Samling:15:45
Vinst mot TFF Akademi
2023-03-13 08:51

Söndagsmatch på IP och TFF Akademi kom med en stor och ung trupp när årets tredje träningsmatch skulle spelas.

Efter att IF Lödde varit lite oorganiserat första minuterna i starten så börjar hemmatjejerna få bättre kontroll på boll och framförallt fart på benen vilket gör att TFF inte ges någon tid för sin speluppbyggnad och därmed blir det tidiga bollvinster. Efter tio minuter vinner Ellen Månsson en närkamp högt upp på plan och spelar snabbt fram Amanda Rancic som i sin tur serverar Jacklyn Nilsson en fin djupledsboll till friläge där hon säkert avslutar intill vänsterstolpen. Fem minuter senare är det återigen dags för Amanda R att läckert frispela Lovisa Sandgren som i friläget sätter bollen hårt i närmsta krysset. Snyggt! Efter ledningsmålet trummar Lödde på och har en riktigt bra period med fin rörlighet och passningsspel som gör att hemmalaget skapar 3-4 riktigt bra lägen att utöka efter vackra anfall som många gånger startat nerifrån Bea Olin i målet. Lödde tröttnar lite sista tio minuterna innan halvlek och då tar TFF över lite grann utan att skapa några riktiga farligheter.

Andra halvlek är det Lödde som kontrollerar matchen och skapar ytterligare fler riktigt bra chanser där några borde resulterat i mål.   Löpvilja i djupled och att vi kommer runt på kanterna för inspel är den gemensamma faktorn för chanserna som skapas i andra halvlek. Vi håller tempo och fart i vårt försvarsspel över hela planen under stora delar av andra halvlek också och det gör att TFF:s anfall ofta stoppas i god tid innan de tar sig in i Löddes straffområde.

En riktigt bra insats där vi visar att vi är på rätt väg både offensivt och defensivt. Tydligt idag var att vi de senaste året tagit stora kliv i vårt fysiska spel och laget vann oerhört många närkamper under matchens gång. Passningsspelet blir bättre för varje match och nu ser vi fram emot och se om vi kan ta det vidare mot RSK Söderåsen nästa söndag!