

Under söndagen var hela damtruppen igång då både DU och DA hade träningsmatcher. DA tog emot Husie IF på ett grått och rått Tolvans IP.

Lödde visar ifrån start att man växlat upp flera nivåer jämfört med förra veckans premiärmatch. Rörligt med bra passningsspel nerifrån Bea och via våra lagdelar skapades en rad målchanser innan ett samarbete mellan Helena Jöneros och Ida Nielsen resulterar i att den sistnämnde trycket dit ledningsmålet efter dryga 20 min. Bara några minuter senare är det dags igen för Ida och denna gång är det högerkantens Stina Nilsson som står för förarbetet. Tio minuter senare är det Stina själv som sätter trean via rappt skott i nättaket. Stina satte därmed punkt för en nästintill felfri halvlek där hemmatjejerna imponerade både i anfalls- och i försvarsspelet.

Andra halvlek blir jämnare och båda lagen skapar vars 3-4 bra målchanser. Helena har chans att utöka ledningen efter en målvaktsretur och Anna Lundqvist är sånär att runda målvakten och rulla in fyran. Med tio minuter kvar bjuder istället hemmalaget på ett fint läge mitt framför mål vid straffområdet och då trycker Husie dit reduceringen hårt otagbart för Bea Olin i målet. Matchen slutar 3-1.

Bra genomförd match där vi står upp jättebra i duellspelet och att vi var tillbaka till vårt intensiva presspel. Löpvillighet och bra passningskvalitet låg bakom många fina anfall under matchen. Nästa söndag tar vi emot seriekollegan Strövelstorps GIF hemma på Tolvans.

Referat: IF Lödde A/U - RSK Söderåsen
Premiären avklarad!
2024-02-25 22:59

RSK Söderåsen kom på besök på Tolvans IP under söndagen och Lödde mötte upp med ett ungt lag med bl.a. tre debuterande 09:or i form av Ellen Appelgren, Bea Lindqvist samt Nikki Celander.

Silver i Euro city cup!
2024-02-03 00:45

Under lördagen så avrundade damlaget futsalsäsongen med att delta med två lag i Kullabygden DFK:s välskötta Euro city cup uppe i Höganäs.

Det ena laget hamnade i en tuff grupp och hade lite stolpe ut i de avgörande lägena vilket gjorde att man åkte på tuffast möjliga motstånd när man fick möta Fortuna FF i första slutspelsmatchen. Laget gör dagens bästa prestation och håller jämna steg långt in i matchen innan Fortuna avgör med två mål.

Det andra laget tog full poäng i gruppspelet och visade upp ett rörligt och fantasifullt spel rakt igenom alla tre matcherna. Billeberga klarades av i åttondelen och sedan tog man sig till final efter två vunna straffdrama i kvarts- och semifinal. I finalen väntade Fortuna som redan efter 7(!) sekunder tog ledningen och släppte inte den utan tog en klar och rättvis seger i cupen.

Futsalsäsongen är därmed avslutad och vi är mycket nöjda med lagets framsteg på plan samt roliga äventyr i de cuper vi deltagit i under december och januari.

Smilla förstärker!
2024-01-25 00:18

Smilla Hörstedt ansluter till damlaget efter en kortare tids provträning. Hon kommer närmast ifrån GIF Nike där hon fått bra med div.3-rutin under året och återförenas nu med några gamla lagkamrater ifrån sin moderklubb Dösjöbro IF.

Smilla har under sin tid hos oss redan hunnit visa att hon kommer att bidra med ett starkt närkampsspel samt ett bra passningsspel som mittback alternativt central mittfältare.

Välkommen till IF Lödde!

Damlagets Silly Season
2023-12-18 08:00

Damlaget har gjort ett fantastiskt 2023 och gått obesegrat igenom seriespelet och föreningens mål efter säsongsavslutningen var att säkra upp årets trupp och spetsa med något eller några spelare.