SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Herr A

 
Inför IFK Karlshamn
2024-05-24 14:34

På lördag är det match mot IFK Karlshamn, på den ovanliga matchtiden 16:00. Anledningen är att det är Svenska Spel som vill att matchen startar denna tid för att den skall ingå i deras spel.

 
IFK Karlshamn är nykomlingar i serien precis som vi själva från den sydöstra division 3 serien. IFK är det laget som har gått allra bäst av nykomlingarna och ligger just nu på en mycket hedrande sjätteplats i tabellen.
Senast kommer de från en imponerande 2-1 seger mot tabelltvåan FK Karlskrona så det kommer att bli riktigt tuffa papper på lördag.
 
Själv har vi haft B lagsmatch mot Tomelilla IF på bortaplan under måndagen, där det blev storvinst med hela 6-0. Målskyttarna var Alfred 4 st, Ozan från U 19 2 st och Henke 1.
Övriga som inte spelade gnuggade på med träning, som vanligt.
 
Hoppas många tar sig ned till IP för att stödja killarna denna lördagkväll.
Oavgjort i Hässleholm igen
2024-05-17 23:12

Fredag kväll i Hässleholm och match mellan trettonde placerade IFK Hässleholm och tolfte placerade IF Lödde en fin vårkväll i mitten på maj månad, vad kan vara bättre än detta?

 
Matchen börjar i ett lågt tempo där IFK dikterar villkoren och vi joggar mest runt och kommer alltid sist in i situationerna och om vi kommer in i situationen så förlorar vi duellen.
Hässleholm skapar mängder med hörnor och långa inkast och för spelet, men vi lyckas hålla rent inne i straffområdet. Vi slår långa bollar som där inte är någon adress bakom och Hässleholms försvar tar enkelt hand om bollen. Vi skapar en riktig farlighet i första halvlek och Hässleholm trots spelövertag skapar inte mera.
 
I halvlek är vi missnöjda med vårt spel och är fullständigt överens om att vi måste höja nivån och förbättra passningsspelet.
 
Andra halvlek ser matchbilden ungefär ut som i första halvlek de första 15 minuterna, men sedan börjar motståndarna att bli trötta och vi lyckas att vara lite mer på deras planhalva, även om passningsspelet inte är mycket bättre. Vi skapar en tre-fyra riktigt bra lägen utan att kunna sätta dit bollen och det för dagen svart klädda Lödde laget går för de tre poängen, men vi är väldigt trubbiga framför deras mål. På tilläggstid skapar IFK Hässleholm på hörna sitt farligaste läge på nick, men 0-0 står sig matchen ut.
 
Det var en riktigt dålig fotbollsmatch från båda lagens sidor, denna fredagskväll. Vi tar med oss att innanför eget straffområde var vi stabila och fick bort alla hörnor och inkast och tillät dem endast att skapa någon enstaka målchans. Där var tyvärr ingen spelare i varken det gula eller svarta laget som höjde sig över mängden, denna kväll.
 
Inför IFK Hässleholm
2024-05-16 19:26

På fredag beger vi oss till Österås IP för andra gången denna säsong för att möta det andra Hässleholms laget, nämligen IFK Hässleholm. 

 
IFK Hässleholm kommer från en förlust med 2-0 mot FK Karlskrona i förra omgången. 
Det blir ännu en sexpoängsmatch för vår del mot IFK, som ligger på platsen bakom oss i tabellen. IFK Hässleholm har vi inte mött i tävlingssammanhang sedan i DM 2022, då det blev förlust på Österås IP med 2-1. Tyvärr saknar vi tre spelare som är avstängda till denna match, en spelare efter utvisningen mot IFK Simrishamn, de två andra spelarna med anledning av tre varningar och en spelare borta av annan orsak. Men då får fyra andra spelare ta plats i truppen och visa att de vill vara med och konkurrera om startplatserna.
 
Vi ser fram emot att komma till Österås IP och deras otroligt fina faciliteter samt en fin plan. Laget har en god känsla inför matchen, speciellt från när vi var där under påskafton och fick med oss en pinne mot Hässleholms IF, som nu toppar tabellen. IF Lödde är det enda lag som tagit poäng av HIF, så det rider vi vidare på fredag kväll.
 
Hoppas många tar sig till Hässleholm i det fina vädret och hejar fram killarna.
Förlust mot IFK Simrishamn
2024-05-11 23:46
Lördagsmatch på idealtiden 13:00, kanon yttre förutsättningar med sol, vindstilla och en bra gräsplan, det kunde inte bli bättre förutsättningar.

Matchen inleds lite tveksamt från vår sida och IFK Simrishamn får ta tag i taktpinnen direkt och kommer in i vårt straffområde utan att få till avslutet. Sedan tar vi över matchen och för spelet och kan ta ledningen med 1-0 genom Jens i den 5 matchminuten, efter att Dogge skjuter ett skott, som inte ser ut att gå på mål och vi hade fått den start vi önskade med ett tidigt ledningsmål.
Vi har sedan två andra bra lägen med bland annat ett friläge mot målvakten där skottet går över. 15 minuter senare kan IFK kvittera på sitt första riktiga skott på mål.
Men vi fortsätter att trumma på och kan återta ledningen i den 37 minuten på ett fantastiskt snyggt anfall där John bryter bollen och snyggt spelar fram Linus som gör en rusch på vänsterkanten och slår in bollen till Dogge som gjort en bra löpning i straffområdet och kan placera in bollen i mål.
Matchen kommer sedan att avgöras i de sista sekunderna av första halvlek där deras spela bryter in från vår högerkant och går enkelt förbi två av våra spelare och får vandra fram till vårt straffområde där han han blir fälld och Erik sparkar bort bollen efter avblåsningen och får gult kort. På halvlekens sista spark kan IFK Simrishamn väldigt enkelt slå in kvitteringen till 2-2 på frisparken.
 
I halvlek är det stor besvikelse på att vi har släppt in två mål på två skott på mål, samtidigt som vi inte alls varit lika kliniska framåt som våra motståndare.
 
Andra halvlek hinner inte börja när Erik får sitt andra gula kort, efter en fällning av motståndare och blir utvisad och vi har en otroligt tung uppförsbacke framför oss i 42 minuter.
Det dröjer dock 15 minuter in i andra innan Simrishamn får sitt första skott på mål trots en man mer. Utan det är Isak som har skapat den bästa och enda chansen i andra halvlek där deras målvakt gör en bra räddning på skottet utifrån straffområdeslinjen. Men i den 75 matchminuten är det tveksamheter i ingripandet på en långboll som IFK kan hinna först på och spela in och avgöra matchen på till 2-3 och det är ridå ner för di gule.
 
Vi gör en bra match i första halvlek, med fint spel och många bra kombinationer, men släpper tyvärr till rent för enkla mål bakåt idag, samtidigt som vi missar de frilägen som vi skapar i första halvlek och då blir det svårt att vinna matcher. andra halvlek blir en helt annan match med en man mindre, och vi gör ett hästjobb, men lyckas ändå inte klara av att hålla de oavgjorda resultatet.
 
Dogge utses till matchens lirare, men även Fabbe och John gör en riktigt bra match.

Lasse 

Inför IFK Simrishamn
2024-05-09 10:17

På lördag gästar IFK Simrishamn Tolvans IP. Vi mötte IFK Simrishamn för två år sedan med en vinst med 1-0 på hemmaplan tidigt på våren och förlust på Korsavad IP med 3-2, där motståndarna var det klart bättre laget men vi lyckades göra två mål på fasta situationer och hålla 2-2 ända till slutminuterna när de kunde avgöra till 3-2. IFK blev sedan två i serien och fick kvala till division 2 vilket de lyckades med och spelade under fjolåret i Supertvåan med topplacering som sexa i tabellen.

IFK Simrishamn ligger på sjunde plats i tabellen med 8 poäng och kommer närmast från en väldigt bra prestation med oavgjort mot FK Karlskrona 1-1, Karlskrona som inför omgången ledde serien. 
Det är en sex poängsmatch på lördag vinst och vi har lika många poäng som IFK förlust och vi är 6 poäng efter dem.
 
Vi själva har haft en bra träningsvecka med hela truppen friska och på hugget och ser fram emot att spela en lördagsmatch på hemmaplan. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 20/5 19:00
0 - 6  
Fre 17/5 19:00
0 - 0  
Ons 15/5 19:30
0 - 2  
Lör 11/5 13:00
2 - 3  
Fre 3/5 19:00
2 - 0  
Sön 28/4 14:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 16/05 21:36 
IF Lödde, 07/04 10:26 
IF Lödde, 30/03 09:08 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare