SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Dam A

IF Lödde
1 - 2
Billesholms IK
IF Lödde1 - 2Billesholms IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 28 september, 19:30
Plats:Tolvans IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130330068
Samling:18:15, Tolvans IP
Trupp:#1 Linnea Norrman
#9 Felicia Holgersson
#10 Amanda Rancic
#11 Stina Björk
#12 Ellen Månsson
#14 Lovisa Sandgren
#15 Jacklyn Nilsson
#16 Emmy Bohm
#18 Emilia Karninger
#19 Elin Lindholm
#21 Alma Holm
#27 Ida Karlsson
#28 Alicia Lindberg
Amanda Appelgren
Claudia Halvarsson
Millie Olin
Billesholm vann serieavslutningen
2022-09-29 12:42

Under onsdagen så spelade damlaget sin sista seriematch för året när Billesholms IK kom på besök på konstgräset. Förra matchen mot Billesholm var seriepremiären i början av april och då kunde Lödde stå som segrare med 4-1. 

 

Lödde startar matchen med bra energi i det piskande regnet och tar tag i matchen direkt genom hård och hög press som gör att Billeholm har problem med att få den tid de vill i sina uppspel nerifrån. Under första halvlek så radar Lödde upp målchanser och det är både via djupledsspel och bra inspel ifrån kanterna. Tyvärr kommer hemmalaget inte närmare än Amanda Rancics stora chans på inspel ifrån Millie Ohlin eller stolpträffen för Lovisa Sandgren i ett friläge som hon fint serverats av Amanda R. Billesholm har endast 2-3st skott ifrån distans under halvleken där ett av dom ger utdelning precis innan halvtid. Tungt!

Andra halvlek blir liknande spelbild och Lödde fortsätter trycka på och skapa chanser i och runt Billesholms straffområde. En kvart in i halvleken fick Jacklyn Nilsson, efter bra presspel, en trippelchans inom fem sekunder inne i straffområdet men alla hennes försök blockades av uppoffrande försvarare och av bortalagets duktiga målvakt. Billesholm utökar ledningen med 20 min kvar ifrån distans via ett pressat vänsterskott ifrån måldrottningen i Billesholm, Maya Strid. Lovisa S är nära hinna stöta in ett inspel ifrån kanten och Almas hårda långskott som räddas av målvakten är några möjligheter som radas upp i andra halvleks andra hälft. Det skall dröja tills det bara återstår fem minuter innan hemmalaget, via Felica Holgersson, lyckas spräcka målnollan. Lödde forcerar kraftigt sista minutrarna men det räcker inte mer än till några handsituationer i staffområdet samt 3-4 resultatlösa hörnor. 

 

Riktigt tung förlust men spelarna skall vara oerhört stolta över spelet och arbetsinsatsen laget 
levererar och något att verkligen att ta med sig in i eftersäsongens träningsmatcher! IF Lödde slutar därmed på en åttonde plats i tabellen vilket är mer än godkänt för att vara nykomlingar i div.3. Hade det varit ett vanligt år hade det inneburit vidare spel i div.3 även 2023 men i och med serieomläggning så åker mer än hälften av lagen ner i div.4 inför nästa år och därmed blir det dit Lödde också degraderas. 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 27/11 17:00
Sön 13/11 17:00
4 - 2  
Ons 28/9 19:30
1 - 2  
Sön 25/9 17:00
0 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare