SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Dam A

IF Löddes damlag består av en trupp på 22 spelare i åldern 16-21 år som tränar 2-3 gånger i veckan och som spelar seriespel i div.4 under 2023.
 
Vi ledare har som mål att utveckla varje spelare så mycket som möjligt i en positiv och stöttande miljö där vi har roligt tillsammans under resans gång. En viktig princip för oss är även att att om man tränar så spelar man matcher oavsett nivå på sin fotbollskunskap!

Förutom träningsmatcher, seriespel planerar vi för ett träningsläger den 31mars-4 april 2023 i Spanien där vi skall hinna med att träna fotboll men även besöka Barcelona. 
 
Ni som är intresserade av damlaget i IF Lödde är välkomna att testa och se om ni kan trivas i detta härliga gäng. Hör av er till Martin Andersson(0709-827526) eller Björn Nilsson(070-7983985) innan så kan vi berätta mer om vår verksamhet och var och när vi tränar. 
 
IF Löddes damlag följer ni på Instagram på if_loddedam
 
 
 
 
Björn Nilsson ny damtränare
2022-09-30 12:17

Björn Nilsson kommer in som tränare i damlaget inför den kommande säsongen och kommer då att försöka fylla tomrummet Mattias Jakobsson lämnar efter sig när han gjort sin sista träning med laget om några veckor. 

Björn Nilsson jobbar som idrottslärare i Eslöv samt är instruktör på MFF-akademin som bedriver fotbollsträningar på högstadieskolor. Björn är en IF Lödde profil som varit borta ifrån föreningen under några år då han avslutade sin aktiva fotbollskarriär i Furulunds IK och efter det varit assisterande tränare för Dösjöbros damlag i div.1-2 samt huvudtränare för deras F17-lag. Björn kommer att ingå i ledarstaben direkt när vi startar upp eftersäsongen måndagen den 24/10. Välkommen tillbaks till IF Lödde Björn!

Ledarstaben runt damlaget inför 2023 är därmed klar och ser ut enligt följande:

Martin Andersson, tränare
Björn Nilsson, tränare
Bosse Darud, målvaktstränare
Martin Lindholm, materialare, fikaansvarig, speaker m.m.

Läs en intervju om Björns inträde i damlaget ifrån Skånesport här: https://skanesport.se/2022/10/04/bjorn-nilsson-och-martin-andersson-nya-tranarduon-for-damlaget-i-if-lodde/

 

Referat: IF Lödde - Billesholms IK
Billesholm vann serieavslutningen
2022-09-29 12:42

Under onsdagen så spelade damlaget sin sista seriematch för året när Billesholms IK kom på besök på konstgräset. Förra matchen mot Billesholm var seriepremiären i början av april och då kunde Lödde stå som segrare med 4-1. 

 

Lödde startar matchen med bra energi i det piskande regnet och tar tag i matchen direkt genom hård och hög press som gör att Billeholm har problem med att få den tid de vill i sina uppspel nerifrån. Under första halvlek så radar Lödde upp målchanser och det är både via djupledsspel och bra inspel ifrån kanterna. Tyvärr kommer hemmalaget inte närmare än Amanda Rancics stora chans på inspel ifrån Millie Ohlin eller stolpträffen för Lovisa Sandgren i ett friläge som hon fint serverats av Amanda R. Billesholm har endast 2-3st skott ifrån distans under halvleken där ett av dom ger utdelning precis innan halvtid. Tungt!

Andra halvlek blir liknande spelbild och Lödde fortsätter trycka på och skapa chanser i och runt Billesholms straffområde. En kvart in i halvleken fick Jacklyn Nilsson, efter bra presspel, en trippelchans inom fem sekunder inne i straffområdet men alla hennes försök blockades av uppoffrande försvarare och av bortalagets duktiga målvakt. Billesholm utökar ledningen med 20 min kvar ifrån distans via ett pressat vänsterskott ifrån måldrottningen i Billesholm, Maya Strid. Lovisa S är nära hinna stöta in ett inspel ifrån kanten och Almas hårda långskott som räddas av målvakten är några möjligheter som radas upp i andra halvleks andra hälft. Det skall dröja tills det bara återstår fem minuter innan hemmalaget, via Felica Holgersson, lyckas spräcka målnollan. Lödde forcerar kraftigt sista minutrarna men det räcker inte mer än till några handsituationer i staffområdet samt 3-4 resultatlösa hörnor. 

 

Riktigt tung förlust men spelarna skall vara oerhört stolta över spelet och arbetsinsatsen laget 
levererar och något att verkligen att ta med sig in i eftersäsongens träningsmatcher! IF Lödde slutar därmed på en åttonde plats i tabellen vilket är mer än godkänt för att vara nykomlingar i div.3. Hade det varit ett vanligt år hade det inneburit vidare spel i div.3 även 2023 men i och med serieomläggning så åker mer än hälften av lagen ner i div.4 inför nästa år och därmed blir det dit Lödde också degraderas. 

Referat: IF Lödde - Råå IF
Förlust mot Råå IF
2022-09-26 11:14

Söndagen innebar nästsista omgången av serien och ett besök av Råå IF som jagade pallplats i serien. Vårens mötte mot Råå spelades under tryckande värme och där vår ork inte riktigt räckte till för att rubba Råå sett över nittio minuter. Gårdagens möte levde hela vägen vilket vi är mycket nöjda med!

Råå startar resolut och tar ett grepp över tillställningen och skapar med sin tyngd lite oreda framför mål på fasta situationer. Spelet jämnar ut sig sista kvarten och Lödde har verkligen jobbat sig in i matchen då och skapar lite chanser via bra läge för Amanada Rancic och några inspel ifrån kanten som rinner igenom straffområdet. Ologiskt, sett till matchbilden sista kvarten, gör Råå matchens enda mål via några motlägg i straffområdet och ett lobbskott ifrån kanten in i bortre burgaveln. Tungt avslut på halvkleken när det kändes som vi fått motståndet dit vi velat!

Andra halvlek fortsätter hemmalaget att jobba hårt i försvarsspelet och stör därmed Råå till att slarva med sitt passningsspel en hel del. Det är dock Råå som skapar mest chanser men Linnea Norrman i löddemålet gör ett par fina räddningen under halvleken. Lödde får 3-4 riktigt bra omställningslägen utan att få till den sista passen alltid men med kvarten kvar sliter sig Jacklyn Nilsson sig fri men tyvärr går avslutet i ribbstolpen och ut. 

Lödde löper enormt i sitt försvarsspel och stör Råå under hela matchen och skall ha en stor eloge för detta. Dock räcker inte krafterna till att även hota så mycket framåt och Råå vinner rättvist med 1-0 men vi är otroligt nöjda med att vi höll liv i denna matchen till sistsa sparken! Det blev grill och lite information om hösten och 2023 i klubbhuset efteråt och där offentliggjordes bl.a. att tränaren Mattias Jakobsson tyvärr inte kommer att fortsätta 2023 och att löddebekantingen Björn Nilsson kommer att erätta honom i ledarstaben.  

Referat: Hallands Nation FF - IF Lödde
Stark insats mot Hallands!
2022-09-20 00:02

Under måndagen spelade damlaget sen bortamatch mot serietvåan Hallands Nation FF. Hallands imponerade stort i matchen i våras på Tolvans IP med fin rörlighet och seriens bästa passningsspel. Hallands försvagades under sommaren när deras målmaskin Sigrid Aas lämnade för spel i norska högsta ligan men vi visste att det ändå skulle krävas en topprestation av oss inne på konstgräset på Klostergården.

Första halvlek är jämn spelmässigt utan att något av lagen skapar några målchanser förutom några långskott och hörnor för de båda lagen. Lödde står upp bra fysiskt i närkampsspelet och med fin spelbarhet och vilja att vara delaktiga ifrån samtliga löddespelare vågar och lyckas laget rulla upp hemmalaget flera gånger under första halvlek.  

Alla runt löddelaget är väldigt nöjda i halvtid med arbetsinsatsen och även viljan och ambitionen med vårt passningsspel. Sista kvarten slarvades det dock med passningsspelet och målet var att försöka vara nogrannare med den detaljen under andra halvlek. 

Hallands gör lite byten och skruvar upp farten och intensiteten direkt efter paus och tar ett lite stadigare grepp om matchen utan att skapa några direkta farligheter. Ett olyckligt motlägg gör att Ebba Andersson får gå ut med lindat knä och tiominutersperioden efter skadan är lödde lite skärrade och oorganiserade innan de hittar tillbaka till sitt tighta försvarsspel igen. Med tjugo minuter kvar så vaskar Hallands fram en av få chanser i straffområdet och bollen sitter hårt i närmsta krysset. Lödde orkar själv inte skapa några riktigt heta kvitteringschanser men släpper heller inte till mer bakåt heller. 

En fantastsik kämpainsats av löddetjejerna där vi visar att vi är svåra att skapa chanser på när vi sliter ihop och står upp i närkampsspelet. Vi åker hemåt stolta över vår prestation och med ytterligare ett bevis på att vi börjat växa in i div.3 och att vi kan ge topp-5 lagen en rejäl fight!

 

Vi avrundar året seriespel med dubbla matcher i helgen. På lördag välkomnar vi Billesholms IK till Tolvans och på söndag så är det Råå IF:s tur att komma till Lödde!

Referat: Asmundtorps IF - IF Lödde
Tungt poängtapp mot AIF!
2022-09-04 17:16

Under lördagen besökte damlaget Asmundtorp för ny match i div.3. Matchen i våras slutade 1-1 så vi visste att även detta skulle bli en jämn historia! 

IF Lödde börjar matchen med strålande rörlighet och hittar fram via fint passningsspel som leder till bra läge för kantinspel men även centralt dät två fina instick till friläge blåstes av för offside. Ett rungande stolpskott och några bra avslut på hemmamålvakten blev summeringen för Lödde av den första mållösa halvleken. 

Asmundtorp kommer ut i andra halvlek med mer energi och tar greppet första 10 min innan löddetjejerna kommer in i det igen. På en misslyckad frispark för Asmundtorp kunde Amanda Rancic stjäla bollen och servera Lovisa Sandgren ett friläge som hon utnyttjar på bästa sätt! Lödde fortsätter att dominera efter målet och   känslan är att krafterna börjar sina allt mer i hemmalaget. Med några minuter kvar utnyttjar dock AIF ett missförstånd och kan placera in kvitteringen. Lödde hinner bara skapa någon halvchans efteråt innan domaren blåser av.

 

Hemmalagets firande av poängen och bortalagets stora besvikelse räcker för att beskriva att idrotten kan vara grym ibland! Spelmässigt gör Lödde höstens bästa prestation och det tar vi med oss framåt och närmast väntar Kullabygden hemma nästa söndag Kl.17!

.

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 28/9 19:30
1 - 2  
Sön 25/9 17:00
0 - 1  
Mån 19/9 20:15
Sön 11/9 17:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 30/08 22:05 
IF Lödde, 30/08 09:44 
IF Lödde, 22/07 17:05 
IF Lödde, 21/07 18:58 
IF Lödde, 20/07 21:00 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare