Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 20/1 -22
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P09

Vi vill bli fler i IF Lödde P2009!
Gillar du fotboll och är född 2009 kom och spela med oss i IF Lödde P2009. Ingen föranmälan behövs. Kolla i kalendern på vår hemsida när vi tränar och sedan är det bara att dyka upp och presentera er för någon av ledarna som är där. Ta med vattenflaska, fotbollsskor och benskydd om du har, annars går det bra att prova på i vanliga gympaskor och givetvis kläder efter väder då vi tränar utomhus året om.

Självfallet får du prova på helt gratis några gånger innan du behöver teckna medlemskap.

När du förhoppningsvis efter några träningar bestämt dig för att börja så registrerar du dig i föreningen via länken på hemsidan.
Träning på konstgräs från 12 okt
2021-10-12 16:49

Hej alla, från och med idag den 12 oktober så är all träning på konstgräset.

Vi kommer att vara fyra lag som samsas och är tilldelade följande ytor på tisdagar och torsdagar. På söndagarna kommer vi oftast att ha tillgång till större yta att spela på.

 

Tisdagar 16.45-18.30 Konstgräs Yta 3

Torsdagar 16.45-18.30 Konstgräs Yta 2

Söndagar 17.30-19.15 Konstgräs

 

Mvh

Ledarna

 

Höstsäsongen startar
2021-08-04 21:06

Fortfarande är det sommar, sol, semester och skolorna har ännu ej börjat! Men redan nu till helgen på söndag 8 augusti spelar vi första seriematchen med ett lag och helgen efter spelar vi nästa seriematch med vårt andra lag. Sedan blir det en match vardera varje helg för våra lag.

Planeringen för hösten ser ut enligt nedan men alla datum är inte klara ännu.

 

Träningsläger

Vi körde vår egen träningscamp under två soliga dagar på hemmaplan. Båda dagarna var fyllda med fotboll, kondition, teori, skratt och mat. Fokuset var på 9-mannaspel vilket innehåller mycket nytt för spelarna med avseende på regler, större ytor etc. Vi sov hemma men åt frukost och lunch tillsammans på IP.

 

Seriespel

Vi deltar med två 7-mannalag i seriespel nu i höst. Ett lag i A-nivå och ett lag i B-nivå. Serierna börjar redan nu till helgen med en match för vårt lag och håller på fram till mitten av oktober.

Efter seriernas slut så startar vinterserierna och de kommer att spelas som 9-manna på liten plan. Vinterserierna som är en inofficiell träningsserie håller på fram till slutet av mars 2022.

 

Cuper

MIS-cupen i Marieholm deltog vi med två lag som spelade bra fotboll i strålande sol. Lödde var troligen ett av de mest omtyckta lagen, åtminstone av småflugor som drogs till våra smörgula matchställ!

 

Vi hade planer på en egen Minicup den 7 augusti men då serierna startar för alla lag redan då fanns det inte möjlighet till det.

 

Succécupen från förra året gör vi om i höst. Linköping Cup 15-17 oktober där vi kommer att delta med två 9-mannalag. Separat information och kallelse skickas ut strax. Detta så att de föräldrar som vill med skall kunna boka hotell etc i god tid till bra priser. Spelarna kommer med stor sannolikhet att bo på Scandic Frimurarhotellet eller möjligtvis Scandic Linköping City för de som vill boka redan nu. Boka avbokningsbart då Coronan kanske kan ställa det även i höst?

 

Träningar

Träningstider fram till mitten av oktober är tisdagar och torsdagar kl 17.00-18.45.

 

Vi behöver fler spelare

Vi är idag 22 aktiva spelare i truppen och vill bli fler spelare. Så har er son kompisar födda 2009 som vill komma och prova på så är de jättevälkomna. Det är bara att dyka upp på en träning och tala om för någon av tränarna att man är där och vill vara med. Det är helt gratis och inga förpliktelser att testa några gånger.

 

Ledarna P2009

Thomas

Sommarinformation 2021
2021-06-18 12:40

Äntligen spelar vi matcher och får dessutom ha publik inne på de flesta IP i Skåne. Som vi alla, både spelare, ledare och föräldrar har längtat efter det! Vi är alla lite ringrostiga nu och vi ledare skall igång med matchrutiner, cuper och regler samt ni föräldrar komma igång med sjungandet i hejarklacken!
Nu kommer det att hända mycket det närmaste halvåret och så här ser lagets planering ut.


Ledarstaben utökad
Alla fem tränare och ”nytillskottet” Joachim är kvar med Andreas som Huvudtränare och Kalle, Mats, Henrik, Johan och Joachim som Tränare. Thomas fortsätter som Administratör och Sophie som ensam Lagförälder. Kanske finns det någon förälder som vill hjälpa Sophie?


Spelare behöver vi fler
Vi är idag 22 aktiva spelare i truppen och vill bli fler spelare. Så har er son kompisar födda 2009 som vill komma och prova på så är de jättevälkomna. Det är bara att dyka upp på en träning och tala om för någon av tränarna att man är där och vill vara med. Det är helt gratis och inga förpliktelser att testa några gånger.


Vi hälsar de nya spelarna Liam Krol och Hampus Ottosson varmt välkomna till IF Lödde.

 

Seriespel
Vi deltar med två 7-mannalag i seriespel nu i vår(halv serie) och höst. Ett lag i A-nivå och ett lag i B-nivå. Det här med nivåer och hur svåra eller lätta matcherna är jättesvårt att veta då motståndet varierat stort i båda serierna.

 

Nu när vi spelar i närliggande nivåer A och B så har och kommer de flesta spelarna att få spela blandat i båda nivåerna. Några kommer att spela mer i ena nivån och andra mer i andra nivån. Allt detta för att de skall fortsätta att utvecklas på rätt nivå. Då vi är precis på gränsen till att kunna köra två lag och ibland är någon sjuk eller har annan aktivitet så har det inneburit att en del spelare fått dubblera vissa helger för att vi skall få ihop lagen.


Utöver seriematcher kan det även bli några träningsmatcher beroende på hur spelschemat ser ut.

 

Cuper
Om två veckor, 3 juli så spelar vi MIS-cupen i Marieholm med två lag. Det är 16 lag anmälda i nuläget varav ett från Tyskland och ett från Danmark. Vi är garanterade 4 matcher á 25min och matcherna spelas som stor 7-manna. Mer information om samlingstid, spelschema, ev. publikregler etc kommer ca en vecka innan.


Preliminärt den 7 augusti håller vi på att försöka ordna en egen Minicup på Tolvans IP. Vi spelar med två egna lag och bjuder in 6 lag. Då blir det 3 matcher per lag á 2x20min. Dvs en heldag i härligt solsken på Tolvans IP. Mer information kommer när vi vet mer och vi kommer då behöva lite enkel hjälp av er föräldrar.


Succécupen från förra året gör vi om i höst. Linköping Cup 15-17 oktober där vi kommer att delta med två 9-mannalag. Separat information och kallelse skickas ut om några veckor. Detta så att de föräldrar som vill med skall kunna boka hotell etc i god tid till bra priser. Spelarna kommer med stor sannolikhet att bo på Scandic Frimurarhotellet eller möjligtvis Scandic Linköping City för de som vill boka redan nu. Boka avbokningsbart då Coronan kanske kan ställa det även i höst?


Träningsläger
Coronan har omöjliggjort våra träningsläger på våren de två senaste åren. Så nu kör vi en egen Träningscamp i sommar fylld med fotboll, kondition, teori, skratt och mat. Vi sover hemma men äter frukost och lunch tillsammans på IP. Vi kommer att behöva viss hjälp av några föräldrar, info om detta kommer.


Svara på kallelsen ni fått senast den 22 juni om du kommer att vara hemma och delta i denna träningscamp. Vi behöver veta hur många vi blir för vår planering.

 

Träningar
Träningstider fram till mitten av oktober är tisdagar och torsdagar kl 17.00-18.45.
Vi kommer att ha ett kort sommaruppehåll med sista träningen på tisdag 29 juni och spela träningsmatcher med två lag på torsdagen 1 juli inför MIS-cupen.


OBS! Ingen träning på tisdag 22 juni då det är Lilla-EM i IF Löddes Sommarfotboll på hela IP.


Tisdagen 27 juli kör vi i gång träningarna igen som vanligt för alla er som är hemma.


Föräldramöte
Det är nu 1,5 år sedan sedan vi kunnat samla alla föräldrarna för ett föräldramöte. Vi hoppas på att kunna hålla ett informativt föräldramöte i början av 2022 då det blir mycket nytt för spelarna nästa år! De börja räkna resultat både i serier och cuper, spelar 9-mannafotboll med offside-regel etc, och sist men inte minst en efter en kommer de in i puberteten och växer så det knakar.


Matchställ, träningskläder och lagoverall
Äntligen har PUMAs nya kollektion kommit och vi kommer att beställa kompletta klädpaket enligt tidigare utskick. Tack vare våra snälla sponsorer som bidrar med en del av kostnaden kan detta göras till en låg självkostnad för spelarna.


I torsdags provade vi ut storlekar på de spelare som var där men saknar storlekar för 5 spelare. Thomas kommer att skicka ut en sammanställning över valda storlekar på de olika spelarna samt kontakta de som inte provat ut storlekar. Då kan ni också se vad andra spelare i samma storlek som er son har valt. Det kommer också att finnas möjlighet för de föräldrar som inte hade möjlighet i torsdags att komma till IP och göra en extra koll så att storlekarna blir rätt med lagom växmån. Dag är inte bestämd ännu.


Ledarna P2009
Thomas

Seriestart, 50-åring, tillskott av tränare och nya kläder
2021-03-21 15:45

Seriestart

Seriestarten är framflyttad till helgen 1-2 maj i Skåne. Helt i linje med Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer. Så fort vi vet mer om speldagar etc så kommer vi att uppdatera lagets kalender och informera ut detta.

 

50-åring

Tränare Mats Kjellander har fyllt 50-år och gratulerades efter tisdagsträningen av spelarna med blommor och present.

 

Tillskott av tränare

Vi har nu officiellt fått ett tillskott i tränarstaben av Joachim Wendel (Felix pappa). Han har redan hjälpt laget en längre tid både vid träningar och matcher. Han har ett stort intresse för lagsport och egen erfarenhet bland annat som målvakt i fotboll ända in i vuxen ålder.

 

Nya kläder

Spelarna och tränarna behöver nya kläder. Tanken är att alla skall få ett komplett klädespaket för en symbolisk summa med hjälp av sponsrande företag inom laget.

1st Träningsoverall (jacka+byxor med nr)

2st svarta tränings t-shirts (namn+nr)

1st gul matchtröja (namn+nr)

2st svarta träning-/matchshorts (nr)

2 par svarta strumpor

1 par gula strumpor

 

Vår avsikt var att kunna ha detta klart i mitten av april men PUMA är mitt i ett skifte av klädmodeller och de nya modellerna levereras först i juni. Därför kommer vi inte att kunna få nya kläder förrän dess. Vi hoppas att alla klarar sig till dess även om overaller och matchställ är både slitna och lite små.

 

Vi kommer att i veckan efter Påsk att kolla storlekar på alla spelarna med hjälp av provtröjor.

Mer information skickas ut separat och för de som arbetar på eller har ett företag som är intresserade av att sponsra laget så kommer vi att informera om möjligheterna för detta.

PS Den nya PUMA-kollektionen som nu släpps är riktigt snygg, väl värd att vänta på!

 

Ledarna P2009

Thomas

Juluppehåll, KickOff, påkörningsolyckor
2020-12-21 17:45

Juluppehåll
Vi kör sista träningen för året på tisdag 22 december med lite julavslutning i slutet av träningen. Vi håller sedan upp drygt 2 veckor och startar med första träningen på torsdag 7 januari 2021.

Spelarnas KickOff 2021
Årets spelar KickOff blir tisdagen den 12 januari och det är viktigt att alla spelare är i tid då vi kör detta direkt i början av träningstiden. Lite kortare än vanligt ca 15-20 min? Givetvis utomhus nere vid planen där vi skall träna.

Spelarna kommer att få en kort summering av året som gick och information om vad som förhoppningsvis kommer att hända 2021.

Extra teknikträning söndagar
Extra teknikträningarna fortsätter om inte vinterserierna kommer igång. Kallelse kommer fortsatt att skickas ut inför varje söndagsträning.

 

Vinterserier
Vi inväntar besked om det kommer att gå att köra igång vinterserierna i januari. Om inte så kommer vi om restriktioner och Covid-19 tillåter försöka att ordna egna träningsmatcher innan utomhusserierna börjar i april.


Föräldramöte ?

Inte så lätt att planera datum för föräldramöte just nu. Vi brukar ha det i mars och kanske kan vi hålla det utomhus om vädret tillåter nu när Covid-19 inte tillåter oss att vara i klubbstugan.
Vi återkommer om detta.

 
Vi hjälps åt att förhindra påkörningsolyckor
Föreningen har bett oss att be alla föräldrar att alltid parkera på parkeringarna, inte längs infartsgatan till IP. Även ALL avsläppning och hämtning skall ske nere vid huvudingången så att spelarna kan gå in genom "ingången" i stängslet som är på konstgräsplanens kortsida, ut mot parkeringen. Inte längs ”ingångarna” på konstgräsets långsida.


Dvs ingen avsläppning eller hämtning längs långsidan av konstgräset. Om man ändå vill lämna eller hämta sitt barn där så parkerar vi på parkeringen och följer med vårt barn över gatan in till ingången i stängslet.


Orsaken till att vi ber ALLA att följa detta är att dels så syns inte barnen som springer/cyklar över gatan i vintermörkret och dels att det är trångt längs infartsvägen med alla bilar som inte står på parkeringarna.


Rimliga och enkla regler som vi alla i P2009 kan följa och på så sätt avsevärt minska risken för att något barn blir överkört för att den springer ut över gatan skymd av en felparkerad bil. Den lilla uppoffringen är det väl värt att göra?

 

God Jul & Gott Nytt År

Ledarna P2009
Thomas

 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare