SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Damer U

Damer U

Damernas Utvecklingslag (DU) består 2024 av spelare som är födda 2007-2009 och laget spelar, tillsammans med spelare ifrån damlaget, i en DU-serie som blir en bra övergång ifrån ungdomsfotbollen till seniorfotbollen. Träningar och matcher leds av tränare ifrån damlaget och många av spelarna tränar kontinuerligt med damlaget utöver träningarna med DU-truppen. 

Träningarna på konstgräset är på måndagar kl.20:00-21:30 samt på torsdagar kl.18:30-20:00.

Förutom spel i DU-serie så möter tjejerna i laget jämnåriga(15-17år) när de spelar futsalcuper och 7-manna cuper under vintern samt när de åker iväg på cupäventyr i sommar. 

Vill du veta mer så kontakta tränarna Martin Andersson (0709-827526) eller Björn Nilsson (070-7983985) så kan vi svara på frågor och berätta mer. 

Referat: Vellinge IF  - IF Lödde
DU-serien avslutad
2024-06-03 15:42

Under årets varmaste dag så åkte vi till Vellinge för sista matchen i DU-serien. Erna Jonsdottir debuterade för IF Lödde och återigen gjorde Mi, Emilia och Vera bra insatser ifrån F11/12-laget. 

 

Lödde börjar organiserat och inspirerat men efter tio minuter drar en Vellinge mittfältare på ett tungt långskott ifrån ingenstans och plötsligt låg man under med 1-0. Lödde fortsätter kämpar väl mot det övermäktiga motståndet och några långskott ytterligare plus några upprullningar så går vi på halvtidspaus med 0-5 trots att vi till stora delar är nöjda med tjejernas insats. 

I andra halvlek står Lödde upp än bättre och tar sig även fram till några halvchanser och orkar jobba på hela vägen ut. 0-7 skrivs slutresultatet mot ett spelskickligt Vellinge IF. 

DU-serien är nu färdigspelad och laget har resultatmässigt åkt på lite smällar men man ser också att de unga tjejerna tagit kliv och lärdomar ifrån sin första vårsäsong med damfotboll. Vi har nu en match kvar innan vi går på lite ledighet över sommaren. Måndagen den 24/6 möter vi Värpinge IF F17 hemma på Tolvans IP

Förlust mot Hammenhög
2024-05-23 10:45

Under onsdagskvällen så avverkades ytterligare en omgång i DU-serien när långväga gästerna Hammenhögs IF kom på besök på Tolvans IP. Deras damlag krigar i toppen av div.2 och till matchen hade de med sig 5-6 spelare som var med i deras förra seriematch. 

 

Lödde startar piggt och med bra energi men efter kvarten spelad så börjar Hammenhögs rörliga och fina spel luckra upp hemmalaget och de löper sig då fria i djupled ett par gånger mot en tappert kämpande Maja Karlsson i målet. Precis innan halvlek bjuder vi på ett mål också och vi tar paus med underläge 0-4.

Konstruktivt snack i paus där vi är överens om att vi behöver hjälpa bollhållaren bättre samt ta större ansvar i försvarsspelet och ligga närmre våra spelare så motståndarna får mindre tid. 

Andra halvlek ser betydligt bättre ut och är en hyfsat jämn historia där Lödde skapar lika många målchanser som motståndarna men där ribba och en duktig målvakt stoppar laget ifrån nätkänning fram till Tilda Perssons snygga frilägesmål med tio minuter kvar. Matchen slutar 1-6.

Vårt unga DU-lag lär sig för varje vecka genom matcherna mot seniorlag men behöver prestera på topp alla 90 minuter för att räcka till mot såhär tufft motstånd. Nästa söndag åker vi till Vellinge och därmed vårens tuffaste match i DU-serien vilket gör att alla måste vara med ifrån matchminut ett! 

Referat: Furulunds IK  - IF Lödde
Lärorikt kommunderby
2024-05-14 23:32

Ljungvalla gällde som spelplats när DU fortsatte sitt seriespel under den soliga tisdagskvällen. Lödde kom med ett väldigt ungt lag där Mi Berglund och Emilia Petermann seriedebuterade i seniorsammanhang och gjorde ett starkt intryck och visar att återväxten är god i föreningen. 

Furulund, med sju spelare ifrån förra div.2-matchen, höll i taktpinnen ifrån början mot ett vilt kämpande Lödde. Bortalaget höll tätt fram till en drömträff efter 20 minuter samt ett genombrott i slutet av halvleken då Amanda Willas rann igenom mot ett lite passivt försvar för att sätta tvåan. 

Andra halvlek ser ut som första och även målmässigt blir det två mål där en felpass och en touch på ett skott resulterar i två

mål bakom säkra målvakten Rebecca Edinge. Matchen slutar 4-0. 

Starkt genomförd match och väldigt lärorikt att få möta rutinerade spelare med tufft närkampsspel i sitt DNA. Nästa onsdag väntar nytt tufft motstånd när vi hemma på Tolvans IP tar emot div.2-laget Hammenhög IF:s U-lag. 

Referat: IK Pandora FF - IF Lödde
Stark prestation i Ystad!
2024-05-11 23:15

Tidig samling på lördagsmorgonen för avfärd mot Ystad och match mot IK Pandora FF på mysiga Sandskogens IP som är placerat ett stenkast ifrån strandkanten. Pandora kom med ett starkt u-lag där hela sju spelare spelade senaste div.3-matchen i onsdags. 

Första halvlek är en jämn historia där båda lagen har lägen att spräcka nollan men det skall dröja till strax innan paus innan Lödde sätter dit ledningsmålet. Bea ”Linkan” Lindqvist vänder då spelet fint ut på ständigt löpande Ellen ”Äpplet” Appelgren som tar sig runt på kanten och hittar storasystern Amanda Appelgren vid straffpunkten som säkert sätter avslutet otagbart intill stolpen. 

Andra halvlek tar Pandora över taktpinnen och Lödde får mest ägna sig åt försvarsspel samt omställningar. Med tjugo minuter kvar så ställer Lödde om snabbt och sätter Claudia Halvarsson i ett friläge där målvakten tvingas till en kvalificerad räddning. Istället för utökad ledning så kvitterar hemmalaget rättvist med kvarten kvar när de till slut lyckas överlista matchens bästa spelare Rebecca Edinge i löddemålet.

 

1-1 står sig tiden ut och Löddes unga lag visar att de tar kliv varje vecka och med engagemang och rätt inställning så står man sig starkt mot äldre och bra spelare där många har erfarenhet ifrån damseniorspel sedan många år. 

Nu vilar vi några dagar innan U-laget tar sig till Ljungvalla i Furulund för ny match redan nu på tisdag. 

Referat: IF Lödde U - Spjutstorps IF 
Förlust i premiären
2024-05-01 19:44

1 Maj innebar seriepremiär i DU-serien och motståndet stod Spjutstorps IF för. 

Lödde börjar bra och skapar 2-3 bra lägen efter att ha kommit runt på kanterna. Spjutstorp sticker sedan upp för första gången efter tio minuter och då väggar dom sig fram till ett friläge som de säkert sätter. Lödde går ner sig efter detta. 2-3 bjudningar ifrån hemmalaget gör att de få nya frilägen och bortalaget går till halvtidsvila med en 5-0 ledning. 

Lödde bjuder upp betydligt bättre under andra halvlek där laget visar fin moral, mycket bättre energi i duellspelet samt börjar höras på plan. Lödde dominerar andra halvlek totalt och skakar många chanser via fint spel på kanterna men skärpan framför mål saknas. Med 20 min kvar gör Emmy Bohm en fin spelvändning över bortre ytterbacken där Nikki Celander tar ner och sätter distinkt reduceringen i bortre hörnet. Snyggt! Efter målet fortsätter laget köra på och skapar ytterligare 3-4 bra lägen under sista kvarten. Matchen slutar dock 1-5. 

En första halvlek där vi med en dålig inställning får en för tuff uppförsbacke resten av matchen. Stark andra halvlek där vi jobbar hårt för varandra och då skapar många målchanser och trycker ner motståndet under stora delar av halvleken. Vi tar med oss lärdomen att vara påkopplade under alla 90 min framöver! 

Spelade matcher
Mån 17/6 19:00
Sön 2/6 11:00
7 - 0  
Ons 22/5 19:00
1 - 6  
Tis 14/5 19:15
4 - 0  
Lör 11/5 10:30
1 - 1  
Ons 1/5 15:00
1 - 5  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 21/06 17:44 
IF Lödde, 16/05 21:36 
IF Lödde, 07/04 10:26 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare
Sponsorer