SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Dam A

IF Löddes damlag är på stark frammarsch och damtruppen består nu av 25 spelare i åldern 15-20 år. Vi spelar i div.3 under 2022 samt i en U-serie så att alla som tränar också får spela matcher.
 
Vi ledare har som mål att utveckla varje spelare så mycket som möjligt i en positiv och stöttande miljö där vi har roligt tillsammans under resans gång. En viktig princip för oss är även att att om man tränar så spelar man matcher oavsett nivå på sin fotbollskunskap!

Förutom DM, seriespel planerar vi för ett träningsläger den 9-13 april 2022 i Spanien där vi skall hinna med att träna fotboll men även hinna besöka Barcelona. 
 
Ni tjejer som är intresserade av damlaget i IF Lödde är välkomna att testa och se om ni kan trivas i detta härliga gäng. Hör av er till Martin(0709-827526) eller Mattias(070-820 89 05) innan så kan vi berätta mer om vår verksamhet och var och när vi tränar. 
 
IF Löddes damlag följer ni på Instagram på if_loddedam
 
 
 
 
Referat: Jonstorps IF FK - IF Lödde
Äntligen seger igen!
2022-06-22 00:16

Efter drygt en månad sedan senaste segern så var det skönt att återigen få höra segersången under tisdagen när vi gästade Jonstorps IF. 

IF Lödde kom med en trupp bestående av lite färre spelare än vad vi vant oss vid pga semestrar, sjukdomar och sommarjobb. Lödde startar matchen med en lite annorlunda formation och osäkerheten lyser igenom och de ser ängsligt och passivt ut. Vi försöker korrigera efter ett tag men det är hemmalaget Jonstorp som hinner göra två mål innan halvlek. Lödde skapar 3-4 bra läge under första 45min men spelarna får inte till avsluten riktig och Jonstorp går rättvitst till halvtidsvila med ledning.

 

Under pausen hinner spelarna och ledarna snacka ihop sig i lugn och ro om hur vi vill lira. Vi  kommer överens om att vi skall gå tillbaka till våra grunder och göra dom på ett bra sätt och med fart så skulle vi kunna ha en bra chans att vända matchen!

 

Lödde kommer ut piggare i andra halvlek och radar upp chanser på löpande band första tio minutrarna innan Lovisa Sandgren lyckas trycka dit första löddemålet ifrån straffområdeslinjen. Lödde trummar på och när kvarten återstår hittar Linnea Nilsson Lovisa Sandgren med en fin pass som förvaltas på bästa sätt. Jonstorp sticker upp med några farligheter annars är det mest IF Lödde för hela slanten efter paus och därmed inte helt ologiskt att Alicia Lindberg avgör matchen med tre minuter kvar när hon friställs av Sandgren. Vilt jubel utbröt bland tillresta och bland spelare och ledare i IF Lödde!

Ikväll visade IF Lödde att föreningen har en fin bredd och många unga som är på god väg att etablera sig på seniornivå! Matchen avslutades med att sju av elva löddespelare var födda 2005-07. Riktigt roligt och starkt att ro segern i hamn vilket gör att Lödde fortsatt på allvar är med och krigar om de åtråvärda topp-5 platserna som ger spel i div.3 även 2023. 

Nästa onsdagen avslutar vi den intensiva(12 div.3-matcher + 5 u-seriematcher på två månader) vårsäsongen när vi återigen styr bilarna norrut för att möta Höganäs BK. 


Referat: Råå IF - IF Lödde
Råå tog alla poängen
2022-06-05 23:40

På pingstdagen så åkte Löddes damlg till Råå för sista matchen i serien innan den vänder och det är dags för tre returmöten innan vi går på sommarledigheten! Första riktiga sommarvärmen och en gräsplan som var i behov av klippning gjorde det till en fysisk utmaning på förhand!

Råå får bästa möjliga starten när de kommer runt på kanten och gör ett tidigt mål på inspelet. Deras höga intensiva press har Lödde problem att spela sig igenom och hemmalaget kommer därmed gång på gång till lägen under första halvleken. Lödde stick upp ett par gånger men där målvakten räddar till hörna. Råå går till halvtidssledning med rättvisa 2-0.

Under andra halvlek så tar värmen ut sin rätt på båda lagen och tempot sjunker en hel del. Något bättre passningsspel ifrån Lödde gör att de får upp lite mer spelare i anfallsposition innan den avgörande passen slås men det är fortsatt Råå som styr spelet och skapar chanser via mycket vunna närkamper och ett bättre passningsspel. Lovisa Sandgren har ett bra skottläge utan att få till det och Meja är nära att nicka in en frispark under sista kvaret men annars lyser målchanserna för Lödde med sin frånvaro.

Råå står som segrare med klara 3-0 när domaren blåser av matchen. Nu får löddetjejerna ladda batterierna två veckor innan vi tar emot Billesholm hemma fredagen den 17 juni. 

Referat: IF Lödde - Hallands Nations FF
Hallands Nations FF visade klass!
2022-06-01 22:26

På onsdagskvällen gästade Hallands nations FF Tolvans IP som bjöd på en perfekt gräsmatta i solskenet. Hallands har efter premiärförlusten mot Helsingborgs IF radat upp fem segrar i serien. 

Hallands trycker gasen i botten och spelar ut hela sitt register ifrån start och IF Lödde får försvara lågt mot ett rörligt och passningsskickligt motstånd. Hallands tar tidigt ledningen via ett friläge och när halva första halvlek är spelad så lobbar seriens skyttedrottning, Sigrid Aas, in ett friläge som uppstod efter fin nickskarv. Lite innan paus rullar hon även in sitt andra, och sista mål för kvällen, då hon fastställer pausresultatet 3-0. Sista kvarten av första halvlek börjar Lödde komma mer rätt i sina positioner och börjar vinna närkamper vilket gör att trycket mot löddes mål avtar. 

IF Lödde fortsätter i andra halvlek på inslagen väg och bjuder nu bättre motstånd och skapar då också lite halvchanser och hörnor. Hallands gör tre mål till i andra halvlek men de har mer karaktären av slumpmål med bl.a. ett inlägg som dalar in i bortre burgaveln samt ett motlägg efter hörna som seglar in över Linnea Norrman i målet. 

Stor eloge till alla spelarna i IF Lödde som aldrig tummade på sitt hårda jobb mot det övermäktiga motståndet. Det blev en mycket rättvis seger för Hallands Nations FF som imponerade stort med sitt fina spel och rörlighet. Hallands är det bästa motståndet vi stött på i serien såhär långt i år och vi lägger nu det bakom oss och laddar om för mycket viktig seriematch på söndag borta mot Råå IF. 

Referat: IF Lödde - Furulunds IK
FIK avgjorde i slutminuterna
2022-05-26 23:21

U-lagsmatchen mot kommunkollegan Furulunds IK under torsdagsförmiddagen blev en jämn historia som skulle avgöras först när klockan nått nittio minuter. 

IF Lödde startar matchen bra trots många nya tjejer i laget och en del på lite ovana positioner. Lödde skapar 3-4 halvchanser under första halvlek, har bra passningsspel och rörlighet vilket ger laget kontroll av matchen och FIK lyckas endast skapa en möjlighet under första halvlek och det är precis i slutet när ett inspel skapar lite oro framför hemmamålet. 

Furulund ökar intensiteten i andra halvlek och blir något vassare framåt och tuffare i närkampsspelet vilket gör att de tar hand om taktpinnen men dock utan att skapa några farligheter förrän kvarten kvar när de träffar ribban stenhårt efter en frispark strax utanför straffområdet. Vinstmålet skulle dock komma med minuten kvar när mittbacken i FIK bröt fram kraftfullt och satte 1-0 stenhårt bakom en chanslös hemmakeeper. Lödde har inne en kvittering kort därefter som döms bort av en knapp/tveksam offsideavblåsnimg. 

IF Lödde ger under matchen sex spelare ifrån F07/08-laget rejält med speltid och tjejerna visar upp en härlig inställning trots lite premiärnerver! FIK kommer också med en mix av div.2-spelare och tjejer ifrån klubbens lag precis under damlaget och visar, precis som övriga lag i denna u-serie, att syftet med matcherna är att ge yngre tjejer chans att testa på seniorfotboll på lagom nivå och få spela jämna matcher!

 

Lödde avslutar u-serien i juni mot Kullabygdens DFF. 

Referat: Kullabygdens DFF - IF Lödde
Oavgjort igen!
2022-05-22 23:19

Löddes damlag besökte Höganäs för mötet mot Kullabygdens DFF under söndagen. Lödde rivstartar matchen med att göra två mål första tio minutrarna via snabba omställningar och distinkta avslut av Jacklyn Nilsson samt Lovisa Sandgren. Efter denna perioden så tar Kullabygden över och skapar många halvchanser bl.a. via många fasta situationer. Reduceringen kommer efter knappa halvtimmen spelad och hade då legat i luften ett tag. Kullabygden fortsätter att trycka på mot Löddes mål men duktiga Linnea Norrman i målet fredar det imponerande fram till halvtid.

 

Pausen handlar för löddelaget om att samla ihop sig och komma överens om att visa att man kan betydligt bättre i andra halvlek och då framförallt kring rörlighet(med/utan boll)och aggressivitet.

Andra halvlek blir jämnare och Lödde får till något bättre spel även om man släpper till ovanligt mycket målchanser i det öppna spelet. Lödde har också sina lägen och på ett av dessa rullar Alicia Lindberg in den lugn och fint till höger om målvakten. Efter målet har Lödde en bra period och många tror nog att 4-2 är ett faktum när Lovisa Sandgren rullar en boll brevid målvakten i samband med ett friläge men bollar hoppar till och går i stolpen istället. Kullabygden kvitterar istället till 3-3 med tio minuter kvar och det resultatet står sig matchen ut. 

Oavgjort var nog ett rättvist resultat till slut om man ser till att Lödde ledde med båda 2-0 och 3-2 och att Kullabygden var det något hetare laget för dagen. Lagen i serien är oerhört jämna(om man bortser ifrån HIF och Halllands nation) och känslan är att alla kan slå alla och att varje match är en kamp om viktiga poäng i den jämna serie. Kul! IF Löddes nästa uppgift blir mot Hallands nation om tio dagar. Hallands har börjat serien imponerande med endast en knapp förlust mot HIF på minuskontot. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 21/6 19:00
2 - 3  
Sön 5/6 13:00
3 - 0  
Ons 1/6 19:00
0 - 6  
Tor 26/5 10:30
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare