Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Linköping Cup
2016-10-09 23:02

Då har vi avverkat ytterligare en cup. 2 lag åkte upp till Linköping i fredags för att spela McDonalds Cup. Det var med lite skräckblandad förtjusning man såg startfälten i cupen. Lag som IFK Göteborg, Hammarby, IFK Lidingö, Vasalund hade anmält sig. Även om det visade sig att det bara var Göteborg som var där med sitt Akademi lag, så brukar Stockholmslagen var bra och spela rolig och underhållande fotboll. Det fanns även med några lokal lag från linköpingstrakten som vi inte hade en aning hur de var spelmässigt, med andra ord en spännande uppgift för våra 2 jämna lag som åkte upp.


Vi hade blivit tilldelade boende på Scandic City och killarna tyckte det var hur spännande som helt att få dela 2 och 3-bädds rum utan någon tränare i rummet som kunde vara en ”glädjedödare” med moralpinnar och restriktioner. Vi tränare var väl lite nervös av att hitta springandes killar i korridorerna eller killar som tittade på TV halva natten. Men vi måste säga att killarna sköte sig exemplariskt, även om det snabbt blev gruppsamling i någons rum, så var det så där lagom busigt, lagom högljutt och precis så där lagom kaotiskt som det skall vara på cuper! Till och med världsspelare som Marta och Lotta Schelin kunde röra sig hyfsat obehindrat på hotellet :)


Men cuper är ju inte bara bus, inte bara godis på kvällen, inte bara kuddkrig på rummen det finns det ju en del som faktiskt handlar om Fotboll och det är ju lite därför som vi åker dit, för att få spela fotboll mot nya lag, lag som vi inte möter i vanliga fall, lag som inte känner till våra hörnvarianter, inte vet hur vi vill göra våra uppspel. Vi började lördagen med match 9:00 för lag 2 som möte Årsta FF, lag 2 hade lite svårt att få spelet att fungerar som vi ville, vi var inte riktigt där vi brukar vara, fick inte riktigt i gång spelet som vi ville, men tar ändå med sig en 2-0 vinst, för att se kompisarna i lag1 göra en strålande match mot ett Lidingö 10, som inte var på samma nivå som lödde spelarna, vi visade upp hela registret och tog en 9-0 seger i första matchen.


Tillbaka till hotellet, medans några föräldrar fixat markservicen med att hämta lunchen på McDonalds. Lite vila och allmänt stoj innan det var dags för match kl. 14:00 för båda lagen, lag 2 möter Lidingö 1, och efter en knackig första halvlek så lossnade det lite i andra och de tar en 6-2 seger mot Lidingö. Lag 1 ställs mot IFK Göteborgs Akademi lag, och om man inte vetat hur svårt det varit med kloning så skulle man kunna tro att de klonat alla sina spelar, alla var stöpta i samma form, lite längre än vår längsta spelare och lite bredare över axlarna än vår bredaste. Det var med andra ord ett stabilt lag vi möter och de var duktiga, vi har svårt i första halvlek med deras uppspel och höga press, men håller ändå emot bra och det står 0-2 i halvtid till Göteborg. Vi gör lite förändringar i halvlek hur vi skall hantera deras uppspel och vinner en massa mer bollar i deras uppspelsfas och även om det aldrig blir riktigt riktigt farligt för Göteborg så har vi några avslut på mål, och stör dem i deras uppspel så att de inte alls har lika många avslut på vårt mål som i första, de avslut de har blir istället betydligt farligare och de trycker in 0-3 vilket blir slutresultatet. En match med bra tempo, där killarna fick kämpa och IFK var bra, inget snack där inte.


Tillbaka till hotellet för att inhandla lite godis inför kvällen och sedan samling för att spela de avslutande gruppspelsmatcherna. Lag 1 börjar 17:00 mot Wreta Kloster, ett lokalt lag som började matchen med enorm press och gjorde det jättesvårt i vårt uppspel när vi blev lite stillastående och bolltittandes, Wreta hade några chanser, men ingen riktigt super vass. Ju längre halvleken gick ju mer åt vi oss in i matchen och man såg att Wreta spelarna började bli tröttare och tröttare. Det står 0-0 i paus och i andra så höjer vi tempot ett snäpp och får till våra spelvändningar som vi vill ha och när halvlek är slut så har vi tagit en 4-0 seger. Lag 2 kör en match 18:00 mot Mälarhöjden och det är verkligen gå fotboll som presteras här, våra killar är långt ifrån den nivån de kan spela på och liksom sänker sitt tempo till att passa motståndarna istället för att spela där vi skall spela och avgöra matchen de första 10 minuterna, det står 0-0 i halvtid och här kan vi inte vara nöjda, det måste gå snabbare, vi måste sätta fart på bollen och vi måste röra på oss utan boll. Det blir lite bättre i andra halvlek och killarna vinner med 2-0 men oj oj vad vi kan bättre, mycket bättre. Nu vann lag 2 sin grupp och skall möta Bästa 2:an, vilket visade sig bli Lödde lag 1. Så söndagens A-semifinal spelas mellan Lödde 1 och Lödde2.


Söndagens Semifinal som spelas 11:00, så det blev lite sovmorgon, blir som det brukar bli när Lödde möter Lödde, det är en jämna och tuffmatch där alla spelare känner varandra, vet hur vi spelar så det blir mycket närkamper och fighter på mittplan. Lag 1 är starkast de 5 första minuterna i första halvleken, sedan tar Lödde 2 över och även ledningen med 1-0 vilket står sig halvleken ut, även om Lödde 2 haft några riktigt bra chanser att utöka sin ledning. I andra halvlek så kommer Lödde 1 igen och med lite tur lyckas man kvittera till 1-1 för att lite senare ta ledningen med 2-1. Men Lödde 2 ger inte upp utan kommer igen på slutet och lyckas kvittera till 2-2 innan slutsignalen går. Straffsparkar som Lödde 1 vinner och Lödde 1 skall möte IFK i final, medan Lödde 2 möter IK Östria i match om 3-4 plats. Båda matcher spelas 15:00, så nu är det en ny tur till McDonalds för Lunch och så intar vi gympahallen bredvid planerna för att äta, slappa och spela lite boll i väntan på de sista matcherna.


Lag 1 möter IFK i final och vi försöker peppa igång killarna att det går att slå Göteborg, vi störde dem i andra halvlek i gruppspelet, så det går, vi måste bara göra allting, lite snabbare, lite tuffare och lite bättre än vad vi är vana vid. Vi börjar också bäst genom att trycka dit 1-0 efter 2 minuter i matchen där vi hittar den öppna ytan på andra sidan planen och med en precis passning så vänder vi spelet från en kant till den andra och ställer vår ytter helt fri med målvakten och vi kan peta in bollen i mål. Nog inte den start som IFK trodde, men om de trodde det skulle bli en lätt match innan, så tänkte de om där och då! Sedan tog IFK över fullständigt resten av halvleken, vi hade inte mycket att hämta och de gånger som vi faktiskt vann bollen i någon närkamp, så lämnade vi snabbt tillbaka den till IFK genom ett otroligt dåligt passningsspel. IFK var tillräckligt bra för att klara av oss, utan att vi bjuder på frilägen och missade passningar i uppspelsfaserna där de blixtsnabbt ställer om. De spelade dessutom runt ordentligt mellan sina backar och målvakt och vi blev överspelade fler gånger när våra yttrar ligger 2-3 meter fel i förhållande till sin motståndare och vips så blev det farligt på en kant. Vi lyckas dock hålla siffrorna ner 1-3 i halvlek, men vi är ordentligt utspelade. I halvlek gör vi något drastiskt, vi går ner på 1 försvarare och 2 anfallare dessutom med tydlig instruktion att markera sin spelare går före att pressa bollhållare, vi spelar helt enkelt man-man och vi måste göra det tufft, snabbt och med precision. Detta ställer nog IFK en del, då deras uppspel helt fallerar och deras målvakt börjar skjuta långa bollar, som vår försvarare vinner flertal gånger och vi kan snabbt ställa om och hitta ett spel upp till mötande anfallare för att sedan spela ut den på kanten. Vi tar oss fram några gånger men kommer inte riktigt hela vägen fram, och IFK’s försvarare är duktigt i närkampspelet, men vi är inte längre lika utspelade som vi var i första halvlek, det är betydligt jämnar bollinnehav nu, men spelar man man-man så blir det genast farligt om någon släpper sin spelare några meter, då finns det ingen som kan täcka upp bakom, och med 2 anfallare, så fattas vi en försvarare när IFK anfaller, men den försvararen som var kvar och målvakten gör en kanon match och avvärjer de flesta anfallen, men mot slutet av halvleken tar orken ut sin rätt och vi tappar i markeringarna och de gör både 1-4 och 1-5 innan matchen tar slut. Det är bara att gratulera IFK till segern och konstatera att ibland slår Elitlagens Akademi lag, även jämnt blandade lag från Lödde. Men nästa gång så tar vi dem :)


Lödde 2 började sin match på bra sätt och gick upp till en 2-0 ledning, och där och då tänkte de att nu är det klart, det är fixat, nu har vi äntligen fått igång spelet så nu kan skorna fixa resten. Man trillade snabbt in i gårdagens lunk och vips så stod det 2-4 helt plötsligt och man fick en uppförsbacke att ta sig över. Man lyckas dock ta sig i kragen och både reducera och kvittera innan matchen tog slut och det skulle avgöras på straffar. Tyvärr för vår del så drog Östria längst strået och vann straffarna och vi fick nöja oss med 2:a och 4:e platsen, när skiktet var inställt på 1:a och 3:e platsen.


Oavsett placeringarna killar så gör vi ändå bra ifrån oss. Lag 2 förlorar faktiskt inte en match på ordinarie speltid, utan det krävs 2 straffomgångar för att få killarna på fall, och då stämde inte spelat i mer än i 2 olika halvlekar i olika matcher, det är en styrka det med. Lag 1 såg sig besegrade av endast Göteborgs Akademi lag, vilket kanske inte är så konstigt när man tänker efter, men som de kämpade och som killarna slet, det är inte många matcher jag sett killarna så trötta när de kommit ut för att byta, och det är glädjande i sig själv, för då har man ändå fått med sig något från matchen, man har fått lära sig något, och jag tror att dessa 2 förluster mot IFK (där vi faktiskt prövade lite olika taktiker för att försöka få grepp om dem) lärde killarna mer och var roligare (på lite längre sikt) än 9-0 vinsten i första matchen mot Lidingö.


Vi tränare vill tacka alla föräldrar som följde med upp för att ni underlättade enormt mycket för oss med mark servicen, det var en bra bit ut till McDonalds från hotellet och planerna, så utan chaufförerna så hade nog killarna fortfarande varit hungriga, och vi är verkligen glada att vi inte tog tåget upp utan hade bilar med oss. Vi tackar också alla föräldrar för att vi fick låna era underbar små killar under dessa 2,5 dagar, det är ett nöje och privilegier att få ha med dem på cuper, de sköter sig jättebra både på och utanför planen.


/Tränarna.

      


Nyhetsarkiv
Det tar sig...2021-05-23 15:28
Hitta ytorna...2021-05-16 15:26
Nära skjuter ingen hare2021-05-15 15:54
Grästräning.2021-05-12 08:07
En match i benen.2021-05-02 14:59
Äntligen.2021-04-29 14:02
Mini materialdag.2021-02-09 17:34
P16 Skåne A, förslag2021-02-01 20:28
Ligacupen inställd.2020-12-22 11:58
Ny Spelare2020-12-16 10:25
Ny Spelare2020-12-14 12:43
Ny Spelare2020-12-11 11:19
Ny Spelare2020-12-11 08:01
Ny Spelare2020-12-09 18:57
Ny Spelare2020-12-09 12:50
Inför våren.2020-12-05 09:59
Ny spelare2020-12-05 09:58
Ny spelare.2020-11-23 13:57
Spelarsamtal.2020-11-16 19:55
P05 söker nya spelare2020-10-22 08:51
Tyvärr...2020-10-18 17:05
Bra start på kvalserien2020-10-16 06:52
Ligacupen 2020/20212020-10-12 19:54
Föräldrareflektion2020-10-11 08:46
Ändrad träningstid.2020-08-26 17:00
Inställd träning. 2020-08-16 17:52
Lycka till!2020-06-18 16:39
Summering vårsäsongen.2020-06-14 18:49
Mental inställning2020-06-14 18:10
Ny spelare.2020-06-12 06:49
Kommunikation!2020-06-07 21:47
Thank God It´s Friday2020-05-29 21:59
12 tappra män2020-05-10 15:29
Oväntat!2020-05-03 14:01
2 sidor av samma mynt.2020-04-18 16:41
Överraskande.2020-04-12 17:19
Vilja? Inställning?2020-04-04 13:06
Ny Spelare2020-04-02 20:02
Ny spelare2020-03-31 13:53
Ny spelare2020-03-30 11:28
Vem stängde av värmen?2020-03-29 15:35
Ny spelare2020-03-24 20:25
Matchstart?2020-03-07 19:04
Seniordebut!2020-03-07 18:59
Fredagsnöje.2020-02-28 21:49
DM mästarna på besök.2020-02-08 19:37
Vårens serie!2020-02-05 18:26
Grattis!2020-01-24 22:03
Skånecupen!2019-12-27 22:01
Lägesrapport.2019-11-22 20:07
Feedback2019-10-21 11:50
Gött...2019-10-13 14:40
Boom där satt den!!2019-10-12 18:05
Aargghhhh!!!!2019-09-27 22:22
Kommunderby.2019-09-08 16:53
Oj oj oj2019-08-31 15:43
Andra seriepremiären2019-08-17 15:22
Eskilscupen dag 2.2019-08-03 19:17
Eskilscupen dag 1.2019-08-02 21:15
Nya kompisar.2019-07-31 23:06
Eskilscupen2019-07-18 22:28
Höstens serie.2019-06-27 08:01
Grym vårsäsong.2019-06-17 17:44
Halör Invitational 20192019-05-31 18:47
Äntligen!2019-05-24 21:16
3 pinnar in på banken.2019-05-11 16:44
Bortskämda tränare.2019-05-05 15:20
Havregröt?2019-04-12 20:52
Det var bättre förr...2019-03-31 15:11
En bra genomkörare...2019-03-23 23:20
Inställd match...2019-03-16 16:20
Vårinformation2019-02-27 16:30
Vältränade killar...2019-02-10 16:02
Efterlängtad comeback.2019-02-02 16:16
LF Elite Cup.2019-01-09 17:09
Jullovscuper2018-12-23 17:00
Höstinformation2018-10-24 16:30
Eskilscupen 2017.2017-08-06 22:32
Hovmantorp.2017-04-03 18:38
Föräldramöte.2017-01-29 19:44
FIFA KUNGAR...2017-01-15 19:20
Run Forrest, Run...2016-12-11 15:20
Grattis till bronset.2016-11-19 19:35
Imponerande...2016-11-18 20:12
11-manna debuten...2016-11-12 15:01
Sammanfattning hösten.2016-10-15 14:06
Linköping Cup2016-10-09 23:02
Veni vidi vici2016-08-08 15:43
Guld i Trönningecup.2016-07-03 13:49
Referat: Bara cupen.2016-07-02 16:11
Härlig insats i Ystad.2016-06-18 18:59
Referat: Nibe cupen.2016-05-15 17:57
Sommaraktiviteter2016-05-13 13:18
Referat: Ödåkra cupen.2016-05-05 20:58
Referat: Rosenhøj Cup.2016-04-23 19:03
Grattis killar!!!2016-04-10 16:12
Fort. Träningsläger2016-04-02 14:32
Näset cup2016-03-26 19:39
Medlemsavgift2016-02-25 09:27
Sportlovscupen2016-02-22 21:09
Medlemsavgifter 20162016-02-19 19:34
Målvaktsträning.2016-02-08 12:13
Cuphelg.2016-02-07 12:59
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare