SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lödde FF

 

Vi tränar måndagar och onsdagar på Tolvans IP i Lödde. Se kalendern för tider. Har ni några frågor är ni varmt välkomna att kontakta någon av tränarna nedan: 

 

Valon Shkuliq 0720-120742 (huvudtränare) 

Mazen Al-Asam 0704-695857 (assisterande tränare/målvaktstränare)

 

Välkomna!

 

För mer uppdateringar följs oss gärna på facebook och Instagram @loddeff

OBS! Träningstider samt träningsmatcher hittar under fliken kalender. 

Ett fint avslut på vårsäsongen med 5 raka vinster i bagaget
2022-06-28 12:34
Sebbe firas med ett fint mål
Lödde FF tog emot gästande Lunds FF på Tolvans IP igår. Matchen var spännande ett litet tag innan Lödde FF tog över den helt.
Till slut segrade Lödde FF och därmed har man återtagit serieledningen med sin 5e raka vinst!
 
Tränarstaben är otroligt nöjda och stolta över killarnas vårsäsong där vi vunnit 11 av 12 matcher men vi har en del att bygga vidare på och kommer inte släppa på gasen förrän vi kommit i mål.
 
Lödde FF tog kommandot från första minuten när Lunds FF spelade väldigt avvaktande fotboll. Dom satte ingen större press på oss när vi ägde bollinnehavet och vi kunde enkelt styra spelet dit vi vill.
 
Matchens första mål gjordes av Lödde FF och trillade in på målkontot med kvarten spelad.
Det var ett fint anfall som började från backlinjen via mittfältet och sedan ut till Oskar J på högerkanten.
Han utmanade sin gubbe och tog sig elegant förbi vid kortlinjen för att sedan spela ett hårt och lågt slaget inlägg på Sebastian T som kunde peta in bollen i mål med sin bredsida, 1-0 till Lödde FF! Ett mål som visade Lundakillarna hur fort det kan gå om man inte ständigt är på tårna.
 
Matchen fortsatte vara ensidigt till Lödde FFs favör och ett tag såg det ut som att Lunds FF inte kunde hota oss men så blev inte fallet.
Sista kvarten av första halvlek bjöd vi in motståndarna i matchen. Vi tappade bollen ganska enkelt ett par gånger vilket resulterade till farliga omställningar och vi fick det jobbigt när vi skulle försvara oss mot detta. Lödde FFs nyinkomne målvakt Thaer H gjorde en fantastiskt räddning när dom tog sig igenom vid ett tillfälle där alla trodde att 1-1 skulle bli ett faktum vid det skedet.
 
Tyvärr släppte vi trots allt in ett mål tillslut som kom med minuten kvar av första halvlek. Lunds FF hade ett fint anfall där dom NÄSTAN gjorde något som inget annat lag gjort mot oss i serien. Nämligen att spela sig igenom vårt lag med flertalet passningar på ett tillslag på offensiv planhalva där den avgörande passningen gick mellan våra mittbackar.
Lagets notoriska mittback Felix såg till att detta inte fick hände när han kapade honom i straffområdet och därmed blåste domaren straff mot oss.
Lunds FF kvitterade och resultatet i halvtid var 1-1.
 
Vi fick oss en tankeställare i halvtid och Valon S uppmanade killarna att ta tillbaka matchen och att vi skulle hålla oss till gameplan.
- Fortsätter vi med vårt spel så kommer chanserna komma allt efter som, sade Valon S.
 
Det dröjde knappt 5 minuter i andra halvlek när vi fick ett inkast på sista tredjedelen som Luftim S tog hand om.
Till er som inte sett hans inkast så tar han en lång ansats och slår en akrobatisk framåtvolt i samband med inkastet. Med hjälp av centrifugalkraften kastar han bollen en bra bit in i straffområdet, ibland t.o.m. förbi straffpunkten.
Den här gången nådde den Jens N och tanken var att han skulle nickskarva den vidare bakåt till nästa spelare men han märkte att målvakten kom ut väldigt fel på den bollen och valde att skarva den mot målet istället.
Ett beslut som innebar ledning till hemmalaget där Lödde FFs andra mål blev ett faktum, 2-1.
 
Någon minut senare visade Lödde FF att spelsuget levde vidare i allra högsta grad när en boll spelades på den ensamma forwarden Kim R som kunde tagit emot bollen med bröstet men visade prov på sin rutin och spelförståelse när han istället nickskarvade en genomskärare till Ludvig L som hade farten uppe redan innan Kims skarv.
Ludvig var on side med knappa metern och Lunds FFs backar stod på hälarna när detta skedde.
En fri Ludvig kunde enkelt trava förbi målvakten med en fin kroppsfint och sedan avsluta i öppen bur, 3-1 till Lödde FF.
 
En kvart senare var det Kim R tur att visa upp ett solonummer när han ensam vann en närkamp i luftrummet mot planens största kille.
Sekunden senare kom nästa back som skulle reda ut situationen men blev istället lobbad av den iskalla anfallaren.
Lobben gör att han hamnar fri mot målvakten och Kim väljer att avsluta på ett tillslag och sätter den fint i målvaktens vänstersida i nedersta hörn, 4-1 till Lödde!
 
Som det tidigare nämnts är vi otroligt tacksamma för stödet och uppmärksamheten vi fått vilket är en indikation på att vi jobbar på rätt sätt. Vi kommer fortsätta med det hårda arbetet men vi ska börja med en välförtjänt semester där vi kan ägna oss åt annat och ladda om batterierna.
Vi önskar alla en glad sommar och tackar domarteamet och Lunds FF för en fin match.
 
Slutresultat:
4-1, (1-1)
 
Målskyttar:
Sebastian T
Jens N
Ludvig L
 
Målrik match slutade med ännu en vinst till Lödde FF
2022-06-18 21:47

Lödde FF’s krigare var oerhört starka idag när vi besegrade Hallands Nations FF borta i en minst sagt händelserik match.
Dock blev matchen onödigt nervkittlande på slutet tack vare ett par enkla misstag vi gjorde som HNFF retligt nog fick utdelning på.
Trots detta vann vi idag och i första hand handlar det om den fantastiska laginsatsen vi gjorde från första minuten till den sista.
Men sedan var det även för att Lödde FF var bättre, mer taggade, hungrigare och starkare än sina motståndare.
Med andra ord, VÄLFÖRTJÄNTA 3 PINNAR till oss!

 

Matchen var igång och det dröjde bara ett par minuter innan vi fick en hörna på offensiv planhalva.
Gabriel S la upp bollen för en hörna och med sin känsliga högerfot kunde hitta Jens som vann sin nickduell och därmed kunde nicka in bollen i mål, 0-1 till LFF.

En kort period efter målet vi gjorde tappade vi lite i kortpassningsspelet vilket HNFF utnyttjade exemplariskt.
Inte nog med att vi hade en sämre period, HNFF hade turen med sig när dom drog till på ett avslut där bollen ändrade riktning via 2 spelare innan den retfullt rullade in i mål och därmed var matchen kvitterad med 20 minuter spelade.
Någon minut senare fick vi hörna igen fast den här gången från andra sidan.
Kim R lägger upp och gör sig redo för att slå en inåtskruvad boll som HNFF försökte nicka ut ur straffområdet men på 16-meterslinjen stod Gabriel S och lurade.
Han nickade in bollen i boxen igen där vi fortfarande stod kompakta med laget och åter igen så gjorde HNFF ett tappert försök att få bort bollen men dom lyckades inte den gången heller.
Gabriel S fick en chans till vilket han tog vara på och fick bästa utdelning för 1-2, till bortalaget.

 

Med 10 minuter kvar att spela för i första halvleken kunde HNFF åter igen kvittera men vi vägrade gå ut i halvtidsvilan utan ledning!
På 10 minuter såg vi till att vi hittade målet två gånger och en av dom var via ett distansskott från ca 35 meter där Gabriel S sköt in bollen i den bortre delen av målet.
Målvakten stod fel och var helt chanslös!
Den andra var åter igen via en hörna med samma inövade variant som de 2 tidigare vi gjorde i matchen.
2-4 målet som LFF gjorde var nästan på samma vis som på första men den här gången var det Felix som var starkast i nickduellen när han såg till att göra sitt femte mål på 9 matcher som mittback.
Hallands Nations FF var helt enkelt inte starka nog att stå emot oss och våra hörnor idag.

Andra halvlek var igång och LFF startade mycket bra och ägde bollinnehavet.
Kortpassningsspelet gick som på räls men trots detta kunde HNFF etablera kontring via långboll ut på kanten. Vi lyckades avvärja omställningen men när vi sedan försökte spela oss ur ett redan pressat läge så hamnade den på fötterna hos motståndarna igen och därmed kunde HNFF reducera till 3-4 via ett lågt inlägg till en helt fri spelare i straffområdet.

Vi fortsatte att mala på och ville absolut inte att HNFF skulle kvittera för tredje gången och gick för ytterligare ett mål som skulle komma med kvarten kvar att spela.
Adam B fick en boll på kanten som han drev längst med sidlinjen i blixtfart och kunde sedan gå på ett dunder avslut ifrån en halvtaskig vinkel men bollen var så hårt slagen att inte ens räddningen ifrån målvakten kunde stoppa bollen från att gå in i mål, 3-5 till LFF.

 

HNFF fick efter det ett par bra möjligheter att reducera och kunde det faktum göra ett till via inlägg som nickas in i mål och ställningen var därmed 4-5 med 10 minuter kvar på klockan.
Vi bestämde oss snabbt för att parkera bussen och bytte in en försvarare så att vi kunde ställa upp en 5-backslinje.
Efter det dödade vi matchen och HNFF hade inga fler chanser att göra mål.

Tränarstaben är oerhört stolta över killarnas krigarinsats!
Nu har vi endast en match kvar innan uppehållet där vi kommer ta en välbehövlig semester ifrån fotbollen.

Vi vill tacka domarna och HNFF för en svettig match och önskar er lycka till framöver.
Tack även till alla som stödjer oss i vår kamp mot serieseger, vi behöver er support!

 

Slutresultat:
4-5 (2-4)

 

Målskyttar:
Gabriel S x2
Jens N
Felix J
Adam B

Helgen blev räddad efter att LFF kammat hem 3 viktiga poäng!
2022-06-04 09:42
Bortamatch mot Arlövs BI slutade i ännu en uddamålsseger till Lödde FF.
Igår kväll visade di gule ett starkt engagemang och vilja att vinna matcher trots att vi hade ett tungt avbräck på 7-8 startspelare p.g.a. skador, studentfirande m.m.
Detta visar att Lödde FF har en stark trupp och oavsett vem som startar kommer man att kämpa in i det sista!
 
Lödde FF öppnade matchen starkast och var aggressiva i sitt presspel vilket överrumplade ABI´s försvar.
Vi vann flertalet bollar när vi pressade som en samlad trupp och hade en del chanser att göra mål tidigt i matchen men tyvärr lyckades vi inte de gångerna.
Något som också var fint att skåda var hur vi spelade runt bollen i matchens första 20-25 minuter. Kombinationsspelet satt som en smäck när vi etablerade anfall från båda kanterna samt centralt på banan.
Målet vi gjorde kom just efter en sådan krigarinsats.
Casper efter ett par riktigt bra lägen som han brände fick ta revansch på sig själv och nätade in matchens första och enda mål, 0-1 till Lödde FF.
 
Tyvärr hamnade vi i otakt kort efter målet och började istället fokusera på några beslut som domaren tog i Arlövs favör samtidigt som ABI började komma in i matchen.
Trots att ABI visade fin form i sitt passningsspel kom dom aldrig riktigt nära att göra mål på oss i första halvlek.
Vi gick ut i paus med ledning och pratade om vad vi kunde göra för att ta tillbaka kommandot samt att utöka ledningen.
Det var tre grejer som kom upp på tapeten och det ena var att äga bollinnehavet, det andra var att ha tålamod i anfallsspelet och sist men inte minst var att vi skulle pressa tillsammans med hela laget när det var dags att sätta press på deras försvarare. D.v.s. som vi gjorde i första halvan av första halvlek.
 
Vi gick för ytterligare ett mål och körde på precis som vi hade pratat om men marginalerna talade tyvärr emot oss.
T.ex. så dundrade Sebastian till bollen på volley från distans efter att en Arlövspelare rensade undan från eget straffområde.
Målvakten gjorde en fin räddning när han låg som ett sträck i luften och fick precis dit en näve på bollen.
Adam hade ett par fina lägen han med när han bl.a. träffade undersidan av ribban i en frispark från ca: 25 m.
Bollen studsade farligt nära mållinjen den gången.
Fredrik hade en one man show ute på kanten när han snurrade upp 3 försvarare och spelade snett inåt till en LFF-spelare som sköt på ett tillslag men missade tyvärr målramen.
 
Arlövs BI hade 2-3 bra chanser att göra mål på i andra halvlek men Carl-Edvin tillsammans med backlinje såg till att dom inte skulle få göra det!
Krigarmentaliteten som backlinjen visade igår kväll ekade genom hela laget.
ALLA var delaktiga och drog sitt strå till stacken och såg till att kamma hem tre viktiga pinnar till bortalaget.
 
Nu har vi mött alla lagen i serien och nästa match när serien vänder möter vi Hallands Nation borta på Klostergårdens IP.
Slutligen vill vi tackar Arlövs BI och domarna för en fin afton och önskar er all lycka i framtiden.
 
Slutresultat:
0-1, (0-1)
 
Målskytt:
Casper B
 
Ännu en uddamålsseger
2022-05-29 21:11
Frispark emot oss vid 16-meterslinjen med en 6-mannamur

Idag tog vi emot gästande Hardeberga BK hemma på Tolvans IP i en nervkittlande match. Precis som förra helgen gick Lödde FF ut som vinnare med en uddamålsseger.
Det som utmärkte sig idag var målchanserna vi brände där vi kunde ha släckt matchen i tidigare skede. Istället blev det en nagelbitare ända in i kaklet.
 
Lödde FF tar ledningen genom en fin krossboll från Melker som hittar Adams bröst där han kunde med sin fantastiska fart ta med sig bollen, behålla farten och ta ett avslut på andra 
tillslaget, 1-0 till hemmalaget.
Det var ett resolut anfall och spelsekvensen innan var helt avgörande när vi spelade oss fram på motståndarnas planhalva. 
 
Några minuter senare i en snabb omställning droppade Kim ner från anfallet för att möta bollen och Sebastian väntade inte en sekund för länge när han tog en djupledslöpning och blev frispelad via en genomskärare från Kim.
Både passningen och löpningen var tajmad enligt konstens alla regler och HBK hamnade åter igen på efterkälken. Dock fick Sebastian turligt nog två chanser att göra mål på. Vid den första möjligheten kom målvakten ut perfekt och räddade bollen men returen hamnade hos Sebastian åter igen och kunde därmed i lugn och ro bredsida in bollen i öppen kasse, 2-0 till LFF. 
 
Kort efter det gjorde Hardeberga BK ett reduceringsmål via en långboll från backlinjen, 2-1. 
Efter det växte HBK och började även dom spela boll. Dom försökte etablera sitt spel via kanterna men våra ytterbackar Felix och Oskar gjorde en bra match som såg till att Hardeberga fick en jobbig eftermiddag.
Vi tappade momentum i första halvlekens sista kvart p.g.a. våra enkla bolltapp som vi gjorde centralt över hela banan.
Hade HBK varit lite vassare hade dom kunnat straffa oss för våra misstag men lyckligtvis klarade vi oss ifrån det.
 
Vi inledde andra halvlek med mycket bollinnehav och Hardeberga fick jaga en hel del utan resultat. 
Det dröjde ungefär en kvart innan vi tappade vårt fina spel och åter igen var det p.g.a. våra enkla misstag centralt i banan. HBK spelade bra och kom farligt nära straffområdet några gånger. Bland dom gångerna hade Hardeberga t.o.m. chans att sätta dit ett kvitteringsmål men lyckades inte den gången heller. 
 
I takt med att HBK började bli mer desperata lyckades vi vända spelet igen och möjligheterna började dyka upp den ena efter den andra. Vi hade 6-7 farliga chanser på drygt 10 minuter där vi hade kunnat sätta spiken i kistan en gång för alla men vi slarvade tyvärr i våra avslut. 
Det blev en mållös andra halvlek där LFF krigade in i sista och utan den insatsen hade vi förmodligen haft poängtapp idag.  
Summa summarum gör vi en helt okej insats och tar rättvist med oss 3 poäng. 
 
Nu laddar vi inför nästa match som spelas borta på fredag mot Arlöv.
Vi tackar publiken för ert fina stöd och vi tackar även Hardeberga BK för en trevlig match.

 

Slutresultat:
2-1

 

Målskyttar:
Adam B 
Sebastian T

Bortavinst mot FC Helsingkrona
2022-05-21 09:14

Igår kväll tog Lödde FF 3 nya poäng borta på Smörlyckans IP i Lund. FC Helsingkrona som stod för motståndet gav oss en kämpig kväll och när klockan tickade mot 90 minuter blev 1-2 segern ett faktum. Dock hade vi kunnat göra fler mål men marginalerna var inte på vår sida. 

 

 I matchens inledning märktes det tydligt att Lödde FF var revanschsugna efter senaste förlusten. Man spelade runt bollen inom laget lugnt och metodiskt trots ytorna var trånga. Vi ville egentligen spela på marken hela tiden men Helsingkrona stod högt upp med sitt lag vilket gjorde det svårare att etablera spelet. Efter ett par minuter fick Helsingkrona nästan smaka på sin egen medicin när Felix skickade iväg en långboll från backlinjen och serverade Oskar helt fri mot målvakten som kom ut bra och räddade bollen. Det behövdes ett par sådana bollar innan Helsingkrona sjönk med sitt lag vilket öppnade upp ytorna vi ville ha för att spela vårt spel.

 

 Ungefär 20 minuter in i matchen får Emanuel ett läge att skjuta från ca: 20-25m och när bössan var laddad drog han till på distans, 0-1 till LFF! Helsingkrona var fortfarande med i matchen och kom farligt nära straffområdet ett par gånger men blev aldrig ett riktigt hot för oss. Första halvlek slutade 0-1.

 

 I halvtidsvilan pratade huvudtränaren Valon om vikten av att vi fortsätter med vårt spel, ställer upp för varandra och tror på oss själv så kommer chanserna komma allt eftersom. 

 

 Mycket riktigt kom det fler chanser och nyförvärvet Hampus var i allra högsta grad involverad i målet när han krigade sig fram till bollen som var på väg ut i sidlinjen och passade sedan till ligans farligaste målskytt. Tvåmålsskytten Emanuel gjorde en liknande aktion som i första när han ryckte ifrån inåt i banan och drog till från distans. Precis som i första målet så var målvakten chanslös, 0-2 till LFF. 

 

 Med 20 minuter kvar att spela fick Helsingkrona chans att komma fri mot vår målvakt Carl-Edvin i en retfull bjudning som grundar sig mest i otur än slarv och därmed blev reduceringen ett faktum, 1-2. 

 

 Nerverna kittlade när långbollarna hittade in i straffområdet via fasta situationer där Helsingkrona hade flyttat upp laget men Carl-Edvin visade tydligt vem som ägde luftrummet där. Vi fick pusta ut när slutsignalen kom och matchen blev onödigt spännande på slutet men desto skönare vinst!

 

 Tack till FC Helsingkrona och domarna för en trevlig match och vi önskar er all lycka i framtiden. Nu laddar vi inför nästa match som spelas hemma på Tolvans IP 💪

 

Målskytt:
Emanuel H x2

 

Forzaaaa Lödde FF 💛🖤💛🖤

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/8 12:00
3 - 2  
Ons 3/8 19:00
2 - 1  
Mån 27/6 19:00
4 - 1  
Lör 18/6 15:30
4 - 5  
Fre 3/6 19:00
0 - 1  
Sön 29/5 15:00
2 - 1  
Tor 19/5 20:15
1 - 2  
Sön 15/5 15:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 22/07 17:05 
IF Lödde, 21/07 18:58 
IF Lödde, 20/07 21:00 
IF Lödde, 19/07 23:44 
 
Huvudpolare
Sponsorer