Avgående: Ola Schill och Michael Esplinger

Avgående: Agne Andersson, Ingrid Haraldsson

d) Val av 2 st ledamöter till valberedningen för en tid av 1 år, av vilken en skall utses till                sammankallande.

Avgående: Felix Jansson (sammankallande) och Jens Nilsson

13 Avslutning av mötet.

Lödde FF tar täten
2023-05-06 20:29
Grabbarna tackar BK Landora med en applåderar

Toppmötet mellan BK Landora och Lödde FF blev en nervkittlande match med en hel del chanser åt båda hållen.

Men det var Landora som öppnade målskörden som började med en bolltapp av LFF centralt i banan. BKL utnyttjade den möjligheten på bästa sätt genom en djupledsboll till sin snabba anfallare Demba.
Han kunde springa sig fri och blev ensam mot vår målvakt och kunde distinkt avsluta den i mål utan några bekymmer, 1-0 Landora med kvarten spelad.

Lödde FF skulle minsann inte gräva ner huvudet i marken för det och såg till att kvittera några minuter senare genom ett fint anfall där Kim R kommer runt på vänsterkanten och spelar den på marken snett bakåt till Adam B som har farten uppe.
Adam sköt bollen så hårt på första tillslaget att buren lyfte sig en meter ovanför marken när den dundrade i nättaket, 1-1 kvitterat!

10 minuter senare fick LFF en frispark på offensiv planhalva på vår vänsterkant som vi kunde genom Oscar R nicka in bollen i mål, 1-2 och LFF har nu vänt matchen till sin fördel.

Dock så varade den glädjen inte så länge när Landora kunde än en gång hitta en djupledsboll som de straffar oss på när vi slarvade i uppspelen, ställningen är åter igen kvitterat 2-2.
Efter en väldigt jämn halvlek fick båda lagen nöja sig med oavgjort efter 45 spelade minuter.
I halvtidsvilan pratade vi om att visa mer hjärta och mod, kriga i varje duell och gå för det!

Andra halvlek var igång och mycket riktigt så hade vi höjt oss en aning vilket syntes ganska snabbt och bara 10 minuter senare fick Kim R visa prov på sin känsliga vänsterfot när han gjorde sig fri mot målvakten och satte den enkelt i buren, 2-3 och Lödde FF tar ledningen igen.

Men Landora gav aldrig upp som fortsatte mala på med ambition att vända matchen.
En kort stund senare kunde de kvittera för tredje gången och frustationen hos Lödde FF var så intensiv att man nästan kunde ta på den.

Matchen vägde fram och tillbaka där båda lagen hade goda chanser för att kunna ta ledningen men det var LFF som skulle ta klivet och göra det.
Mycket tack vare killarnas inställning till att inte nöja sig med oavgjort, att vi gick för alla tre poängen i denna tidiga seriefinalen.

Kim R skulle än en gång löpa sig fri och backarna kunde inte hinna med honom när han blev fri mot målvakten igen, 3-4 till Lödde FF.

Sista kvarten blev vi väldigt försvarsinriktade och satsade på att stänga matchen.
I och med detta gav vi Landora en hel del hörnor som de var otroligt farliga på.
Det var nära ett par gånger men marginalerna blåste åt Löddes favör den här gången.
Vi får heller inte glömma att vi hade ett par riktigt bra lägen där vi utnyttjade det faktum att Landora gått upp med hela sitt lag där vi hade kunnat dödat matchen med ytterligare ett mål men vi lyckades inte riktigt hela vägen.

Matchen slutade med 3-4 till Lödde FF och därmed blev det femte raka vinsten samt ensam serieledning.
Vi tackar BK Landora och domarna för en bra match och önskar er lycka till.

Startelvan
Ännu en seger för Lödde FF när Häljarps IF gästade på Tolvans IP!

Inför matchen såg LFF lite slitna ut och var inte mentalt redo för krig vilket syntes både på uppvärmningen och i matchens inledande 10 min. Vi hann t.o.m. släppa in ett mål under den korta stunden, 0-1 till bortalaget.
Men sen var det precis som någon tryckte på ON-knappen och väckte LFF till liv.
Vi rullade ut motståndarna i princip hela matchen från tionde minuten och framåt.
Lödde FF spelade med tålamod samtidigt som Häljarp försvarade med tålamod.

Spelmässigt blev det väldigt ensidig match men Häljarp visade prov på fina omställningar som var väldigt farliga.
Detta kom såklart inte som en chock för oss då vi visste på förhand att HIF skulle ställa om på kontringar när möjligheten kom, speciellt med tanke på att vi hade bollinnehavet på offensiv planhalva.

Det dröjde 20 minuter innan LFF nätade genom Simon S som har visat sig vara en grym box till box spelare, 1-1.
Matchen fortsatte i samma anda där Lödde FF försökte gång efter annan rulla runt boll på offensiv planhalva och leta efter öppningar. Trots att vi rullade fint så lyckade vi aldrig skapa några jättefarliga lägen och HIF fortsatte försvara tålmodigt på sista tredjedelen. Givetvis så fiskade dom efter omställningar vilket dom såklart fick men vi eliminerade dom ganska bra med vår trebackslinje.
Första halvlek slutade oavgjort.

Vi fortsatte mala på i andra halvlek med inställning att vi kommer vända detta!
Efter drygt timmen spelad fick vi en frispark från ca 25m som Yunus T tog hand om. Han tvingade målvakten att sträcka på sig för att rädda bollen men lämnar retur och Hugo T kunde enkelt ta hand om bollen, 2-1 till hemmalaget.

Häljarps IF började nu i och med underläget komma högre upp i banan och försökte sätta press på oss utan utdelning.
Luften gick ur dom när 3-1 kom några minuter senare genom en hörna och Hugo T kunde alltså göra sitt andra mål för kvällen.

Matchen slutade 3-1 och fjärde raka vinsten blev ett faktum för hemmalaget.
Nu väntar en ännu svårare match till helgen när vi möter BK Landora borta.

Vi tackar Häljarps IF för matchen och önskar er all lycka i serien.

3-1 (1-1)

Målskyttar:
Simon S
Hugo T x2
Lödde FF segrade i bortapremiären
2023-04-29 18:49

Säsongens första bortamatch blev mot Vallåkra IF och slutade med vinst till Lödde FF.

En relativt blåsig match med typiska skånska vindbyar som dessutom blåste i längdriktning med fotbollsplanen.
Lödde FF började förstahalvlek i motvind vilket märktes då det var tungrott i uppspelen inledningsvis.
Vi hittade så småningom rätt i vårt spel och kunde sakta men säkert växa in i matchen.
Samtidigt var vi tvungna att tänka på VIFs medvind då de gjorde i princip inget annat än att tjonga 50-60m bollar mot vår backlinje.

Matchens första mål kom via en målvaktstavla där VIFs målvakt efter påtryckningar från LFF kom ut och försökte plocka en enkel boll som han släppte retur på.
Simon S som är en av våra nyförvärv kunde enkelt ta returen och trava förbi tre försvarare plus målvakt för att rulla in bollen i öppet mål, 0-1 till Lödde FF.

Spelet var i princip oförändrat hela första halvlek där VIF fortsatte med sina tjongbollar och LFF försökte kombinera sitt spel med olika typer av anfall.
Ett av våra fina anfall när VIFs backlinje stod på hälarna hittade Yunus T en fantastisk genomskärare till Simon S som hade farten uppe redan och kunde därför spelas helt fri mot målvakten. Simon satte målet distinkt, lågt och säkert trots att målvakten kom ut bra på honom, 0-2 till Lödde FF strax innan halvtidsvilan.

Andra halvlek var igång och det märktes att Vallåkra IF kom ut med ny energi och ville ändra matchbilden. Dom pressade bättre, började rulla boll och började utnyttja kanterna lite bättre.
Som kvitto på det kom deras reduceringsmål just pga. detta! Deras anfall gick via kanten där det slogs in ett hårt inlägg i kroppshöjd som hittade retligt fram till en fri spelare vid bortre stolpen, 1-2.

Det är värt att nämna att LFF hade ett par chanser där man hade kunnat släcka matchen med 0-3 men tyvärr så hade vi inte marginalerna på vår sida.

Men det gjorde inte så mycket därför att 1-3 skulle komma när Adam B stångades med deras högerback som vann duellen mot honom och kan komma fri mot målvakten.
Vinkeln var lite snäv men Adam drog till med sin vänsterdoja och målvakten gjorde en kanonräddning men tvingades släppa retur på den till en helt omarkerad Mattias J som kunde enkelt näta för andra gången denna säsong, 1-3 LFF.

Kort därefter blev Mattias frispelad där vi än en gång kom helt ensamma mot målvakten.
Han gjorde allting rätt som fintade bort målvakten i farten men fick sig en karatespark från helvetet och Lödde FF fick pegga upp på straffpunkten.

Gabriel S satte den utan några som helst problem trots att motståndarna försökte psyka honom en aning, 1-4 till Lödde FF.

Matchen slutade med 1-4 och vi kunde ta med oss full pott hem till Lödde.
Vi vill tacka domarna och Vallåkra IF för en trevlig tillställning och önskar dom all lycka.

Adam B firas efter sitt solonummer

Matchen mot BK Fram började med typiskt höstväder och slutade med solsken.
Ungefär på samma sätt kan man beskriva matchen ur Lödde FFs perspektiv.

Första halvlek var rätt så jämnt lagen emellan, eventuellt med en lite fördel till BK Fram.
Vi spelade bra fotboll och rullade som vi skulle men vi saknade kreativitet på offensiv planhalva.
Dessutom gör BKF det bra och försvarar kompakt mellan lagdelarna vilket vi inte var beredda på.
LFFs försvar, då menar jag även mittfältet var stundtals fantastiskt bra men det fanns stunder där vi hamnade på efterkälke pga. att vi blir lite för passiva istället för att ta jobbet hemåt direkt i samma ögonblick som vi tappade bollen.

0-1 underläge kom i slutet på första halvlek genom ett tidigt inlägg mot bortre stolpen där BKF kunde nicka in den i motsatt målgavel.
Jag tänker inte förringa målet då det var ett fantastisk sådant men vi är alldeles för passiva som lät deras ytterback pegga upp bollen i lugn och ro utan press på vår första tredjedel. Det får inte hända, vi blir lite för baktunga och låter dom slå inlägget ostört. Första halvlek slutade 0-1 till bortalaget.

Vi var tvungna att göra lite ändringar i halvtid, bl.a. 2 byten samt nya direktiv.
Vi gav oss fan på att göra andra halvlek så mycket bättre, speciellt på dom delarna som vi fallerade i, i första halvlek.

Andra halvlek var igång och LFF kom ut med ny energi och satte tryck på BKF på offensiv planhalva.

Det dröjde endast 5 minuter innan Adam B tågade igenom hela BKFs mittfält som ett ånglok på steroider innan han drog till med sin bössa från 20m! Den satt som ett smäck i bortre målgaveln via stolproten.  1-1 kvitterat med 40 minuter kvar att spela.

Vi fortsatte mala på och jagade ett ledningsmål! Mycket riktigt efter fortsatt tryck på motståndarna så fick Kim R en möjlighet där han enkelt kunde trava förbi sin back och runda honom på utsidan för att sedan lägga upp bollen på sin känsliga vänsterfot.
Även han precis som Adam hittade bortre målgavel och 2-1 vid 75 minuten var ett faktum.

Det blev inte mycket mer spännande än så och vi kunde spela av resterande tid utan några större bekymmer.

Vi tackar BK Fram och domarna för en trevlig match.