SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet

Glad…
2024-06-21 17:44

…..Midsommar önskar vi er alla!

Damer
Referat: Kullabygdens DFF  - IF Lödde
Förlust i våravslutningen
2024-06-20 00:49, Damer

Vårsäsongen avslutades under onsdagskvällen i ett kylslaget Höganäs där Kullabygdens DFF stod som värd. Serien har nu vänt och detta var andra mötet där första slutade 2-2 på Löddes konstgräs i början av april. 

KDFF tar ledningen på ett inspel ifrån vänster redan efter två minuter när bortalaget agerar passivt i eget straffområde. Lödde gör sedan en spel- och kampmässigt riktigt bra första halvlek där Ida Nielsen har ett ribbskott och ett som landar på nättaket, Josefine Carlsson har en boll på mållinjen efter att ha mött ett inlägg på bortre stolpen och utöver dessa chanser så har IF Lödde en hel del andra nära-lägen där sista passen missas. KDFF sticker dock upp och trycker snyggt dit ett distansskott ribba in innan halvleken var slut. 

Lödde är fortsatt aggressiva första halvtimmen av andra halvlek och KDFF har då svårt att komma över mittlinjen på ett kontrollerat sätt. 3-4 farliga hörnor samt att Stina Nilsson får bollen för långt ifrån sig när hon hinner före den utrusande målvakten och Jacklyn Nilssons blockade skott i sista stund hinner produceras under denna period. Sista kvarten blir inte den slutforcering som löddegänget hoppats på utan matchen jämnas ut och Maja Karlsson får göra några fina benparader när Lödde chansar framåt. Matchen slutar 2-0 till hemmalaget. 

En bra div.3-match i högt tempo där båda lagen 

försöker spela fotboll och har ett hårt men sjysst närkampsspel. Lödde var tillbaka till det jobbiga laget att möta och med ett bättre passningsspel än vad laget uppvisat på sistone. 💪

 

Träning nästa vecka också och sedan välbehövlig vila innan vi laddar för en höst där prio ett blir att säkra div.3-kontraktet utan kval. Vi laddar upp inför höstens seriespel med träningar ifrån slutet av juli samt träningsmatch hemma mot topplaget Hörby FF fredagen den 9 augusti. 

Damer
Referat: IF Lödde - Billesholms IK 
BIK vann på Tolvans
2024-06-16 20:39, Damer

Söndagsmatch mot Billesholms IK i soligt och lite kvavt väder där planen var överraskande bra efter skyfall och Knattespel under lördagen. 

Lödde har mycket boll i första halvlek men skapar inte så mycket farligt mer än stolpskottet efter en kvart. Billesholm satsar på att kontra och hotar framåt med snabba forwards i djupled. Lödde har stora problem med detta under första halvlek och på två sådana bollar rinner de igenom och sätter två frilägen mot debuterande Maja Karlsson i mål. 

En kvart in i andra halvlek kontrar Billesholm in 0-3 och det är först då som Lödde vaknar till liv och går att känna igen med energifyllt presspel och djupledshot när vi är rättvända. Amanda Rancic sätter två fina mål och med kvarten kvar hade hemmalaget rejäl vittring på poäng. Dock kommer de inte närmre än en nick som går precis utanför och ett tveksamt bortdömt offsidemål. 


Första timmen är Lödde inte riktigt vakna och det är det som gör att laget inte får med sig något ikväll. Vi visar sista halvtimmen stark moral och arbetskapacitet och det är så vi måste agera under hela matchen för att börja ta poäng igen. Ny chans redan på onsdag mot Kullabygdens DFF uppe i Höganäs. 

Damer
Referat: Fortuna FF - IF Lödde
Uppvisning av FFF
2024-06-10 23:43, Damer

Det blev en tung kväll resultatmässigt i Rydebäck när det var måndagsmatch mot seriesuveräna Fortuna FF. 

Fortuna inleder matchen i ett rasande tempo och får tidigt i matchen in första målet via ett långskott ribba in. Tjejerna i Lödde blir hårt ansatta under första halvlek men försöker och kämpar på bra men resultatet rinner iväg under första halvlek till 7-0. Vi tycker ändå vi försvarat oss ok i öppet spel men FFF får in tre hårda långskott och två hörnmål innan paus. 

I andra halvlek vågar vi stå lite högre, vara lite aggressivare och lyckas då stjäla bollen lite längre upp och skapar några skott utifrån samt ger hemmalaget något svårare att få precision i sista passen. Bea Olin gör ett par fina räddningar även i andra och vi förlorar bara halvleken med 2-0.

 

En tuff dag på jobbet men spelare, ledare och tillresta lagkamrater håller uppe humöret, pushar varandra och visar den härligt positiva "Löddeandan" hela matchen. 💛🖤  

 

Vi lyfter på hatten åt Fortuna FF och gratulerar till segern som bärgades via ett fartfyllt och vägvinnande sätt att spela. Nu laddar vi om för de två sista matcherna innan uppehållet i den oerhört jämna tabellen. På söndag vänder serien och vi tar emot premiärmotståndarna Billesholms IK på Tolvans IP. Kom och stötta laget! 

Damer
Referat: IF Lödde - Strövelstorps GoIF/IF Salamis 
Delad pott mot SGIF
2024-06-01 11:18, Damer

Tätt matchande nu och bara 48 timmar efter derbyt mot Nike så kom Strövelstorps GIF till Tolvans. Fantastiska förutsättningar med fint väder, bra plan och mycket folk på plats där F15/16-laget hördes mest när de hejade efter deras pizzakväll. 

Första kvarten har Strövelstorp lite spelövertag och spelar sig fram till ett friläge som de bränner över. Efter detta kommer Lödde in i det mer och mer och tar då över och börjar skapa lite lägen som stryker stolparna men utan att oroa bortalaget allt för mycket. 

I halvlek pratar vi ihop oss och utnyttjar sedan mer de ytor som finns och skapar då direkt vassare lägen. Claudia frispelar Stina Nilsson efter fem minuter men där målvakten mirakelräddar. Mitt i trycket så sticker bortalaget upp och smäller in en frispark ifrån 30 och kort därpå ökar de även på med ett långskott som dalar in i bortre burgaveln. Snabb replik ifrån Lödde när kapten Ellen Månsson trycker in reduceringen ifrån nära håll på Ida Nielsens fint slagna frispark. Med tio minuter kvar drar Helena Jöneros en frispark ifrån 20 meter som Lovisa Sandgren, efter lite flipperspel i straffområdet, kan trycka upp i nättaket. Rättvis kvittering! Lödde går sedan för vinstmålet också men kommer inte närmre än ett blockat skott i friläge samt en hörna som ställer till lite oro. 

 

Lödde visar upp fin kampmoral och vilja när ett tvåmålsunderläge hämtas upp sista 20 min. Bättre tålamod och passningsspel än mot Nike senast gör att vi verkligen förtjänade poängen! Nu väntar de överlägsna serieledarna Fortuna i nästa omgång men först lite träning kombinerat med studentfirande av vår fem studenter i veckan. 

Stöd IF Lödde
Digitala bingolotter            Svenska Spel
Nyheter från våra lag
Herrar, 20/06 13:22 
Damer, 20/06 00:49 
U19, 18/06 22:39 
Oldboys, 17/06 10:20 
Damer, 16/06 20:39 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare