Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Serie:Träningsmatcher 2021
Samling:16:00, Tolvans IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch för 03-06.

Målvakt Linnea är fortfarande skadad i handen och högst osäkert om hon kan stå på söndag. Vi behöver alltså två som kan tänka sig att hoppa in som målvakter i vars en halvlek. På onsdagens träning kan man få målvaktsträning med Bosse. Sms:a Martin eller Mattias om ni kan tänka er att ställa upp som målvakt.
Vinst i årspremiären!
2021-05-09 23:06

Både IF Lödde och Stattenas damlag har medelålder på 17-18 år vilket gjorde det möjligt för en träningsmatch under söndagen!

Matchen spelades 3x30 min och som 9-manna då Stattena drabbats av mycket skador på senaste tiden.

IF Lödde rivstartade matchsäsongen med mål efter 20 sekunder då Alma lugnt placerade in ett långskott högt till vänster i målet. Kort därefter fyllde Emma på med 2-0 efter fin djupledslöpning med boll och säkert avslut. Stattena hann både reducera och kvittera innan första perioden var över. En period som dominerats av Lödde med fint djupledsspel som skapade oro i Stattenas bakre led.

Andra perioden visade Lödde, nu med fem nya inbytta spelare, lite mer trygghet och tålamod med boll och skapade återigen många målchanser via djupledsbollar på starkt löpande löddetjejer. Norrman(idag som utespelare) och Mejax2 lyckades överlista målvakten innan det var dags för sista pausen.

Tredje perioden blev lite ryckigare med mycket byten men Lödde fortsatte styra spelet och stå för målchanserna medans Stattena förlitade sig på snabba omställningar via en stark och snabb anfallare. Emma fortsatte att vara effektiv när målchanserna dök upp och rullade in tre bollar till innan domaren blåste av matchen.

Stundtals bra spel för att vara 7 månader sedan sist och kul att vi gör mycket mål efter att ha jobbat på avslut under större delar av försäsongen. Presspelet var inte helt synkat men bra spel av backlinje i Lödde räddade upp de farliga lägen som dök upp.

Alla 15 spelare fick lika mycket speltid och en bra genomkörare inför fortsättningen.

Tack Stattena för matchen och vi ses (förhoppningsvis) snart i serien!

Tack även till Amanda, Ida och Meja som ställde sig i mål idag då Norrmans finger inte var redo för målvaktsspel idag!