Serie:Träningsmatcher 2023
Samling:15:45
Vinst mot Kvidinge IF
2023-03-06 11:59

Kvidinge IF gästade Tolvans IP under den kalla söndagskväll för årets andra träningsmatch. Kvidinge spelar i div.3 under 2023 efter att ha klarat sig kvar i den serien IF Lödde tillhörde förra året. Förra årets seriemöte slutade med en oavgjord(2-2) match på bortplan och en målrik förlust på hemmaplan i augusti där slutsiffrorna skrevs till 4-5.

IF Lödde startar med gasen i botten och har redan efter två minuters spel haft ett halvt friläge genom Ebba Andersson samt ett hårt distansskott tätt över av Lovisa Sandgren. Det skulle dröja drygt tio minuter innan Amanda Rancic spräcker nollan efter fin båglöpning och vältimad assist av Lovisa Sandgren. Rättvist! Kvidinge är inte ofarliga och skapar, framförallt på fasta situationer, några halvchanser plus ett ribbskott på en frispark innan första pausen.

Andra perioden liknar den första och Lödde skapar en hel del chanser via fint kantspel och inspel av bl.a 07:an Claudia Halvarsson som utnyttjar sin snabbhet föredömligt! Målet i denna perioden gör Lovisa Sandgren med en hård och välriktad frispark ifrån femton meter.

Under tredje perioden orkar Lödde hålla uppe energin och Ebba Andersson håller emot uppvaktningen när chansen ges och hon kan säkert rulla in 3-0 med kvarten kvar. Kvidinge får till en reducering, bakom stabila Bea Olin i målet, med några minuter kvar.

Under hela matchen lägger spelarna ner ett enormt arbete i sitt presspel och ger aldrig Kvidinge något tid att behandla boll och stressar dom till misstag som sedan hemmalaget kan ställa om snabbt på. IF Lödde har denna kväll ett bättre passningsspel jämfört med senaste matchen mot BK Höllviken där det slarvades för mycket.

Nästa söndag välkomnar vi ett nytt div.3-gäng i form av Trelleborgs FF Akademi.