SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lödde FF

 

Vi tränar tisdagar och torsdagar på Tolvans IP i Lödde. Se kalendern för träningstider. Har ni övriga frågor är ni varmt välkomna att kontakta huvudtränaren:

Mazen "Masse" Al-Asam 0704-695857 

 

Välkomna!

 

För mer uppdateringar följs oss gärna på facebook och Instagram @loddeff

OBS! Träningstider samt träningsmatcher hittar ni under fliken kalender. 

Lödde FF söker nya spelare
2022-11-16 18:04

Välkomna på provträning hos oss. Vi har tränar tisdagar och torsdagar fram till v50.

 

Plats: Tolvans IP

Tid: 20.00-21.30 

 

Kontaka Lödde FF huvudtränare Masse på nr 0704-695857 innan ni dyker upp. 

 

 

 

Trots förlusten på hemmaplan gick LFF vidare till sista kvalomgången
2022-10-09 20:28

Match 1

 

I onsdags inleddes kvalspelen till div 5 omg 1. Två dagar innan blev det ett faktum att vi skulle få möta IFK Rössjöholm som kom 4a i Nordvästra A.
Första mötet spelades på Fridhemsplan i Ängelholm och andra mötet på Tolvans IP i Löddeköpinge.

 

Det skulle dröja drygt en halv minut innan Lödde FF gjorde matchens första mål.
Vi hade pratat om att vi skulle pressa högt och inte ge dom tid att få etablera något spel från backlinjen och att vi inte skulle sjunka ner i deras tempo. Det var precis det som hände när Sebastian T nätade i målgaveln efter slarv i försvaret. Vi pressade högt och dom blev tagna på sängen p.g.a. vår anstormning vilket gav utdelning till LFF, 0-1 till bortalaget.

Målet vi gjorde förändrade ingenting i vårt spel och vi fortsatte i samma anda med mycket bollinnehav. IFKR visste inte riktigt hur dom skulle handskas med vårt spel och ett tag såg det ut som att de hade parkerat bussen och inte ens det hjälpte.

 

Nebras A får bollen ute på kanten och ser att Hampus P står och lurar vid backlinjen. Nebras slår ett tidigt inlägg med yttersidan som hamnar i ytan mellan målvakten och försvaret och när försvaret står på hälarna på 16-meterslinjen blir det svårt att försvara.
Bollen hittade fram till Hampus som sög åt sig bollen med bröstet och gjorde sig fri mot målvakten. Enda sättet att stoppa honom var med oschyssta medel och därför blev han fälld bakifrån, med halvtimmen spelad blåser domaren straff till Lödde FF. Hampus la fram bollen på straffpunkten och slog iskallt en bredsida i målvaktens nedersta vänstra hörn, 0-2 till LFF.

 

Lödde FF fortsätter att dominera i första halvlek men några fler mål blev det inte innan halvtidsvilan.

 

Inledningen av andra halvlek såg i princip ut som första d.v.s. LFF i förarsätet och IFKR bara åkte med. Men drygt 10 min in i andra halvlek började vi tappa kommandot.
Det var inte så att IFKR spelade ut oss, det var snarare så att vi hade tappat vårt flyt.
Att matchen hade tappat sitt tempo gynnade såklart IFKR därför att det var precis så dom ville spela, uppenbarligen.
Lågt tempo med mycket tjongbollar och inget intresse av att försöka rulla boll på marken.
Dock var dom starka i sina fasta situationer och skapade en hel del oro men trots detta lyckades dom aldrig hot oss.

 

Istället var det vi som fick ytterligare ett friläge då Hampus blev frispelad igen och precis som i första halvlek blev han kapad än en gång och utan några tveksamheter blåste domaren straff igen till bortalaget.
Hampus P lägger fram bollen på straffpunkten och sätter den lika säkert som sist, 0-3 till bortalaget.

 

Matchen slutade 0-3 och sedan var det bara att ladda om och ställa in sig på returmötet som skulle spelas 4 dagar senare.

 

Slutresultat:
0-3, (0-2)

 

Målskyttar:
Hampus P x 2
Sebastian T x 1

 

Match 2

 

Returmötet på Tolvans IP blev inte en dans på rosor. Första halvlek är inte lika ojämn som i första mötet, de blev lite mer match den här gången med det är fortfarande Lödde FF som skapar chanser gång efter annan men vi lyckade inte få utdelning på dom.
Bland annat blev det en nick som träffade ribbans underkant, två lägen där vi inte sätter bollen i öppet mål och något läge till som hamnade strax utanför målramen.

 

Vi ska inte glömma IFK Rössöholms friläge som Carl-Edvin kommer ut och gör sig stor på.
Det var nog många som trodde att IFKR skulle göra sitt första mål mot oss redan där men det tyckte inte Calle som gjorde en fantastisk räddning. Första halvlek slutade mållöst.

 

Andra halvlek börjar lite som en mardröm och inom loppet av 10 minuter lyckades gästerna att göra 2 mål. Första målet kom genom en misslyckad rensning i backlinjen och IFKR anfallaren som hade farten uppe kunde enkelt ta med sig bollen och avlutade distinkt med yttersidan i mål, 0-1 till bortalaget.
5 minuter senare via kanten kommer ett hårt slaget inlägg i kroppshöjd som landar perfekt till en omarkerad IFKR spelare i vårt straffområde. Han kunde enkelt på ett tillslag peta in bollen i målet, 0-2.

 

Lödde FF svarade snabbt på de målet och mindre än en minut senare blev Hampus P frispelad. Målvakten kom ut aningen för tidigt utanför straffområdet och Hampus kunde chippa bollen över honom och på nästa tillslag placerade han bollen säkert i mål med fel fot, hemmalaget reducerade till 1-2.

 

Matchen vägde lite efter reduceringsmålet men med kvarten kvar att spela lyckades bortalaget göra ett mål till och matchen slutade 1-3 till bortalaget vilket innebär totalt 4-3 till LFF!

 

Vi är nu vidare till sista omgång och då är det Munka-Ljungby IF som står för motståndet.

 

Vi tackar IFK Rössjöholm för två trevliga matcher och önskar er lycka till i framtiden.

 

Slutresultat:
1-3, (0-0)

 

Målskytt:
Hampus P

LFF blev "runner up" i serietabellen 2022
2022-09-25 21:13
Matte firas efter en fint mål...
Sista omgången i seriespelet slutade oavgjort hemma mot gästande Arlövs BI och därmed blev andraplatsen i tabellen ett faktum.
Vi ska nu ta nya tag och ladda inför kvalspel med start om cirka 10 dagar.
 
Dagens match var jämn och slutresultatet var rättvist trots att ABI hade en liten fördel i bollinnehavet.
Vi visste om på förhand att dom tycker om att rulla boll där bak och tanken var att vi skulle sätta press på dom men någon större bestraffning från vår sida skedde aldrig.
Istället var det våra omställningar som ABI hade problem med i första halvlek.
Målet vi gjorde kommer just från en sådan. Vi vann boll centralt i banan och spelade ut den på högerkanten till Carl A som hade farten uppe.
ABIs försvarare var chanslös i det läget och Carl kunde enkelt spela in bollen i boxen till en fri Mattias J som på ett elegant sätt kunde bredsida bollen på ett tillslag i målet, 1-0 till hemmalaget.
 
ABI fortsatte med sitt spel och hängde inte med huvudet efter baklängesmålet. Strax innan halvtid skulle dom få utdelning för sitt tålamod.
Målet vi släppte in kom i samband med en omställning efter att ABI vunnit boll i vår speluppbyggnad när vi var som mest sårbara.
ABI förvaltade den möjligheten på bästa sätt och första halvlek slutade 1-1.
 
Andra halvlek hade båda lagen chanser att göra mål. LFF var otroligt farliga i offensiva hörnor men lyckas aldrig sätta dit bollen och ABI visade prov på bra kontringsspel men även dom hade svårt att få in bollen i målet.
Sedan hade Simon E ett fint skottläge från 30m som träffade underkanten på ribban och hade Lödde FF investerat i en målkamera hade huvuddomarens klocka signalerat för mål.
Vi får lösa en sådan till nästa säsong.
 
Trots händelserik andra halvlek så gjorde ingen av lagen mål och matchen slutade oavgjort.
Vi tackar domarna och Arlövs BI för en mycket trevlig match och önskar er lycka till i nästa helg.
 
Slutresultat:
1-1 (1-1)
 
Målskytt:
Mattias J
Svettig bortavinst när LFF tar 3 viktiga poäng
2022-09-04 19:31
Nebras tystar kritikerna efter game winning goal!
Tuff bortamatch mot Bara GIF som slutade med vinst till Lödde FF och därmed kammade vi hem 3 superviktiga poäng.
Striden om förstaplatsen fortsätter med endast tre matcher kvar att spela för, två hemmamatcher och en bortamatch.
 
Under matchens inledande kvart var det LFF som stod för bollinnehavet samt kreativiteten i speluppbyggnaden.
Men Bara GIF kom starkt tillbaka och började successivt ta över matchbilden. Det kändes som att LFF hamnade på efterkälke gång efter annan.
Vi hade svårt att vinna både första- och andrabollarna då Bara var för tillfället mer taggade än oss.
Detta föregick i 20 min och Lödde kämpade med näbbar och klor för att inte släppa in något mål.
Carl-Edvin E gjorde en fantastisk räddning efter ett avslut från Bara där bollen via styrningen höll på att hitta in i buren. Dom flesta som var på plats och såg matchen räknade förmodligen med 1-0 till hemmalaget men det gjorde inte Calle!
Även LFFs backlinje gjorde en heroisk match där killarna höll sig till matchplanen och gjorde Baras eftermiddag till ett helvete.
 
Istället blev det Lödde FF som nätade in matchens första mål med några minuter kvar att spela för i andra halvlek.
Målet kom genom Ludvig L som cyklade in ledningsmålet, 0-1. Målet överraskade Bara vilket gjorde att dom tappade momentum.
Lödde FF började sakta men säkert komma tillbaka i matchen.
 
Vi tog med oss den positiva energin i halvtidsvilan och pratade om att vi måste höja oss en aning, visa lite jävlar anamma men framför ville vi hitta tillbaka till vårt spel.
Precis som i matchens inledning var det vi som höll i taktpinnen, vi rullade boll och visade mer engagemang.
Men den här gången var det vi som blev tagna på sängen när Bara gjorde kvitteringsmålet via ett långt inkast som hittade rätt för hemmalaget, 1-1.
 
Bara fick blodad tand efter kvitteringsmålet och malde på för en vinst. Faktum var att dom hade ett antal lägen att göra ledningsmålet utan framgång.
Lödde FF red ut stormen och skapade även dom en hel del målchanser dock var majoriteten av dom antingen rakt på målvakten eller strax utanför målramen. Huvudsaken var att viljan fanns där och med rätt inställning kommer det dyka upp fler målchanser, en LFF-spelare ger helt enkelt aldrig upp!
I den 88e minuten kom den möjligheten vi hade jobbat hårt för när bollen hittade Nebras A efter en misslyckad rensning i Baras straffområde.
Strax utanför straffområdet kom Nebras i hög fart som hade antagligen putsat bössan hela helgen och avslutade stenhårt på ett tillslag. Bollen hittade nätet och Baras målvakt hann knappt reagera när den visslade förbi honom, 1-2 ledning till bortalaget och matchen slutade med vinst till LFF!
 
Vi är oerhört stolta över våra killar som kämpade in i det sista som vi alltid gör och nu har vi siktet inställt på Helsingkrona i nästa helg. Det är allt eller inget som gäller!
Vi vill tacka domarna och Bara GIF för en fin match och önskar er all lycka i dom återstående matcherna.
 
Slutresultat:
1-2 (0-1)
 
Målskyttar:
Ludvig L
Nebras A
Målfest på Tolvans IP
2022-08-28 19:15
Simon E firas med sitt frisparksmål

Säker vinst för Lödde FF och en väl genomförd match när Klågerups GIF gästade på Tolvans IP idag.
LFF hade kommandot från första minuten och bjöd aldrig in motståndarna i matchen.
KGIF var alldeles för passiva och försökte aldrig ta sig ur svackan. Dock hamnade vi stundtals i första halvlek på samma nivå som motståndarna.

 

Båda målen vi gjorde i första halvlek fick vi en hel del hjälp med. Matchens första mål gjordes av Simon E via frispark från ca: 20m.
Den styrdes via muren och ställde målvakten helt innan den seglar in i bortre gaveln, 1-0 till hemmalaget.
Andra målet kommer via Ludvig L som kommer runt fint på kanten och slår ett hårt och flackt inlägg som är på väg till Hampus P. KGIF försvararen försöker stoppa bollen från att nå Hampus när han istället styr in den i eget mål och LFF utökar ledningen med 2-0.

 

I halvtidsvilan var vi nästan lite besvikna på oss själva, egentligen så grundade missnöjet i att vi ville så mycket mer.
Vi var alla överens om att höja tempot i andra halvlek och hålla oss till matchplanen och då skulle chanserna komma allt eftersom.

 

När andra halvlek var igång visade LFF att dom ville minsann inte bara spela av matchen och nöja sig med 3 poäng.
LFF ville in och utföra andra halvlek två klasser högre än i första. Det handlade egentligen inte om att göra fler mål. Vi ville helt enkelt rulla boll med högt tempo som vi brukar göra.

Om KGIF hade de jobbigt i första halvlek då var andra halvlek rena mardrömmen för dom.
4 mål gjordes i andra halvlek och vi hade dessutom chans att göra ytterligare 4 till men KGIF´s målvakt gjorde en hel del räddningar som räddade dom ifrån ett tvåsiffrigt slutresultat.

 

Värt att nämna är att två LFF spelare, Fredrik G och Måns R som varit borta länge p.g.a. skador fick hoppa in och göra vars sitt mål.
Framförallt vill vi lyfta upp ytterbackarna Luftim S och Oskar J som fyllde på offensivt på ett ypperligt sätt vilket gjorde det svårt för motståndarna att försvara när vi var så kompakta i deras straffområdet.
Faktum är att ingen gjorde en dålig insats, alla levererade precis som dom skulle och vi utnyttjade hela kollektivet på bästa möjliga sätt.

 

Vi vill tacka domarna och Klågerups GIF för en trevlig match och önskar er lycka till i framtiden.

 

Slutresultat:
6-0

 

Målskyttar:
Simon E
Jens N
Emanuel H
Fredrik G
Måns R

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/4 12:00
Lör 18/3 11:00
2 - 0  
Sön 12/3 14:00
2 - 2  
Sön 5/3 12:00
3 - 3  
Sön 19/2 12:00
6 - 6  
Lör 11/2 10:15
5 - 5  
Sön 5/2 12:00
0 - 3  
Tor 8/12 20:00
Kommande aktiviteter
Träning, Tolvans IP, 04/04 20:00
Träning, Tolvans IP, 07/04 17:30
Match, Tolvans IP, 10/04 17:00
Träning, Tolvans IP, 11/04 20:00
Träning, Tolvans IP, 14/04 17:30
Match, Tolvans IP, 23/04 16:00
Match, Vallhaga IP, 29/04 14:00
Träning, Tolvans IP, 01/05 19:00
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 01/04 19:08 
IF Lödde, 24/02 12:06 
IF Lödde, 10/02 13:01 
 
Huvudpolare
Sponsorer