Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Knattespelen 2020!
2020-01-02 07:23

Skånes FF har aviserat att de kommer att erbjuda ”seriespel” även för 8 åringar som ”komplement” till andra, redan existerande, spelformer såsom våra Knattespel.

 

Vi har beslutat oss för att prova om vår spelform håller även framöver då vi dels tycker att de första 21 åren av Knattespelen varit väldigt roliga att få arrangera och dels upplever att deltagande föreningar uppskattat spelformen.

 

Vi hälsar alltså alla nya och gamla föreningar välkomna till 2020 års Knattespel där det förra året slogs nytt deltagarrekord med totalt 157 lag från 37 föreningar och vi hoppas givetvis på minst lika många år 2020. Följande gäller;

 

  • Spelformen är 5-manna fotboll i ”serieform” utan tabeller och resultatredovisning. Vi spelar matcher varannan helg under våren och under hösten, alltså sammanlagt 8 spelomgångar. I omgång 1-3, både vår och höst, samlas 7-9 lag hos en arrangerande förening. Den sista omgången på våren genomförs i sin helhet i Löddeköpinge och detsamma gäller för den sista omgången till hösten. Varje lag spelar 2 matcher per omgång, alltså sammanlagt 16 matcher under året.

 

  • Stor avslutning blir det i Löddeköpinge i slutet på september eller senast i början av oktober där alla deltagare får individuella priser (10 priser/lag ingår i anmälningsavgiften). Alltså ingen prisutdelning på juni samlingen i Löddeköpinge!!

 

  • Vi spelar i 4 klasser enligt följande;

 

Grupp Blå – Pojkar 8 år (födda 2012 eller senare) som har varit igång några år och som har kommit en bit på vägen i sin fotbollsutveckling.

 

Grupp Röd - Pojkar 8 år (födda 2012 eller senare) som är nybörjare, nya som spelare, lag som är blandade åldersmässigt eller som är blandade tjejer och killar.

 

Grupp Gul - Flickor 8 år (födda 2012 eller senare) som har varit igång några år och som har kommit en bit på vägen i sin fotbollsutveckling.

 

Grupp Svart - Flickor 8 år (födda 2012 eller senare) som är nybörjare, nya som spelare eller lag som är blandat åldersmässigt.

 

  • Ett uppstarts- och informationsmöte kommer att hållas i Löddeköpinge i början av mars för samtliga deltagande lag, vi återkommer med exakt datum och tid. Det är viktigt att samtliga föreningar finns representerade på detta möte.

      Inbjudan och anmälan ligger under dokumentmappen här på knattespelssidan.

 

Välkomna till 2020 års Knattespel J

 

IF Lödde