SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
F07/08

Välkommen till IF Lödde F07/08!
 
2-0 hemma mot Stattena!
2022-09-17 23:46
Höstens första seger, 2-0

På fredagskvällen tog vi emot Stattena på konstgräset.

 

Efter två oavgjorda och en förlust så här långt under höstserien var vi peppade att ta en seger! Så blev det också.

 

Även denna match låg fokus på att sätta försvarsspelet genom att pressa med hela laget. Det lyckas vi bra med. I mitten av första tar Amanda ett bra avslut från distans som går in vid högra stolproten, mål! Vi fortsätter att skapa lägen och till slut trycker Emilia in tvån från nära håll! Härligt! Vi går till pausvila med 2-0 ledning.

 

I andra halvlek har vi fortfarande ett bra försvarsspel och vi skapar flera riktigt vassa lägen, men pga ineffektivitet framför målet plus att Stattenas målvakt gör en riktigt bra match slutar matchen 2-0 till Lödde. 

Härligt med seger!

1-1 borta mot Jonstorp
2022-09-12 21:38

På lördagen mötte vi Jonstorp borta.

 

Skamsna efter en mycket svag laginsats senast hemma mot Västra Karup var vi fast beslutna att göra bättre ifrån oss den gång! 

 

Fokus för dagen var att sätta försvarsspelet, med press över hela banan. Vi kommer ut bra i första halvlek. Går in i närkamperna och alla gör jobbet. Tidigt i första tar Rijalda efter bra avslut från distans som seglar in i bortre! Mål. Gött! Vi skapar flera bra lägen med avslut från nära håll, men bollen vill inte in! Jonstorp är inte heller ofarliga med bland annat skott i ribban och Bea tvingas till flera bra ingripande i målet. Ledning i paus.

 

Tjejerna har jobbat hårt och i början av andra tappar vi fokus och energi och Jonstorp pressar oss rejält, men vi håller undan här. Vi får bättre ordning på spelet igen och skapar återigen chanser, men i slutet av andra är det Jonstorp som får utdelning. 1-1. Vi lägger in en växel till, men icke. Effektiviteten framför mål vill inte infinna sig. Matchen slutar oavgjort. Kanske inte helt orättvist sett till hela matchen.

 

Vi kan åka hem i kvällssolen efter en väl genomförd laginsats. Bra jobbat tjejer!

 

Höstpremiär mot Skälderviken
2022-08-29 20:57
2-2 med mersmak!

Höstsäsongen inleddes med att vi på söndagskvällen gästade Skälderviken.

 

Skäldervikens IF visade sig vara ett F16-lag! På grund av brist på F16-lag i NV-Skåne spelar detta gäng i F15. Redan vid första anblicken var det tydligt att de här tjejerna är äldre än vårt lag av 07:or, 08:or och för dagen förstärkta av 09:orna Molly och Ellen.

 

Skälderviken visade direkt i närkamperna att de var vana med ett fysiskt spel, men det var på inget sätt fult. Mycket axel mot axel. Våra tjejer stod upp på ett väldigt bra sätt!

 

Vi bygger vidare på vårt spel från Eskilscupen och försöker bygga upp spelet genom att rulla boll och det leder till flera riktigt bra chanser! Claudia trycker in första målet tidigt i första halvlek! Välförtjänt. Vi känner att vi är det bättre laget.

Skälderviken bygger sitt spel på långa bollar från målvakten. Det har vi bra koll på, men lite tilltrasslat lyckas de få in två sådana kontringsmål i första halvlek. Segt. Tjejerna kämpar på och fortsätter skapa lägen och tar avslut, men det är underläge 2-1 i paus.

 

I andra fortsätter vi spela bra. Alla gör en bra kämpainsats. Vi vinner fler närkamper, åstadkommer många bra spelsekvenser, kommer runt på kanterna och skapar bra lägen, men bollen vill fortsatt inte in. I slutet av matchen kommer Amanda fram på kanten, viker in under hård uppvaktning, tar ett bra avslut från nära håll som går förbi målvakten, i stolpen och ut i straffområdet där Claudia kan slå in den! Yes! Äntligen! 2-2. Vi har bud på mer, men det slutar oavgjort.

 

Detta var en bra match från vår sida. Alla kan vara nöjda med insatsen, men vi hade velat fått med oss en seger. Det tar vi nästa gång!

 

Eskilscupen - söndag, slutspel
2022-08-07 16:56

Laget tog bussen ut till Hedens IP igen för 1/4-final i c-slutspelet mot Lilla Träslövs FF. 

Flera av tjejerna har lite eller mer krasslighet efter fyra matcher och tre nätter på luftmadrass. Millie tvingas därför stå över första halvlek, men kan som tur är spela i andra. TFF visar sig vara en bra motståndare. Vi spelar jämnt med dem och passningsspelet och speluppbyggnaden är ett snäpp till i rätt riktning. TFF gör första målet, men Moa lyckas kämpa in kvitteringsmålet på hörna! Silke gör illa sig vid en tuff kollision i eget straffområde och har därmed spelat färdigt. Ellen får också utgå i första halvlek med ont i ryggen. I början av andra halvlek får även Emina kliva av pga en skadad häl. Resterande IF Löddespelare får verkligen kämpa på och gör det också, men det är TFF som gör 2-1 målet. I slutminuten får Amanda bollen på mittplan och lyckas under hård uppvaktning ta sig in i straffområdet och tar ett mycket bra avslut från nära håll som målvakten dessvärre lyckas styra precis utanför stolpen. Matchen slutar 1-2. Tråkigt så klart, men arbetsinsatsen går det inte att klaga på.

 

Det blev fem matcher i cupen. I den första kommer vi inte riktigt igång på alla pjäser, men sedan blir vi bättre för varje match. De två segrarna under lördagen och kämpainsatserna från match två och fem tar vi med oss!

Eskilscupen - lördag, speldag 2
2022-08-06 15:24

Två matcher på lördagen.

 

På morgonen spelade vi tredje och sista gruppspelsmatchen mot Lindome GIF på Olympiafältet. Klart bättre spel från vår sida än de tidigare två matcherna. Stundtals kommer vi upp i press högt upp i planen och när vi gör det så skapar vi chanser. Alla tjejerna springer mer än innan, så det blir många byten. Bra. Vi skapar mer än dem och till slut får vi in 1-0 målet! Härligt! Vi håller undan till seger och blir trea i gruppen.

 

Snabbt till lunchen och sedan bussen till Norrvalla och kvalmatch mot Waggeryds IK för att avgöra om det blir c- eller d-slutspel.

 

Vi gör en bra match igen. Går in i närkamperna och skapar tryck mot Waggeryd. Belöningen blir många hörnor, men bollen vill inte in. Vi spelar runt bollen mer än tidigare, vilket är precis det vi vill och ska göra mycket mer för att bygga upp spelet. Vi slår också många bra bollar på ytan. 1-0 föregås av en bra spelskvens. Gött och välförtjänt och vi inkasserar dagens andra seger! Imorgon blir det c-slutspel.

 

Nu laddar vi med tacos!

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 30/08 22:05 
IF Lödde, 30/08 09:44 
IF Lödde, 22/07 17:05 
IF Lödde, 21/07 18:58 
IF Lödde, 20/07 21:00 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare