Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P09

Vi vill bli fler i IF Lödde P2009!
Gillar du fotboll och är född 2009 kom och spela med oss i IF Lödde P2009. Ingen föranmälan behövs. Kolla i kalendern på vår hemsida när vi tränar och sedan är det bara att dyka upp och presentera er för någon av ledarna som är där. Ta med vattenflaska, fotbollsskor och benskydd om du har, annars går det bra att prova på i vanliga gympaskor och givetvis kläder efter väder då vi tränar utomhus året om.

Självfallet får du prova på helt gratis några gånger innan du behöver teckna medlemskap.

När du förhoppningsvis efter några träningar bestämt dig för att börja så registrerar du dig i föreningen via länken på hemsidan.
Seriestart, 50-åring, tillskott av tränare och nya kläder
2021-03-21 15:45

Seriestart

Seriestarten är framflyttad till helgen 1-2 maj i Skåne. Helt i linje med Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer. Så fort vi vet mer om speldagar etc så kommer vi att uppdatera lagets kalender och informera ut detta.

 

50-åring

Tränare Mats Kjellander har fyllt 50-år och gratulerades efter tisdagsträningen av spelarna med blommor och present.

 

Tillskott av tränare

Vi har nu officiellt fått ett tillskott i tränarstaben av Joachim Wendel (Felix pappa). Han har redan hjälpt laget en längre tid både vid träningar och matcher. Han har ett stort intresse för lagsport och egen erfarenhet bland annat som målvakt i fotboll ända in i vuxen ålder.

 

Nya kläder

Spelarna och tränarna behöver nya kläder. Tanken är att alla skall få ett komplett klädespaket för en symbolisk summa med hjälp av sponsrande företag inom laget.

1st Träningsoverall (jacka+byxor med nr)

2st svarta tränings t-shirts (namn+nr)

1st gul matchtröja (namn+nr)

2st svarta träning-/matchshorts (nr)

2 par svarta strumpor

1 par gula strumpor

 

Vår avsikt var att kunna ha detta klart i mitten av april men PUMA är mitt i ett skifte av klädmodeller och de nya modellerna levereras först i juni. Därför kommer vi inte att kunna få nya kläder förrän dess. Vi hoppas att alla klarar sig till dess även om overaller och matchställ är både slitna och lite små.

 

Vi kommer att i veckan efter Påsk att kolla storlekar på alla spelarna med hjälp av provtröjor.

Mer information skickas ut separat och för de som arbetar på eller har ett företag som är intresserade av att sponsra laget så kommer vi att informera om möjligheterna för detta.

PS Den nya PUMA-kollektionen som nu släpps är riktigt snygg, väl värd att vänta på!

 

Ledarna P2009

Thomas

Juluppehåll, KickOff, påkörningsolyckor
2020-12-21 17:45

Juluppehåll
Vi kör sista träningen för året på tisdag 22 december med lite julavslutning i slutet av träningen. Vi håller sedan upp drygt 2 veckor och startar med första träningen på torsdag 7 januari 2021.

Spelarnas KickOff 2021
Årets spelar KickOff blir tisdagen den 12 januari och det är viktigt att alla spelare är i tid då vi kör detta direkt i början av träningstiden. Lite kortare än vanligt ca 15-20 min? Givetvis utomhus nere vid planen där vi skall träna.

Spelarna kommer att få en kort summering av året som gick och information om vad som förhoppningsvis kommer att hända 2021.

Extra teknikträning söndagar
Extra teknikträningarna fortsätter om inte vinterserierna kommer igång. Kallelse kommer fortsatt att skickas ut inför varje söndagsträning.

 

Vinterserier
Vi inväntar besked om det kommer att gå att köra igång vinterserierna i januari. Om inte så kommer vi om restriktioner och Covid-19 tillåter försöka att ordna egna träningsmatcher innan utomhusserierna börjar i april.


Föräldramöte ?

Inte så lätt att planera datum för föräldramöte just nu. Vi brukar ha det i mars och kanske kan vi hålla det utomhus om vädret tillåter nu när Covid-19 inte tillåter oss att vara i klubbstugan.
Vi återkommer om detta.

 
Vi hjälps åt att förhindra påkörningsolyckor
Föreningen har bett oss att be alla föräldrar att alltid parkera på parkeringarna, inte längs infartsgatan till IP. Även ALL avsläppning och hämtning skall ske nere vid huvudingången så att spelarna kan gå in genom "ingången" i stängslet som är på konstgräsplanens kortsida, ut mot parkeringen. Inte längs ”ingångarna” på konstgräsets långsida.


Dvs ingen avsläppning eller hämtning längs långsidan av konstgräset. Om man ändå vill lämna eller hämta sitt barn där så parkerar vi på parkeringen och följer med vårt barn över gatan in till ingången i stängslet.


Orsaken till att vi ber ALLA att följa detta är att dels så syns inte barnen som springer/cyklar över gatan i vintermörkret och dels att det är trångt längs infartsvägen med alla bilar som inte står på parkeringarna.


Rimliga och enkla regler som vi alla i P2009 kan följa och på så sätt avsevärt minska risken för att något barn blir överkört för att den springer ut över gatan skymd av en felparkerad bil. Den lilla uppoffringen är det väl värt att göra?

 

God Jul & Gott Nytt År

Ledarna P2009
Thomas

Vinterserier, extra träning och Covid-19
2020-11-20 16:45
Vinterserier
Tyvärr så kommer inga matcher alls att kunna spelas före jul i vinterserierna. Serierna är nu uppskjutna till januari och om, vilket vi givetvis inte hoppas inte går att spela i januari heller så kommer vinterserierna att ställas in. Vi får då tillbaka inbetalda anmälningsavgifter.

Extra teknikträning söndagar
Eftersom spelarna nu inte får några matcher utan enbart två ordinarie träningstillfällen per vecka så vill ledarna försöka hålla igång dem med en extra teknikträning. Tanken är att köra den så länge och ofta som det behövs och ledarna har möjlighet.
Första tillfället är nu på söndag 22/11 kl 15.00-16.20 på halva konstgräset på Tolvans IP.

Tid och plats kommer att vara samma och vi kommer att skicka kallelse till varje extra träning som vi vill att alla svarar på. Dels för att veta hur många spelare som kommer och dels så att ni vet att det blir träning. De vanliga träningarna tisdag och torsdag är som vanligt utan kallelser.

Det kommer enbart att vara spelare från P2009 då vi under rådande restriktioner inte får träna med andra lag eller årgångar.

Covid-19 regler för IF Lödde fortsätter tillsvidare
Det betyder att P2009 fortsätter att träna som vanligt utomhus om inte andra rekommendationer kommer från vår förening. Inga matcher, serier, cuper etc får spelas.
VIKTIGT, fortsatt inga andra än spelare och ledare inne på IP.
Kom ombytt till träningen då omklädningsrummen inte får användas.
Fyll din vattenflaska hemma.

Är du inte helt frisk, så SKALL du självklart stanna hemma från träningen.

Mvh
Ledarna P2009
Thomas
Sommarcupen 2021, Covid-19, träning och vinterserier
2020-10-31 10:15
Sommarcupen 2021
Först och främst hoppas vi på att Sommarcupen i Hällevik kan spelas 2021. Separat intresseanmälan skickas ut där vi behöver ert svar senast 1 dec för att veta hur många lag vi skall anmäla. Spelarens deltagaravgift skall vara betald i april 2021 och är inte exakt bestämd ännu men kommer att hamna runt 500-800kr beroende på hur många cuper vi kommer att kunna delta i 2021.

Cupen är i dagsläget planerad att spelas fredag 30 juli till söndag 1 augusti och vi checkar in med alla spelare och ledare på torsdag eftermiddag 29 juli.
Cupens datum kan förändras på grund av Covid-19 och dels ställas in så tänk på boka ert boende AVBOKNINGSBART.

Spelarna har helpension med boende, frukost, lunch och middag från torsdag kväll till söndag lunch. Spelarna och tränarna bor gemensamt på Hällevikslägret i ett stort logement med våningssängar.

Boende för föräldrar och syskon bör bokas SNARAST då cupen är populär.
Bokningen online för Hälleviks camping brukar normalt öppna 1 november redan vid midnatt och stugorna på campingen brukar ta slut redan innan morgonen första dagen!

Dessa är förstahandsvalen av boendealternativ för föräldrar/syskon som är på nära gångavstånd från fotbollsplanerna:
Hälleviks camping, avstånd 0m, www.hallevikscamping.se
Här finns flera olika typer av stugor att hyra samt plats för husvagn/tält.
Har ni eget husvagn/tält är det så är det inte lika bråttom att boka plats som stugorna.

Hälleviks Havsbad, avstånd 1km, www.hallevikshavsbad.com
Både hotellboende och enkla rum i flera byggnader med bra restaurang och frukost.

Covid-19 regler för IF Lödde i dagsläget
P2009 fortsätter att träna som vanligt utomhus om inte andra rekommendationer kommer från vår förening. Inga matcher, serier, cuper etc får spelas.
VIKTIGT, fortsatt inga andra än spelare och ledare inne på IP.
Kom ombytt till träningen då omklädningsrummen inte får användas.
Fyll din vattenflaska hemma.
Är du inte helt frisk, så skall du självklart stanna hemma från träningen.

Vinterserier
Vi är anmälda med tre lag i två olika vinterserier där alla spelare kommer att ges möjlighet att spela matcher i olika spelarkonstellationer. Vinterserierna brukar normalt starta redan andra helgen i november men i år kanske det inte blir några matcher alls före jul, vi vet inte ännu. Vi kommer att informera ut så fort vi får besked av arrangörerna.

Mvh
Ledarna P2009
Thomas
Höstinformation P2009
2020-09-04 16:00

Efter en annorlunda Corona vår och sommar är vi nu i full gång med höstens träningar, cuper och seriespel. Precis som förra säsongen så kommer det att bli mycket fotboll även under vintern för våra spelare. Vi ledare har för ett par veckor sedan haft ett planeringsmöte och här är lite information från det mötet som delvis sträcker sig ända fram till Hällevik nästa år.

Ledarstaben intakt inför vintern
Alla fem tränare fortsätter med Andreas som huvudtränare och Kalle, Mats, Henrik och Johan som tränare. Thomas fortsätter som Administratör och Sophie numera som ensam lagförälder. Jag skrev intakt men Sofia Gullwi har slutat som lagförälder då hennes son valt att att ta en paus från fotbollen till förmån för andra aktiviteter. Vi tackar Sofia för det fina arbetet som lagförälder.

Vi behöver bli fler spelare
Vi är idag 20 aktiva spelare i truppen och behöver fler spelare så har er son kompisar födda 2009 som vill komma och prova på så är de jättevälkomna. Det är bara att dyka upp på en träning och tala om för någon av tränarna att man är där och vill vara med. Det är helt gratis och inga förpliktelser att testa några gånger.

Vi hälsar Oscar Olenklint och Elias Borg varmt välkommna till IF Lödde. Båda två har valt att börja träna med oss i höst men Elias kommer att avsluta seriespelet i mitten av oktober med sin nuvarande förening innan han spelar seriematcher för IF Lödde.

Seriespel
Vi deltar med två 7-mannalag i seriespel nu i höst. Ett lag i A-nivå och ett lag i C-nivå. Det här med nivåer och hur svåra eller lätta matcherna är jättesvårt att veta då motståndet varierat stort i år i båda serierna.

Våra tränare har inget lätt val att göra men valde att fortsätta med A+C under höstens seriespel men A+B diskuterades som ett alternativ. På föräldramötet gick vi igenom hur IF Lödde arbetar med nivåindelning på ett sätt som föreningen tror fungerar för att utveckla ALLA spelare. Med två B-nivålag så förklarade vi att då kommer de spelare som ligger längre fram i utvecklingen att tappa "fart" och motivation om de inte kan utmanas. De slutar då troligen i IF Lödde och går till en mer nivåindelad föreningen där de kan få utöva fotboll på högre nivå.

Med två B-nivålag så kommer det också att bli lite för svårt för de spelare som inte är lika långt framme i sin fotbollsutveckling och då tröttnar de och slutar med fotboll. Så att alltid köra två jämna lag i B-nivå kommer inte att utveckla ALLA spelare. Däremot så är det VIKTIGT att på vissa cuper, träningsmatcher etc köra jämna lag utav andra utvecklande aspekter och gemenskap för spelarna.

 

Att ta ut de ca 8-10 spelare som skall kallas till varje match är inte lätt för tränarna men det grundar sig först och främst på träningsnärvaro och delaktighet i träningarna, inte bara på ”hur duktig” spelaren är. Hög träningsnärvaro är också självklart starkt kopplat till att spelarna utvecklas och blir ”duktigare”. Så är det med allt vi lär oss i livet, ju mer vi övar desto bättre blir vi. Har ni frågor och funderingar kring det här, ta det gärna med Thomas så talar vi ledare om det då vi vill att laget skall vara fullt transparent i sitt tänkande och gemenskap.


PS Vi har en mycket hög träningsnärvaro bland spelarna.

 

Vinterserier

Vi kommer att delta med tre lag i vinterserier i Skåne, två lag i Landoras Vintercup och ett lag i Skånes Vintermästerskap. Det är seriespel utomhus på konstgräs 3x20min, dvs riktiga matcher. Totalt ca 18-22 matcher under perioden mitten av november till slutet av mars. Alla aktiva spelare kommer bli kallade till ca hälften av matcherna men vi vet också att några har andra aktiviteter som kanske krockar och då kommer andra spelare att få spela fler matcher vid behov.


Utöver dessa matcher kan det även bli några träningsmatcher beroende på hur spelschemat ser ut.


Cuper
Linköping Cup 2-4 oktober kommer att bli av och vi kommer inom det närmaste att skicka ut separat information med schema för helgen, kallelseförfrågan avseende vilka föräldrar som följer med och om någon spelare behöver skjutshjälp etc. Vi avreser från Tolvans IP på fredagen den 2 oktober kl 14.00, så en del spelare och föräldrar behöver säkert ta ledigt någon timme på eftermiddagen.

Vi kommer också att delta med två lag i Pågacupen i Staffanstorp lördagen 25 oktober. Den spelas utomhus på gräs/konstgräs och kallelse kommer att skickas ut.

Till våren blir det 7-manna Kickoffen i Lund i början av april. Även Kristihimmelsfärdshelgen som är en traditionell cuphelg i Sverige så kommer vi att spela cup. Vi har ännu inte bestämt vilken cup och om det blir en endagars eller någon flerdagarscup, i Sverige eller Danmark då det finns en hel del roliga cuper att välja på.


Givetvis så kommer vi att åka till Sommarcupen i Hällevik 2021 nu när den inte spelades i år och mer information skickas ut när vi vet exakta datum för när cupen spelas. Troligen (99%) blir det 29 juli – 1 augusti.


Träningar
I mitten av oktober går vi över till vinterträningstider på konstgräset. Vi kommer inte att köra någon inomhustränings utan två utomhusträningar tisdagar och torsdagar. Exakta tider meddelas innan första vinterträningen.


Träningsuppehåll
Vi kommer att skicka ut kallelse innan höstlovet och innan sportlovet för att se hur många som är hemma och vill träna då. Sedan kommer vi att ha ett uppehåll på några veckor över jul. Vi informerar när vi närmar oss och det är alltid lagets kalender som gäller om inget annat meddelats.


Träningsläger
Coronan ställde in vårt tänkta träningsläger i våras men vi hoppas på att kunna hålla ett träningsläger innan seriestarten våren 2021. Allt beroende på vad som händer i vår omvärld.


Vår Kick-Off för spelarna
Tränarna kommer att hålla en gemensam vår kick-off i en knapp timme med spelarna innan första träningen efter juluppehållet. Denna är som vanligt endast för spelarna, inga föräldrar!


Föräldramöte
Vi kommer att hålla föräldramöte preliminärt i början av mars 2021. Kallelse kommer när vi spikat tid och plats.


Matchställ, träningskläder och lagoverall

Till våren kommer vi se över möjligheten att med hjälp av sponsorer ta fram egna match- och träningsstall med spelarens eget efternamn på ryggen. Vi ledare kommer att på ett rättvist sätt fördela ut spelarnas nr så ingen spelare kommer att få möjligheten att välja själv.


Säljaktiviteter
Alla säljaktiviteter är enormt viktiga för att vi skall kunna åka på bland annat cuper och träningsläger då det kostar mycket pengar. Den cupavgift som vi tar ut av varje spelare vid cupanmälan täcker ofta bara en liten del av hela kostnaden och resterande tas från lagkassan.

Lagkassans intäkter kommer från försäljningen av bonuskorten, försäljningar etc. Det finns också andra möjligheter att stärka lagkassan genom att hjälpa föreningen med P-vakter, städning och annat vid t.ex. Knattespelen.


Även för att kunna ordna spelaraktiviteter utanför fotbollen så behövs pengar. Vi hoppas på att kunna göra fler roliga aktiviteter ihop utanför fotbollen igen när det släpps på Corona restriktionerna.


Synkronisera P2009s kalender med din egen kalender
Synkronisera gärna kalendern med er mobil. Gå in på P09s hemsida och gå till kalendern. Tryck sedan på prenumerera uppe till höger vanför kalendern. Då får ni upp hur ni synkroniserar beroende på om ni har iPhone eller Android mobil eller Outlook i datorn.


Ladda även hem och installera den nya SportAdmin Medlemsappen så har ni full koll på lagets kalender, nyheter, utskick och kallelser på ett ställe. Behöver ni hjälp eller frågor om appen, fråga Thomas så hjälper han er.

I både kalendern på hemsidan och SportAdmin Medlemsapp så finns det en kartlänk till alla bortamatcher. Klickar ni på den så öppnas GoogleMaps i er telefon och ni kan enkelt navigera dit ni skall åka.


Ledarna P2009
Thomas

 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare