Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Reflektion över vårens framgångar....
2016-06-19 19:32

Efter förra höstens framgångar, resultatmässigt (3 vunna serier av 4 möjliga, 2 A-serier och en C-serie, i sista A-serien så hamla vi 5-6:a..), så ville vi att killarna skulle få fler tuffa och jämna matcher, så under börjar av året satt vi tränare och diskuterade och bestämde oss för att spänna bågen hårt, jättehårt! Vi anmälde oss till 2 A-serier, en B-serie i P11 och en A-serie i P12. Väl medvetna om att många av våra spelare skulle få spela på en nivå som kanske var lite väl tuff för dem, men samtidigt så hade vi både önskan och planer på att flera av våra spelare skulle ta ett kliv framåt i sin fotbollsutveckling.

 

Det var nog mer än en som tyckte vi hade fått hybris när vi anmälde oss till serierna i våras, vi själva var väl medvetna om att det skulle bli en enormt tuff vår, men vi ville egentligen bara ha ut en enda sak av alla vårens matcher. Att även om vi ligger under så får vi aldrig sluta kämpa. Är det något vi märkte under hösten förra året så var det att gud vad det är lätt och roligt att spela fotboll i medgång, och vi minsta lilla motgång så lämnade vi in direkt, minsta lilla tuffhet i matcherna så fick spelarna ont och kunde inte spela mer... vi hade helt enkelt för många spelare som inte klarade av motgångar efter alla framgångar som de haft innan. Och det var detta som vi skulle jobba med under våren och för att få dessa motgångar så var vi tvungna att lägga oss högt upp i seriesystemen och i princip låta alla våra spelare spela på en nivå som var tuff eller kanske till och med för tuff för dem. Då skulle motgångar och tuffa matcher bli en vardag för killarna och något som man kunde jobba med kontinuerligt. 

 

Så har vi fått ut vad vi har velat under våren då? Har vi fått våra motgångar och tuffa matcher? Helt klart har vi fått det, vi har åkt på pumpen ordentligt några gånger och vi har sett hur jobbigt det var för killarna i några matcher i början av serien, hur man gick ner sig mentalt och slutade att spela för att man låg under med 2 mål när det var minst 10 minuter kvar av matchen. Men vi har på de sista matcherna sätt hur dessa jobbiga matcher har gett resultat, hur man inte slutar att tro på det även om man tappar en 2 måls ledning till underläge hur man fortsätter att jobba vidare och sedan vända detta till en vinst i slutet, här har vi fått precis det som vi önskat. 

I andra matcher så har vi sett hur vi har varit överlägsna spelmässigt men där vi har tappat vår styrka som vi haft åren innan, vår löp-villighet. Det vi har vunnit i passningsskicklighet har vi tappat i viljan att springa. Förra året sprang vi i sönder i princip alla motståndare, vi spelade inte så mycket bättre fotboll än dem, vi var väldigt mycket rakare i vårt anfallsspel med mycket folk som kom i löpningar längs kanterna. Vi hade en tydlig spelidé, ut till back, in till mitt-mitt, vänd upp och slå bollen på ytan på andra kanten och där skall mittfältaren komma med fart. Det gick hem många gånger och med löpstarka spelare i lagen så var vi 4-5 med i anfallen och 4-5 tillbaka i försvaret. Under denna vår har vårt passningsspel utvecklas på flera punkter, vi tänker inte längre bara på att spela framåt, vi vänder om och spelar hemåt när inga andra bra alternativ finns, vi varierar oss med korta passningar för att lösa trånga situationer eller ta en längre passning för att öppna ytor. Vi har "sågat oss fram" med väggpassningar och spel på "3:e spelare". Det är underbart att se hur killarna har utvecklat detta passningsspel på alla nivåer och det har hjälpt oss extremt mycket när vi har spelat dessa svåra och tuffa matcher på de första 2/3:delarna av planen, men utan snabbheten och löpningar utan boll så har det blivit mycket tuffare den sista 1/3-delen, vi har helt enkelt kommit till färre avslut. Så till hösten får vi jobba på att få tillbaka viljan att springa och då kommer hösten bli en succésaga för IF Lödde P-05.

 

Tittar man med lite perspektiv på resultaten (det är lätt att missa allt bra man gör och stirra sig blind på saker som skall bli bättre) så gör killarna en dunder bedrift. Visst har vi tränare höga krav på våra killar och med rätta, de är ju helt enkelt fantastiskt duktiga. Vi hade som målsättning att försöka hålla oss kvar i alla serier, och inte åka på alltför många stora förluster. Att förlora med 1-2 bollar efter en jämn och tuff match är okej, men att förlora med en 6-7 mål, då börjar det bli jobbigt och då har vi verkligen kommit snett i serierna. Så kunde vi ha en 50% jämna vinster (någon kanske springer iväg), 10-15% oavgjorda och en 35-40% förluster (här får man också räkna med att någon springer iväg, men de flesta måste vara 1-2 måls förluster) så har vi prickat rätt, då placerar vi oss i mitten av serierna ungefär, får spela kvar på denna nivå till hösten och killarna får verkligen kämpa och ligga i alla matcher, precis det vi eftersträvar. 

 

Så lyckades vi? Låt oss kolla siffrorna och se hur det har sett ut lite i de olika serierna.

Vi har spelat 33 matcher, 18 vinster, 2 oavgjorda och 11 förluster. Vi har träffat målet 116 gånger och vår målvakter har fått leta fram bollen ur maskorna 108 gånger. Jag tycker vi ligger väldigt nära vår målsättning om vi tittar totalt på alla serier.

Tuffast har det varit i P12 A-serien, vi möter 1 år äldre i en A-serie, och det märks att vi möter spelare som är 1 år äldre det går fortare, det smäller mer i närkamperna men framför allt så straffar de oss för våra misstag mycket mycket hårdare än i en P11 serie. Har är några matcher där vi har mött lag som är bättre än oss, där vi står upp bra men motståndarna är bättre helt enkelt, men vi har också förlorat matcher där vi är klart bättre än motståndarna, vi spelar väldigt mycket bättre fotboll än de, vi har fler chanser att göra mål, men där vi förlorar för att vi har svårt att göra mål och gör för många egna misstag som motståndarna utnyttjar effektivt. Sen har vi haft jämna och tuffa matcher där vi har varit det bättre laget och vunnit rättvist. I denna serie slutar vi 7:a av 10 med 3 vinster och 6 förluster.

I P11 Sydvästra A, så har det varit hyfsat jämna och tuffa matcher. Vi har 4 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster och som det ser ut just nu så slutar vi på en 4:e plats i denna serie. Jag tycker att resultaten är rättvisa här, förlusterna är inte så mycket att orda om där våra motståndare är hetare för dagen, vissa vinster har varit tydligare än andra, men ändå så tycker jag att vi förtjänat dem alla.

I P11 Nordvästra A har också varit hyfsat jämn. Det har varit lite lättare motstånd i denna serie än i Sydvästra även om några har varit riktigt bra. Vi fick 5 vinster och 3 förluster i denna serie och det blir en 4:e plats i denna serie också. Här har vi kommit med lite fel lag i någon match, både i vinster och förluster. Det blir så ibland när man bara har serieresultaten att gå på när man sätter ihop lagen för att det skall bli så jämna och tuffa matcher som möjligt, man prickar inte alltid rätt.

I P11 Sydvästra B och det kanske var i denna serie som vi var mest nervösa för att det skulle bli helt fel, i en A-serie så vet man att det är bra motstånd man möter, i en B-serie är det helt omöjligt att gissa. Det kan variera väldigt från match till match med samma motståndare. Man kan möta på spelare som är riktigt bra och spelare som kanske nästan precis har börjat spela fotboll. Så våra uttagningar har speglats mycket av hur det ser ut i tabellen och vår egen erfarenhet av hur motståndarna har varit i tidigare matcher. Och det är i denna serie som har imponerat mest på oss tränare, visst har vi haft många som har spelat i denna serie, men några killar har spelat fler matcher än andra och dessa killar har gjort det fantastiskt bra. Vi har vunnit 6 av 8 matcher, en oavgjord och en förlust. Det roligast är att vi har spelat mycket bättre fotboll än våra motståndare i de flesta match i någon match så har vi istället haft turen med oss att vara effektiva, när våra motståndare varit lite bättre än oss. Men vilken utveckling vi har sett på killarna, det är helt magiskt och vi placerar oss på en 2:a plats i denna B-serie på samma poäng som Eslöv som vann, men som hade bättre målskillnad.


Vi har alltså spänt vår båge enormt hårt, och killarna har levererat. Inte nog med att vi klarar målsättningen i våra P11 A-serierna, vi gör det så bra i B-serien att det är möjligt att skåneboll vill flytta upp oss från B-serien till en A-serie till hösten. Och nog för att killarna är duktiga och slår oss tränare med häpnad gång efter annan med vad de kan, så måste vi inse att 3 lag i P11-A och ett lag i P12-A i höstserier (när serierna justeras efter vårens ”felplaceringar”) kommer vara för tufft även för våra otroligt duktiga killar. Vi får se hur det blir till hösten, men någonstans behöver alla få spela på en nivå där man känner att man lyckas och inte hela tiden måste prestera på max. Man måste få lyckas med sin fint som man tränat på, man måste få chansen att hinna med i löpningarna. Sedan skall man givetvis upp och spela de tuffa matcherna också, där det går lite snabbare, där det smäller mer i närkamperna, där man tvingas till snabba och enkla beslut, annars så blir man av med bollen. Men den möjligheten har vi redan så som det varit i vår.


ALLA och jag menar ALLA våra spelare har spelat minst 1 match i en P11 A-serie, och mer än 90% av alla har spelat 2-3 matcher eller mer i P11 A. Hälften av våra spelare har spelat 1 eller fler matcher i P12 A serien. Här hade vi hoppats på ha några till som hade provat på och att några som bara spelat 1 match hade spelat några till, men skador och andra saker har satt stopp för det. Vi har dessutom haft 28:a av våra spelare som har spelat i B-nivån i en match eller mer.  


Det har alltså varit en otroligt, fantastiskt imponerande vår som killarna har genomfört. Vi som tränare kan bara imponeras av våra killars utveckling och vi skall nu bara ta en stund att reflektera över vad ni killarna ”ställer till med” och hitta något sätt att utveckla er vidare till hösten så att den blir bättre än våren.

/Tränarna

 


Nyhetsarkiv
Det tar sig...2021-05-23 15:28
Hitta ytorna...2021-05-16 15:26
Nära skjuter ingen hare2021-05-15 15:54
Grästräning.2021-05-12 08:07
En match i benen.2021-05-02 14:59
Äntligen.2021-04-29 14:02
Mini materialdag.2021-02-09 17:34
P16 Skåne A, förslag2021-02-01 20:28
Ligacupen inställd.2020-12-22 11:58
Ny Spelare2020-12-16 10:25
Ny Spelare2020-12-14 12:43
Ny Spelare2020-12-11 11:19
Ny Spelare2020-12-11 08:01
Ny Spelare2020-12-09 18:57
Ny Spelare2020-12-09 12:50
Inför våren.2020-12-05 09:59
Ny spelare2020-12-05 09:58
Ny spelare.2020-11-23 13:57
Spelarsamtal.2020-11-16 19:55
P05 söker nya spelare2020-10-22 08:51
Tyvärr...2020-10-18 17:05
Bra start på kvalserien2020-10-16 06:52
Ligacupen 2020/20212020-10-12 19:54
Föräldrareflektion2020-10-11 08:46
Ändrad träningstid.2020-08-26 17:00
Inställd träning. 2020-08-16 17:52
Lycka till!2020-06-18 16:39
Summering vårsäsongen.2020-06-14 18:49
Mental inställning2020-06-14 18:10
Ny spelare.2020-06-12 06:49
Kommunikation!2020-06-07 21:47
Thank God It´s Friday2020-05-29 21:59
12 tappra män2020-05-10 15:29
Oväntat!2020-05-03 14:01
2 sidor av samma mynt.2020-04-18 16:41
Överraskande.2020-04-12 17:19
Vilja? Inställning?2020-04-04 13:06
Ny Spelare2020-04-02 20:02
Ny spelare2020-03-31 13:53
Ny spelare2020-03-30 11:28
Vem stängde av värmen?2020-03-29 15:35
Ny spelare2020-03-24 20:25
Matchstart?2020-03-07 19:04
Seniordebut!2020-03-07 18:59
Fredagsnöje.2020-02-28 21:49
DM mästarna på besök.2020-02-08 19:37
Vårens serie!2020-02-05 18:26
Grattis!2020-01-24 22:03
Skånecupen!2019-12-27 22:01
Lägesrapport.2019-11-22 20:07
Feedback2019-10-21 11:50
Gött...2019-10-13 14:40
Boom där satt den!!2019-10-12 18:05
Aargghhhh!!!!2019-09-27 22:22
Kommunderby.2019-09-08 16:53
Oj oj oj2019-08-31 15:43
Andra seriepremiären2019-08-17 15:22
Eskilscupen dag 2.2019-08-03 19:17
Eskilscupen dag 1.2019-08-02 21:15
Nya kompisar.2019-07-31 23:06
Eskilscupen2019-07-18 22:28
Höstens serie.2019-06-27 08:01
Grym vårsäsong.2019-06-17 17:44
Halör Invitational 20192019-05-31 18:47
Äntligen!2019-05-24 21:16
3 pinnar in på banken.2019-05-11 16:44
Bortskämda tränare.2019-05-05 15:20
Havregröt?2019-04-12 20:52
Det var bättre förr...2019-03-31 15:11
En bra genomkörare...2019-03-23 23:20
Inställd match...2019-03-16 16:20
Vårinformation2019-02-27 16:30
Vältränade killar...2019-02-10 16:02
Efterlängtad comeback.2019-02-02 16:16
LF Elite Cup.2019-01-09 17:09
Jullovscuper2018-12-23 17:00
Höstinformation2018-10-24 16:30
Eskilscupen 2017.2017-08-06 22:32
Hovmantorp.2017-04-03 18:38
Föräldramöte.2017-01-29 19:44
FIFA KUNGAR...2017-01-15 19:20
Run Forrest, Run...2016-12-11 15:20
Grattis till bronset.2016-11-19 19:35
Imponerande...2016-11-18 20:12
11-manna debuten...2016-11-12 15:01
Sammanfattning hösten.2016-10-15 14:06
Linköping Cup2016-10-09 23:02
Veni vidi vici2016-08-08 15:43
Guld i Trönningecup.2016-07-03 13:49
Referat: Bara cupen.2016-07-02 16:11
Härlig insats i Ystad.2016-06-18 18:59
Referat: Nibe cupen.2016-05-15 17:57
Sommaraktiviteter2016-05-13 13:18
Referat: Ödåkra cupen.2016-05-05 20:58
Referat: Rosenhøj Cup.2016-04-23 19:03
Grattis killar!!!2016-04-10 16:12
Fort. Träningsläger2016-04-02 14:32
Näset cup2016-03-26 19:39
Medlemsavgift2016-02-25 09:27
Sportlovscupen2016-02-22 21:09
Medlemsavgifter 20162016-02-19 19:34
Målvaktsträning.2016-02-08 12:13
Cuphelg.2016-02-07 12:59
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare