SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Dam A

IF Löddes damlag är på stark frammarsch och damtruppen består nu av 25 spelare i åldern 15-20 år. Vi spelar i div.3 under 2022 samt i en U-serie så att alla som tränar också får spela matcher.
 
Vi ledare har som mål att utveckla varje spelare så mycket som möjligt i en positiv och stöttande miljö där vi har roligt tillsammans under resans gång. En viktig princip för oss är även att att om man tränar så spelar man matcher oavsett nivå på sin fotbollskunskap!

Förutom DM, seriespel planerar vi för ett träningsläger den 9-13 april 2022 i Spanien där vi skall hinna med att träna fotboll men även hinna besöka Barcelona. 
 
Ni tjejer som är intresserade av damlaget i IF Lödde är välkomna att testa och se om ni kan trivas i detta härliga gäng. Hör av er till Martin(0709-827526) eller Mattias(070-820 89 05) innan så kan vi berätta mer om vår verksamhet och var och när vi tränar. 
 
IF Löddes damlag följer ni på Instagram på if_loddedam
 
 
 
 
Referat: IF Lödde - Råå IF
Förlust mot Råå IF
2022-09-26 11:14

Söndagen innebar nästsista omgången av serien och ett besök av Råå IF som jagade pallplats i serien. Vårens mötte mot Råå spelades under tryckande värme och där vår ork inte riktigt räckte till för att rubba Råå sett över nittio minuter. Gårdagens möte levde hela vägen vilket vi är mycket nöjda med!

Råå startar resolut och tar ett grepp över tillställningen och skapar med sin tyngd lite oreda framför mål på fasta situationer. Spelet jämnar ut sig sista kvarten och Lödde har verkligen jobbat sig in i matchen då och skapar lite chanser via bra läge för Amanada Rancic och några inspel ifrån kanten som rinner igenom straffområdet. Ologiskt, sett till matchbilden sista kvarten, gör Råå matchens enda mål via några motlägg i straffområdet och ett lobbskott ifrån kanten in i bortre burgaveln. Tungt avslut på halvkleken när det kändes som vi fått motståndet dit vi velat!

Andra halvlek fortsätter hemmalaget att jobba hårt i försvarsspelet och stör därmed Råå till att slarva med sitt passningsspel en hel del. Det är dock Råå som skapar mest chanser men Linnea Norrman i löddemålet gör ett par fina räddningen under halvleken. Lödde får 3-4 riktigt bra omställningslägen utan att få till den sista passen alltid men med kvarten kvar sliter sig Jacklyn Nilsson sig fri men tyvärr går avslutet i ribbstolpen och ut. 

Lödde löper enormt i sitt försvarsspel och stör Råå under hela matchen och skall ha en stor eloge för detta. Dock räcker inte krafterna till att även hota så mycket framåt och Råå vinner rättvist med 1-0 men vi är otroligt nöjda med att vi höll liv i denna matchen till sistsa sparken! Det blev grill och lite information om hösten och 2023 i klubbhuset efteråt och där offentliggjordes bl.a. att tränaren Mattias Jakobsson tyvärr inte kommer att fortsätta 2023 och att löddebekantingen Björn Nilsson kommer att erätta honom i ledarstaben.  

Referat: Hallands Nation FF - IF Lödde
Stark insats mot Hallands!
2022-09-20 00:02

Under måndagen spelade damlaget sen bortamatch mot serietvåan Hallands Nation FF. Hallands imponerade stort i matchen i våras på Tolvans IP med fin rörlighet och seriens bästa passningsspel. Hallands försvagades under sommaren när deras målmaskin Sigrid Aas lämnade för spel i norska högsta ligan men vi visste att det ändå skulle krävas en topprestation av oss inne på konstgräset på Klostergården.

Första halvlek är jämn spelmässigt utan att något av lagen skapar några målchanser förutom några långskott och hörnor för de båda lagen. Lödde står upp bra fysiskt i närkampsspelet och med fin spelbarhet och vilja att vara delaktiga ifrån samtliga löddespelare vågar och lyckas laget rulla upp hemmalaget flera gånger under första halvlek.  

Alla runt löddelaget är väldigt nöjda i halvtid med arbetsinsatsen och även viljan och ambitionen med vårt passningsspel. Sista kvarten slarvades det dock med passningsspelet och målet var att försöka vara nogrannare med den detaljen under andra halvlek. 

Hallands gör lite byten och skruvar upp farten och intensiteten direkt efter paus och tar ett lite stadigare grepp om matchen utan att skapa några direkta farligheter. Ett olyckligt motlägg gör att Ebba Andersson får gå ut med lindat knä och tiominutersperioden efter skadan är lödde lite skärrade och oorganiserade innan de hittar tillbaka till sitt tighta försvarsspel igen. Med tjugo minuter kvar så vaskar Hallands fram en av få chanser i straffområdet och bollen sitter hårt i närmsta krysset. Lödde orkar själv inte skapa några riktigt heta kvitteringschanser men släpper heller inte till mer bakåt heller. 

En fantastsik kämpainsats av löddetjejerna där vi visar att vi är svåra att skapa chanser på när vi sliter ihop och står upp i närkampsspelet. Vi åker hemåt stolta över vår prestation och med ytterligare ett bevis på att vi börjat växa in i div.3 och att vi kan ge topp-5 lagen en rejäl fight!

 

Vi avrundar året seriespel med dubbla matcher i helgen. På lördag välkomnar vi Billesholms IK till Tolvans och på söndag så är det Råå IF:s tur att komma till Lödde!

Referat: Asmundtorps IF - IF Lödde
Tungt poängtapp mot AIF!
2022-09-04 17:16

Under lördagen besökte damlaget Asmundtorp för ny match i div.3. Matchen i våras slutade 1-1 så vi visste att även detta skulle bli en jämn historia! 

IF Lödde börjar matchen med strålande rörlighet och hittar fram via fint passningsspel som leder till bra läge för kantinspel men även centralt dät två fina instick till friläge blåstes av för offside. Ett rungande stolpskott och några bra avslut på hemmamålvakten blev summeringen för Lödde av den första mållösa halvleken. 

Asmundtorp kommer ut i andra halvlek med mer energi och tar greppet första 10 min innan löddetjejerna kommer in i det igen. På en misslyckad frispark för Asmundtorp kunde Amanda Rancic stjäla bollen och servera Lovisa Sandgren ett friläge som hon utnyttjar på bästa sätt! Lödde fortsätter att dominera efter målet och   känslan är att krafterna börjar sina allt mer i hemmalaget. Med några minuter kvar utnyttjar dock AIF ett missförstånd och kan placera in kvitteringen. Lödde hinner bara skapa någon halvchans efteråt innan domaren blåser av.

 

Hemmalagets firande av poängen och bortalagets stora besvikelse räcker för att beskriva att idrotten kan vara grym ibland! Spelmässigt gör Lödde höstens bästa prestation och det tar vi med oss framåt och närmast väntar Kullabygden hemma nästa söndag Kl.17!

.

Referat: IF Lödde - Vejby IF
Målrikt mot Vejby!
2022-08-27 00:30

Under fredagskvällen besökte ett jämnårigt Vejby IF Tolvans IP för ny match i en serie som tydligt skiktat sig i två tydliga halvor. Vejby, hemmahörande i den övre halvan av serien, startar matchen med fin energi och rörlighet och trycker tillbaka hemmalaget som varken får fart på sitt spel eller kontroll över bollen. Målen rullar in i hemmakassen i en jämn ström under första 45 min och när domaren blåser för halvtid är ställningen 0-5.

Under andra halvlek visar Lödde upp en bättre inställning och man känner mer igen laget som nu börjar vinna närkamper och löper för varandra. Lödde reducerar två gånger via Lovisa Sandgren efter fina assister av Amanda Appelgren och Millie Ohlin som båda var inlånade ifrån 07/08-laget. Löddes tredje mål för kvällen gjordes på hörna av mittbacken Emmy Bohm. Matchen slutar 3-9 och Vejby befäster därmed sin plats bland de fem översta lagen i serien som under 2023 kommer att få fortsätta spela div.3-fotboll. 

 

Nästa vecka styr vi mot Asmundtorp som vi spelade 1-1 mot i våras när vi möttes i serien!

Referat: Helsingborgs IF - IF Lödde
Förlust mot HIF på Olympia
2022-08-20 01:03

Under fredagskvällen så spelade damerna seriematch mot seriesuveränerna Helsingborgs IF inne på Olympia. Helsinborg har radat upp storsegrar under hela säsongen och när lagen möttes på Tolvans IP i våras så vann HIF med 3-0.

HIF rivstartar matchen med stor rörelse, snabbt och precist passningsspel och leder med 3-0 redan efter kvarten efter bl.a. två hörnmål. Lödde kommer rätt efter det och lyckas styra HIF:s avslut  till sämre lägen och därmed lättare för Linnea Norrman i målet att hålla rent til strax innan halvlek när fyran kom när hemmalaget rann igenom på löddes högerkant. 

Lödde startar andra halvlek som dom avslutade första och de första 25 minuterna så försvarar bortalget sig bättre och HIF lyckas endast få in en boll under denna delen. Orken tryter sista 20 minuterna och då lyckas HIF rinna igenom ett par gånger samt få till något långskott innan domaren blåser av matchen vid 8-0.

Imponerande av HIF som kontrollerade tillställningen ifrån start till mål men där Lödde visar härlig moral och kämpaglöd hela vägen. Denna inställning kommer ge löddelaget bättre utdelning längre fram och förhoppningsvis redan mot Vejby hemma nästa fredag när nästa seriematch skall spelas. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 17:00
0 - 1  
Mån 19/9 20:15
Sön 11/9 17:00
0 - 2  
Lör 3/9 13:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 30/08 22:05 
IF Lödde, 30/08 09:44 
IF Lödde, 22/07 17:05 
IF Lödde, 21/07 18:58 
IF Lödde, 20/07 21:00 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare