SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet

Minnesord Micke
2024-07-04 12:02

För en dryg vecka sedan nåddes jag av det ofattbara beskedet att Mikael ”Micke” Andreasson hastigt hade insjuknat och att hans tillstånd var livshotande. Igår tog hans kamp slut och omgärdad av sin familj somnade han in.

 

Hur skriver man några minnesord över en person som alltid är där ….. men som inte längre är det?

 

Micke och jag träffades första gången då våra respektive barn började på ”dagis”, alltså för runt 30 år sedan. Ganska snart började båda våra grabbar att spela fotboll i IF Lödde och där jag blev en av gruppens tränare/ledare. Efter några år sakande vi en tränare/ledare i gruppen och såklart anmälde Micke sig för uppdraget. Det var början till en över 15 år lång gemensam ”tränarkarriär” där vi träffades oftare än, som Micke brukade säga, ”träffar våra respektive där hemma”. Vi tränade flera olika årgångar av IF Lödde spelare som ungdomar och sedan också, under en 5 års period, herrarnas A-lag. Vi höll över 1500 träningar, spelade över 900 matcher och var på otaliga cuper och läger tillsammans och under dessa 15 år – gemensamt för alla dessa tillfällen var att Micke alltid var där.

 

Det var dock familjen som stod honom närmast. Otaliga är de telefonsamtal som jag ”överhört” från en skolsal i Värnamo, Göteborg, Örebro, Västerås, Oslo eller från ett hotellrum på ett träningsläger i Spanien eller Turkiet, där han pratat med någon i sin familj om dagens händelser. Micke medlade om det varit problem, gav goda råd om det behövdes eller så var det bara för att höra att allting var ok – han var alltid där, om än inte alltid fysiskt.

 

För 20 år sedan åkte vi för första gången till den stad i världen som kanske bäst förenar Mickes två största intressen, bortsett från familjen, nämligen fotboll och musik. Staden var givetvis Liverpool där vi tillsammans sedan var ett 20 tal gånger i olika konstellationer, med barnen, med våra respektive eller med olika grupperingar ledare från IF Lödde.

 

Under sina sista år i livet tog han upp sitt musikintresse igen och var en uppskattad och bärande del i coverbandet Old Time High som intog partyscenerna runt om i första hand i Skåne. På sin sista spelning på lördagen efter midsommar kände han sig inte riktigt kry, men Micke är ju alltid där och ”the show must go on”, så givetvis genomförda han den spelningen också.

 

Nu är Micke, som alltid, alltid varit där för familjen, fotbollslaget eller musikbandet ….. inte längre här. Det känns overkligt och tomt och alla tankar går till familjen, till frun Annika, till barnen ”Jaque” och ”Koffe, till barnbarnen och till övriga familjemedlemmar.


YNWA

 

Peter Joelsson

Tjejkväll
2024-07-03 22:44

I förra veckan avslutades vårsäsongen på Tolvans med en tjejkväll där nästan hundra spelare var samlade. Damlagets spelare höll i en kort träning för de övriga tjejgrupperna i föreningen innan gemensamma tävlingar tog vid, med lag i härlig åldersmix.

Tack till våra grillmästare som såg till att alla tjejer kunde avsluta kvällen med en god grillad burgare! 

Vi summerar en mycket lyckad och uppskattad kväll där vi skickar ett stort tack till damlagets spelare som bjöd på sig själva och styrde kvällen på ett fantastiskt sätt. 

Tack alla tjejer och ledare för en fantastisk kväll, njut nu av sommar och ledighet innan vi ses igen och drar igång höstsäsongen!

Damer
Damlaget vårsummerar
2024-06-27 14:18, Damer

Damlaget har, som nykomlingar i div.3, blandat och gett lite under vårsäsongen där vi startade starkt och inspirerat i april men tappade fart allt mer när våren övergick till sommar. 

Svaga insatser mot Landskrona BoIS, GIF Nike och Billesholm gjorde att vi kammade noll via tre uddamålsförluster. Starka insatser i första mötena mot Billesholm IK och Kullabygden DFF gav poäng men bästa vårprestationen gjorde vi en torsdagkväll i maj uppe i Vejby där vi mirakulöst inte lyckades göra något mål men däremot Vejby som ologiskt vann med matchens enda. 

 

Våren har testat bredden i truppen och hela 25 spelare har lirat i seriens matcher. Kul så klart att så många fått chansen men också problem med att få det samspelt mot tuffare motståndare än vad vi varit vana vid ifrån tidigare år. Vi hoppas och tror att truppen håller sig mer frisk och skadefri under hösten och då kommer konkurrensen i vår stora trupp att bidra till att nivån höjs på träningar och i slutändan även på matcher.

 

Träningsstart den 29/7 och sedan träningsmatch på Tolvans fredagen den 9/8 mot topplaget Hörby FF  innan vi drar igång hösten med åtta spännande seriematcher där vi kommer att ge allt för att göra bra prestationer och arbetsinsatser för då vet vi också att poängen kommer ramla in! 

IF Lödde dam önskar er alla en skön sommar så ses vi på Tolvans IP i augusti igen när matcherna drar igång! 💛🖤

Vilken vecka!
2024-06-25 22:40

Årets Sommarfotboll är över, förra veckans dagläger i dagarna 3 som kröntes med Lilla EM torsdag kväll!

Många barn med rosiga kinder som somnat gott på kvällarna, efter dagar fyllda med frisk luft, sol, fotboll och tävlingar.

 

Det krävs engagemang från många för att få ett så stort arrangemang i mål, det är många som i detta bidrar med sin tid, ovärderligt och helt avgörande faktor i en ideell förening. Stort tack till de av våra ledare som agerade ledare även under daglägret och killarna från P10 som var hjälptränare. Ledarstaben hade dessutom förstärkning i form av Elis Persson U19, Ellen Appelgren DU och Amanda Appelgren damlaget, vilka stjärnor ni är 🤩, tack för ert engagemang.

 

Lilla EM kvällens lag coachades av spelare från vårt dam resp herrlag och några spelare drog även på sig domartröjan. Ni anar inte hur mycket det betyder för barnen att få träffa er, få förebilder i de äldre lagen och även att er närvaro bidrar till att bygga den så viktiga föreningskänslan❤️💛🖤 

Domargruppen hade även hjälp av duktiga killarna från P09, Melvin, Elliot, Anton och Oscar - tack för att ni guidade de yngre spelarna, i er roll som domare!

 

Grillmästarna, som detta åt utökats till 3 st för att kunna leverera burgare i takt med hungriga magar, grillade så det stod härliga till, hackade grönsaker i rasande tempo, tusen, tusen tack till er❤️💛🖤

 

Sommarfotbollsveckan är över, vi hoppas ni har haft riktigt roliga dagar och att vi ses igen nästa år!

Knattespelen
Snart dags för info om vilka som arrangerar i höst
2024-06-25 21:01, Knattespelen
Vi har ganska många nyanmälningar inför höstens Knattespel vilket givetvis känns väldigt roligt. 
 
På måndag (1/7) kommer vi att skicka ut info om vilka föreningar som arrangerar vilken helg i höst och vi ber er som har speciella önskemål om vilken/vilka helg/er som skulle passa din förening bäst för ett arrangemang, att höra av sig innan 1/7 om vilken helg man VILL arrangera eller vilken helg som man INTE vill arrangera.
   
De av er som inte har ett hemmaarrangemang i höst hade ett i våras alternativt är nyanmälda till höstens Knattespel. Följande tider gäller framåt; 
 
1 juli                           Preliminära spelorter klubbarna tillhanda 
12 juli                         Tider höstserierna IF Lödde tillhanda (gärna tidigare!!)
1 augusti                    Definitiv spelordning klubbarna tillhanda (om jag/vi får in alla tider senast 
15 september             Beställa extra priser till höstavslutningen den 5 oktober 
 
I den Blå gruppen är det 34 lag anmälda vilket innebär 4 spelorter/omgång med 8 eller 9 lag på varje spelort. Speldagar är 17-18/8, 31/8-1/9, 14-15/9 och 5 oktober i Löddeköpinge. 
 
I den Röda gruppen är det 44 lag anmälda vilket innebär 6 spelorter/omgång med 7 eller 8 lag på varje spelort. Speldagar är 24-25/8, 7-8/9, 21-22/9 och 5 oktober i Löddeköpinge.
 
I den Svarta gruppen är det 19 lag anmälda vilket innebär 2 spelorter/omgång med 9 eller 10 lag på varje spelort. Speldagar är 24-25/8, 7-8/9, 21-22/9 och 5 oktober i Löddeköpinge.
 
Mycket välkomna till höstens Knattespel och med ett speciellt välkomna till de lag som är nyanmälda i höst  
Stöd IF Lödde
Digitala bingolotter            Svenska Spel
Nyheter från våra lag
Knattespelen, 16/07 20:00 
U19, 09/07 16:34 
U19, 09/07 16:33 
U19, 09/07 11:32 
Herrar, 27/06 23:01 
Damer, 27/06 14:18 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare