Aktivitetsinfo: Seriematch.
Helsingborgs IF förlängde sin segersvit
2022-05-08 21:54

Storsatsande Helsingborgs IF kom obesegrade till Tolvans IP på söndagen. HIF mötte vi även under 2021 då de, precis som IF Lödde, startade upp sitt damlag. Årets HIF-upplaga är lite yngre och speedigare än förra årets som bestod lite mer av tyngd och rutin.

Lödde startar matchen försiktigt och passivt och blir direkt tillbakapressade och åker redan efter fem minuter på ett baklängesmål. Tuff period direkt efter målet men ribban och Linnea Norrman i målet räddar hemmalaget. Det tar kvarten innan Lödde känns igen och börjar då vinna närkamper, ligger rätt i sina positioner och HIF tvingas spela längre ifrån backlinjen vilket hemmalaget avväpnar på ett imponerande sätt. När halvtimmen är spelad så hittar Lovisa Sandgren in med en perfekt boll bakom en högt stående HIF-backlinje och ställer Alicia Lindberg fri med målvakten men tyvärr smiter bollen precis över högra krysset.

I andra halvlek så tröttnar Lödde efterhand men fortsätter ändå störa motståndarna så pass mycket att det inte får någon tid att slå passningar eller få till skott med någon vidare precision. De rinner igenom och placerar in ett mål efter timmen spelad och sätter en straff under andra halvlek men annars försvarar sig hemmalaget heroiskt! Mycket inläggsspel och hörnor ifrån HIF under andra halvlek men där har löddelaget vuxit sista tiden och försvarar sig  numera riktigt bra i de tuffa duellerna framför mål! Slutresultatet skrivs till 0-3.

I det stora hela en väl genomförd match av IF Lödde som visar återigen vilket fantastiskt gäng det är som underkastar sig enormt hårt jobb trots relativt litet bollinnehav under matchens gång. Nu laddar vi om inför en intensiv och intressant vecka med nya seriematcher onsdag och fredag mot Vejby IF respektive Asmundtorps IF.