Lödde FF

Vinst i seriefinalen!
2017-06-16 22:21
Seriefinal Då var det äntligen dags! Dags för match. Lödde FF har inte spelat en match på en månad eftersom motståndarna lämnat WO efter WO. De officiella anledningarna till motståndarnas WO är okända men enligt Lödde FFs senaste nyförvärv, Alexander Plym, så är det av rädsla för att möta honom. Vi kör på det. Söndagens kvällsmatch var mot seriefavoriterna, serieledarna och de hittills oslagbara GIF Nike från Lomma. Det förväntades att bli en tuff match med hårda tacklingar och stort kämpaglöd.. och precis så blev det.

Lödde startade matchen med följande uppställning.
Målvakt: Milos
Backlinje: FG - Linus - Jens - Markus J
Mittfält: Joakim (Nodis) - Andreas - Axel M - Felix
Anfall: Emil - Leifby
Avbytare: Eden - Philip - Olliver - Rasmus - Plym

Första halvlek: Nike började bra. De tog tag i taktpinnen och dominerade bollinnehavet stort. Detta var dock något som Lödde var förbereda på och man låg rätt i positionerna för att försöka ställa om och hota med kontringar. Detta pågick under matchens första 25 minuter men trots det relativt stora bollinnehavet så hade Nike nästan inga målchanser, nästan inga bollar rann igenom Löddes kollektiva försvarsspel och de som gjorde plockade den fantastiske Milos upp (Jag vill såhär mitt i referatet tacka Milos för att han ställer upp för oss). När Lödde FF väl fick in ett litet grepp om matchen så tog man också över spelet. Man hade flera fina uppspelskombinationer som resulterade i en rad farliga lägen. Lettby var het och dribblade, sprang och monterade ner Nikes backlinje och i minut 30 fick han sin belöning. Ett fint upp spel på Emil Hansson som skarvar bollen på ett tillslag till en djupledslöpande och fri Lettby som kliniskt rullar in bollen bredvid Nikes division 2 meriterade målvakt Jakob Alsenfelt. Kort efter ledningsmålet har Lödde ett liknande anfall som slutar med att Felix Jansson får ett ypperligt läge 5 meter från mål. Felix gör allt rätt och drämmer till bollen på ett tillslag men Alsenfelt står i vägen.

Halvlek: Publiken håller igång Tolvans IP och det är knappt att spelarna hör varandra under taktiksnacket men det lilla som kommer fram är att Lödde skulle fortsätta att straffa Nike bakom backlinjen och behålla koncentration och fokus i spelet utan boll, något som ofta fallerar när orken tar slut (i minut 47 vanligtvis).

Andra halvlek: Nike tar tillbaka taktpinnen och bollinnehavet. Rullar bollen fint på mittfältet men har svårt att skapa målchanser. Milos styr och ställer bakifrån, backlinjen håller linjen, mittfältet står rätt och anfallarna tar det lugnt och väntar på målchanser. De behöver inte vänta länge för trots Nikes övertag spelar Lödde sig igenom lagdel för lagdel och efter en min pass av en av Löddes kreativa mittfältare hamnar bollen framför en glödhet Lettby som skjuter in bollen i öppet mål. 2-0 och Lettby gör sitt andra mål för dagen. Kampen om skytteligan är igång på allvar. Matchen gick precis som Lödde ville att den skulle gå och precis som man förutspått så skulle de hårda tacklingarna komma. Matchens sista 30 minuter präglades av tuffa tacklingar, hetsiga kommentarer och en nonstop sjungande hemmapublik. Nikes bollinnehav fortsatte men de riktigt vassa chanserna uteblev dock kommer det nästan alltid ett läge när det desperata laget trycker fram och i 80e minuten dimper bollen ner till en troligen (nu är jag diplomatisk) offsidestående Nikeanfallare som placerar in bollen, helt otagbart. Matchen är slut och Lödde tar en rejäl skalp och racet om guldet är fortfarande på. Tack till alla som kommer ner och tittar på oss och vi hoppas att vi ses igen på söndag klockan 17:00 på Tolvans då Rosengård kommer.

Matchens spelare: Linus Persson, stod rätt och stoppar allt som kommer i luften. Stenhård i närkamperna, ger och tar men gnäller aldrig. Bra match igen Linus!