Kom ombytta och klara
Tuff men lärorik fredagskväll!
2020-08-22 00:50
Det var en solig fredagskväll men en regntung plan då IFK Trelleborg kom på besök för 9-manna match. IFK mönstrade ett starkt lag som bestod av sju spelare som var med i lagets senaste div.2-match i söndags och därmed väntade en tuff uppgift för IF Löddes unga lag.

Redan tidigt i matchen kunde man se att IFK behärskade ett högre tempo samt en större fysisk styrka. Efter ett tidigt ledningsmål för IF Lödde av Emilia Lundberg så bet sig IFK fast på Löddes planhalva under stora delar av första halvlek. När domaren blåste för halvtid hade IFK vänt och tagit ledningen med 3-1.

I andra halvlek startar Lödde mycket bättre och tjejerna låg närmre sina motståndare, ger dom mindre tid och därmed får de inte vända upp och sätta fart rättvända. De första 25 min. av andra halvlek är den bästa perioden i matchen för löddes del och här vaskar laget fram en hel del chanser som borde resulterat i något eller några mål. När sedan IFK, i denna perioden, gör 4-1 går luften ur Lödde och sista 20 minuterna tappade Lödde konceptet helt tyvärr. Matchen slutar 9-1 till slut trots att Linnea Norrman i målet gör ett par finfina räddningar som håller nere siffrorna.

Vi visste på förhand att vissa matcher i denna serien skulle bli för svåra för oss men de blir ju inte precis lättare när lag från högre serier kommer med merparten A-lagspelare.... Vi tar dock med oss att vi växte in i det fysiska spelet under matchen samt att vi lyckades störa motståndarna under en period på 30 minuter i matchen där vi i stunder fick igång vårt fina djupledsspel efter speluppbyggnad som startat hos målvakt Norrman. IF Löddes unga lag drar lärdom av varje dammatch för att växa in i denna miljö och därmed vara redo för div.4 om åtta månader när serien börjar!!