Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Dam A

Uppe: Linnea No, Nazenin, Meja, Ida, Lisa, Amanda, Emma, Felicia, Alma, Ebba, Linnea Ni, Emilia K, Agnes Nere: Norah, Lovisa S, Matilda, Jacklyn, Ellen, Emilia L, Sydney, Lovisa L, Elin, Alva
IF Löddes damlag är på stark frammarsch efter några år i vila och damtruppen består nu av 25 spelare i åldern 15-20 år. Vi kommer under 2021 att göra debut i damer div.4 och även boka in andra matcher under året så att alla som tränar också får spela matcher.
 
Vi ledare har som mål att utveckla varje spelare så mycket som möjligt i en positiv och stöttande miljö där vi har roligt tillsammans under resans gång. Viktigt princip för oss är även att att om man tränar så spelar man matcher oavsett nivå på sin fotbollskunskap just där och då!

Förutom seriespel i division 4 planerar vi för ett träningsläger den 5-8 augusti 2021. Då blir det Göteborg där träningar och match kryddas med ett besök på Liseberg för de som så önskar.
 
Ni tjejer som är intresserade av nysatsningen på damlaget i IF Lödde är välkomna att testa och se om ni kan trivas i detta härliga gäng. Hör av er till Martin(0709-827526) eller Mattias(070-820 89 05) innan så kan vi berätta mer om vår verksamhet och var och när vi tränar. 
 
IF Löddes damlag följer ni på Instagram på if_loddedam
 
 
 
 
Summering första halvan samt framåtblick!
2021-07-11 01:50

Truppen
IF Löddes damlag har bestått av 25 spelare under våren där Evelina Mårtensson och Nazenin Haidari tyvärr fortsatt dras med sina korsbandsskador. Truppen utgörs av stommen från IF Löddes F03-06 men har inför 2021 även fått in några jämnåriga spelare från andra lag i närheten samt en comebackande Alva Carlman. Lovisa Sandgren återkom till IF Lödde igen under frimånaden i december efter att ha spelat i Furulunds IK några år. När det visade sig att Dösjöbro IF inte skulle få ihop ett damlag så anslöt Meja Selander samt Emma Törnqvist därifrån. En bit in på försäsongen kom även Ida Karlsson från Asmundtorps IF. I slutet av vårsäsongen lämnade tyvärr Sydney Andersson truppen då hon flyttade till USA med sin familj.

Träningar
Efter ofrivilligt uppehåll på tre månader så fick vi starta upp med gemensamma träningen igen i början av januari med 8-grupper och tydliga coronaregler. Rena löppass, HIIT-pass på Nordic wellness och fotbollspass präglade de första 3-4 månaderna. Träningarna har varit fokuserade på bollteknik, passningar, avslut och konditionsbyggande där truppen svarat med hög träningsnärvaro och vilja att utvecklas.

Matcher
Efter många coronainställda matcher i perioden jan-april så fick vi tillåtelse att spela träningsmatcher i maj. Vi hann med seriekollegan Stattena IF(seger 8-1) samt nystartade damlaget Vejby IF(2-2) innan serien drog igång första helgen i juni. Fem matcher i serien och lika många segrar hanns med innan vårsäsongen var slut och det var dags för sommarledighet. Matcherna har präglats av vårt kollektiva försvarsspel över hela planen där spelarna lagt ner ett enormt jobb samt att vi kommit till många avslutslägen i varje match.

Vårsäsongen i siffror
Träningar: 63
Matcher: 7
Segrar:6
Gjorda mål: 32
Insläppta: 4
Totalt använda spelare i matcher: 23
Antal målvakter som stått i matcher: 4
Medelålder i truppen: 17,3 år

Hösten

Efter sommarledigheten startar vi upp i början av augusti med ett fyra dagars läger i Göteborg där vi skall slipa formen inför seriepremiären fredagen den 13 augusti mot Helsingborgs FF. Då vårt spelsätt kräver uthållighet är det under hösten fortsatt fokus på att bygga konditionen men även egen speluppbyggnad samt nöta på med avslutsträning. Höstsäsongen blir lång med 11 matcher i serien som avslutas mot Helsingborgs IF så sent som den 7 november!

Referat: IF Lödde - Landskrona BoIS
Segersviten förlängd!
2021-07-03 00:26

Vårsäsongen avslutades hemma på Tolvans IP som levererade en exemplarisk gräsmatta när Landskrona BOIS kom till Tolvans IP. Landskrona kom ifrån seger mot Stattena och en uppåtgående formkurva vilket gjorde att det skulle bli en tuff match.

IF Lödde startar bra de första minuterna innan BOIS tar över och har stort bollinnehav när IF Lödde blir långa och kommer fel i sitt presspel. Dock skapar BOIS inget i denna period utan det stoppas i god tid innan det blir farligt. Istället skjuter Amanda i ribban efter 20 min och kort därefter avlossar Emma ett långskott som seglar in över bortalagets målvakt. IF Lödde har några halvchanser och BOIS sin enda målchans i första halvlek via ett skott tätt utanför Linneas högra stolpe. Strax innan paus utökar Emma Löddes ledning när hon distinkt sätter dit sitt egna blockade skott.

Vi pratar i halvlek om att vi slarvat i vårt passningsspel helt i onödan, att vi måste fortsätta jobba hårt och inte ge BOIS någon tid och sedan ändrade vi lite hur vi startade pressen med våra forwards.

Andra halvlek blev mycket av det vi pratat om i paus bättre och vi fick bättre träff med vår press på Landskronas planhalva och vann boll tidigare. Detta ledde fram till att vi skapade fler chanser i andra med bl.a. Lovisa Sandgrens skott tätt över i bra läge, Mejas skott precis utanför. Meja skulle dock få sin revansch då hon i liknade läge med 20 min kvar satte den säkert till höger om målvakten. BoIS skapade endast en rejäl chans i andra halvlek men då gör Linnea en fenomenal räddning när hon sträcker ut och räddar långt ut mot stolpen. 

Säker och rättvis seger till slut och IF Lödde går till sommarvila med idel segrar i bagaget i sin premiärsäsong på seniornivå. Riktigt starkt av detta unga lag! Lödde har under våren verkligen uppträtt som ett lag där alla jobbat kopiöst oavsett vilken position vi tränare placerat ut dom på och bara släppt in ett mål totalt!

Lätt träning på måndag med efterföljande grill och utvärdering av våren innan vi tar lite ledigt och siktar in oss på vårt 4-dagars läger i Göteborg i början av augusti!

Spelarpresentation - Ida Karlsson
2021-07-01 19:57

Glädjande nog har vi under vintern/våren fått några nya spelare till vår trupp. Sista spelaren ut, något försenat, är Ida Karlsson.

 

Lisa berättade att du är snackig i skolan. Är det verkligen sant eller är det Stafflinger själv som sköter den biten?
Det kan stämma men det beror på vilken situation vi sitter i annars är vi båda väldigt pratglada!
 
När började du spela fotboll och varför?
2010 var året jag började med fotbollen och detta var för att min vän spelade och jag tyckte det såg kul ut så jag testade själv och sen fastnade jag i det direkt.
 
Vilket är ditt bästa fotbollsminne?
Ett av mina bästa fotbollsminne är när jag och några vänner i mitt föregående lag spelade tillsammans med damlaget i kval och fick dem att stanna kvar i div.3 innan vi blev officiella spelare i laget.
 
På vilken position spelar du helst?
Defensiv mittfältare.
 
Har du sysslat med någon annan idrott?
Så gott som jag kan komma ihåg höll jag på med gymnastik en period i väldigt ung ålder, annars är det bara fotboll.
 
Tänk dig vi spelar division4-matchinför storpublik mot Landskrona BoIS och det står 2-2 i slutminuterna och du fälls i straffområdet. Straff! Tar du den själv eller vem i laget skickar du fram?
I en sådan position skulle jag lätt skicka fram Emma Törnqvist för att lägga in den snyggt i målet!
 
Du får välja något/några nyförvärv till laget. Vem?
Jag har verkligen ingen aning.
 
Fem snabba med Ida:
 
instagram eller TikTok?                                   instagram
konstgräs eller naturgräs?                             naturgräs
pizza eller sushi?                                               pizza
friläge eller straff?                                            straff
fredagsmatch eller söndagsmatch?            söndagsmatch   
 
 
Referat: IF Lödde - Helsingborgs FF
Säker seger mot HFF!
2021-06-30 00:27

På tisdagskvällen tog IF Lödde sin fjärde raka seger i serien mot Helsingborgs FF. 

Lödde började matchen bäst och gjorde också 1-0 tidigt via fint eget genombrott och säkert avslut av Emma! Efter målet kom HFF in i det lite bättre via långa bollar från sin backlinje och hårt jobb från de två anfallarna i bortalaget men dock utan att skapa några målchanser. Efter ca. halvtimmen tråcklade Emma sig ur en trång situation och gjorde inget misstag i friläget. 

I halvtid var vi relativt nöjda även om vi tyckte vi hafsade lite i passningsspelet då HFF pressade högre och hårdare än vad vi mött tidigare.

 

Andra halvlek genomfördes i lite lägre tempo även om matchbilden annars såg ut som i första. Emma gjorde 3-0 innan Agnes bröt in ifrån kanten och satte 4-0 distinkt. HFF tröttnade på Löddes lite piggare spelare och orsakade en frispark som Emma satte säkert i målvaktens högra hörn från en bit utanför straffområdet. Matchen slutar 5-0! 

IF Lödde sattes på hårdaste provet såhär långt i serien men står upp bra fysiskt och släpper inte till en riktigt vass chans på 90 min. Starkt! Lödde skapar 10-12 riktigt bra chanser under matchen där fem resulterar! 

Nystartade Landskrona BoIS kommer på besök till Tolvans IP på fredag kl.19:00 och vi hoppas ni kommer dit och stöttar tjejerna! 

Referat: Röstånga IS - IF Lödde
Tredje raka i hettan!
2021-06-21 01:21

Under söndagen tog IF Löddes unga lag tredje raka segern i inledningen av seriespelet. Starkt! Röstånga, som spelade i div.3 2020, hade börjat serien för två veckor sedan med storvinst med 8-1 mot Marieholm.

 

IF Lödde rivstartade matchen genom att sätta 1-0 redan efter 3 min när Emma tog sig igenom hemmaförsvaret och rullade säkert bollen förbi hemmamålvakten. Lödde spelade fin fotboll fram till första drickpausen och skapade många lägen som kunde resulterat. Nästa mål dröjde dock till 22 minuten då en fin kombination mellan Tilda, Agnes och Emma ledde fram till nytt fritt läge i straffområdet för Emma som inte gjorde något misstag. Vackert anfall och psykologiskt viktigt precis innan extrapausen! Lödde gör fem byten i pausen men fortsätter ändå att spela fin fotboll resten av halvleken men dock utan att sätta dit någon av chanserna.

 

I halvtid är vi nöjda med hur det ser ut i vårt anfallsspel och att alla jobbar så extremt hårt i vårt försvarsspel över hela planen.

 

Värmen tar ut sin rätt på båda lagen i andra halvlek och det blir lägre tempo och lite fler enkla misstag som gör att det svänger lite mer fram och tillbaka. Emma sätter sitt tredje mål för dagen med fem minuter kvar genom ett fint volleymål och sedan avslutar Lovisa Sandgren matchen med att sätta matchens sista spark via ett långskott som seglar in över målvakten.

 

IF Lödde fortsätter att göra mycket mål i seriespelet men det som låg till grund till segern är lagets hårda jobb i försvarsspelet där motståndarna hela tiden sätts under press och inte ges någon tid! Röstånga skapar en målchans på hela matchen och den avvärjer Linnea i målet genom att komma ut först på inspelet från kanten.

 

Roligt också att seniordebuterande 06:an Matilda Andersson klarade sin uppgift på ytterbacken på ett så stabilt och tryggt sätt!

 

Tisdagen den 29/6 är det nästa match då obesegrade Helsingborgs FF kommer på besök på Tolvans IP!

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 2/7 19:00
3 - 0  
Tis 29/6 19:00
5 - 0  
Sön 20/6 17:00
0 - 4  
Sön 13/6 17:00
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare