Herr A

Förlust mot Nosaby IF
2024-04-19 23:30

Den kallaste match kvällen 2024, som bjöd på både hagel och lite snöblandat regn, fick inget roligt slut för Lödde pågarna.

Matchen startar med att Nosaby sätter högsta fart och vi har knappt kommit ur det varma omklädnadsrummet, förrän de enkelt kan göra 1-0, där de gula är helt stillastående. Tyvärr blir målet ingen väckarklocka utan vi fortsätter att inte vinna en närkamp, ta löpmeter och lyckas inte slå två passningar i rad. Det dröjer 25 minuter innan vi överhuvudtaget lyckas skapa något på Nosabys planhalva, men är allt för trubbiga för att det skall bli riktigt farliga och Nosaby går rättvist till pausvila med en 1-0 ledning.

I halvlek är alla överens om att vi måste höja oss ordentligt i andra halvlek och att vi kommer att få chanser under andra till att både kvittera och ett segermål om vi höjer nivån ett par snäpp.

Andra halvlek fortsätter utan något organiserat spel från vår sida och vi höjer inte tempot särskilt mycket, även om Nosaby sjunker längre ner, så har vi otroligt svårt att få till några farligheter. Vi skapar ett antal lägen i andra utan att få dit bollen, men Nosaby har också en del kontringar, som blir farliga. Nosaby-spelarna är dödströtta de sista 10 minuterna i haglet, men de lyckas att fighta sig till de tre poängen.

Tyvärr lyckas vi inte slå ut vår respektive spelare idag, utan Nosaby vinner denna fajten på samtliga 11 platser ikväll, med fler löpmeter och tuffare duellspel över hela planen.
Inför Nosaby IF
2024-04-19 13:53

På fredag beger vi oss till Nya Vallbjörka i Nosaby för att möta Nosaby IF på naturgräs.

Nosaby har vi inte mött sedan säsongen 2017, då de vann båda matcherna mot oss och sedermera tog hem hela serien och avancerade till division 2.
Förra året hade Nosaby en rätt tuff säsong och klarade sig kvar i division 2 utan att behöva kvala på tilläggstid i sista matchen och det blev därmed Österlens FF som drog denna nitlott, men klarade kvalet enkelt mot Lilla Torg FF.

Nosaby IF tog 1 poäng i seriepremiären mot just Österlen FF och har sedan förlorat mot våra tidigare motståndare Hässleholms IF och nu senast mot FK Karlskrona på bortaplan.
Nosaby tränas av IF Lödde bekantingen Per Harrysson som både varit spelare (under en kortare period) och tränare för P 96 under många år samt under en halv säsong huvudtränare för A-laget.

Vi själva har haft en bra träningsvecka där det känns som spelarna är lite lättare i benen och där det är mer fart och intensitet i spel och övningarna under de genomförda passen.

Det ska bli roligt och skönt med en fredagsmatch efter två söndagsmatcher, hoppas många kan ta sig till Nosaby för att heja fram killarna.
Första vinsten i division 2
2024-04-14 19:24
IFK Trelleborg hemma en blåsig söndag eftermiddag, med den ovana matchtiden 16:00, som det kommer att vara en hel del matcher framöver.

IFK inleder matchen bäst och skapar också ett stolpskott under denna period. Sedan äter vi oss in i matchen och kan etablera ett fint passningsspel på deras planhalva och skapar då ett antal bra chanser genom Nawid, Isak och Linus som hotar motståndarna ordentligt.
I slutet av första halvlek kontrar Trelleborg och Dennis får göra en svettig enhandsräddning.

I halvlek är vi nöjda med hur halvleken har sett ut men kan hålla i bollen ännu mer när vi är på offensiv planhalva.

Andra halvlek så spelar vi en bländande fotboll, som också ger resultat när Axel kan göra 1-0 i början på andra halvlek med ett riktigt kanonskott utanför straffområdet. Därmed bli han historisk som den första målskytten i division II i IF Lödde. Vi fortsätter att sätta press på IFK och Isak kan utöka ledningen till 2-0, där han vänder bort sin back och sedan får till ett bra skott i mål. Efter 2-0 så känns det ännu stabilare och vi kan spela runt bollen och skapade några lägen till som inte resulterar och IFK Trelleborg försöker kontra utan att komma till några direkta farligheter, där hela laget försvarar sig bra. Jesper kan på tilläggstid fastställa slutresultatet till 3-0, tror det är Jespers första mål i Lödde tröjan trots han har varit i hos oss i många år.

Idag gör alla spelarna en riktigt bra match, men ett litet extra plus till John som mötte sin förra klubb och naturligtvis Axel som blev premiärmålskytt, samt utsedd till Matchens lirare av vår sponsor Gavatec.

Äntligen blev det segersång efter matchen, det är sedan den 16/9 i Lomma när vi säkrade seriesegern, så det var skönt att rensa strupen med skönsång.

Inför tredje omgången.
2024-04-12 09:19

På söndag har vi ytterligare en hemmamatch mot IFK Trelleborg på naturgräs för första gången i år på hemmaplan.

IFK Trelleborg var det lag som legat längst i division 3 innan de gick upp i division 2 säsongen 2023, då vi övertog att vara det lag som spelat längst i division 3 och nu möts vi i division 2 denna säsongen.

IFK har satsat hårt och tagit in många nyförvärv inför säsongen, med spelare som spelat högre upp i seriesystemet och har ambitioner att vara med i toppen av tabellen, slutade ifjol på en tionde plats i Supertvåan som nykomling.
IFK Trelleborg har precis som vi själva en poäng att stoltsera med, efter att ha fått 1-1 mot våra övermän från i söndags FK Karlskrona i seriepremiären och sedan förlorat mot nykomlingen IFK Karlshamn på hemmaplan förra lördagen. När vi mötte IFK Trelleborg säsongen 2022, vann vi komfortabelt med 6-3 hemma, efter att ha gjort 4 mål på 11 minuter och tagit en 4-0 ledning. Bortamötet på hösten förlorade vi med 3-1 och blev där avsågade från toppstriden, där just IFK Trelleborg drog det längsta strået och vann serien detta år.

Vi har denna vecka tränat på naturgräs, så det har varit en otroligt skön känsla att äntligen kunna träna på gräs och när det är ljust. Killarna är ordentligt laddade inför söndagens match.
Förlust i hemmapremiären.
2024-04-07 16:11
Bakre raden Maher, Noha, Dennis, Sebbe, Isak o John Främre raden Dogge, Linus, Fabbe, Jesper o Jens

Lite duggregn innan matchstart, sedan rena vårvädret med en sol som värmde på plastgräset.

FK Karlskrona inleder bäst och har mycket boll och vi får mest jaga boll och när vi väl får tag i den så ger vi bort den direkt och det blir väldigt jobbigt för spelarna både fysiskt och psykiskt.
Karlskrona skapar en två till tre riktigt farliga situationer som de dock inte lyckas få på mål.

I halvlek är vi inte nöjda med att vi inte lyckats hålla i bollen, försvarsmässigt har det fungerat bra och det skall vi fortsätta med i andra. Det är viktigt att vi vågar mer och tror på oss själva.

Andra halvlek kommer vi in i matchen på ett helt annat sätt och lyckas efter en stund ta över kommandot och kommer högre upp i banan. Linus snor bollen från en av deras försvarare och kommer helt fri, men blir upphunnen i skottögonblicket. På hörnan efter denna chans skjuter Dogge direkt i stolpen och bollen snurrar sedan på mållinjen.
Men i den 72 minuten tog FK Karlskrona ledningen med 0-1, där vi orsakade en onödig frispark precis utanför vårt straffområde. Därefter är det bara ett lag på banan och vi går för att få till en kvittering, trots stort spelövertag och några bra chanser får vi inte in bollen och matchen slutar med förlust.

Försvaret var stabilt särskilt mittbackarna Fabbe och Noha gjorde en jättebra match och Noha blev också utsedd till matchens lirare och fick pris av vår sponsor Team Sportia.