Samling:16:00, Tolvans IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch 11mot11
Jämn fight mot Vejby!
2021-05-16 23:19

IF Lödde matchade alla 18 spelare som hade rätt ålder och var friska för dagen. Gladeligen så var målvakten Linnea Norrman tillbaka i hemmalaget efter en tids problem med ett finger.

Vejby startade matchen men en hög intensiv press som ställde till det för löddes uppspel i början men efter ett tag hade tjejerna kommit in i det höga tempot och löste det betydligt bättre. Efter en kvart bjöd Lödde tillbaka med liknande medicin när en hög och väl synkad press gav resultat i en boll vunnen utanför motståndarnas straffområde och Lovisa Sandgren kunde rulla in 1-0 bredvid målvakten. Högt tempo, få målchanser och många närkamper präglade matchens först period på 30 min.

Lödde gör sex byten i halvlek vilket gör att hemmalaget uppträder lite virrigt samtidigt som Vejby skruvar upp tempot vilket gör att de dominerar första 15 min stort utan att skapa de rejäla målchanserna. Lödde tar sedan över och med ett bättre passningsspel och spelvändningar så har nu Lödde sin bästa period i matchen och vaskar här fram två ribbskott och två friläge utan att få dit bollen. Mitt i löddepressen sticker Vejby upp och kontrar in 1-1 vilket står sig perioden ut.

Tredje perioden är känslan att Lödde har lite mer ork i kraft av fler avbytare och skapar en hel del chanser via inspel från högerkanten och något skott utifrån som målvakten tippar ut till hörna. Med tio minuter kvar stöter Amanda Rancic in en målvaktsretur till 2-1 efter ett inspel från högerkanten. Målet ser ut att bli segermålet men Vejby vill annat och gör ett sista försök via djupledslöpning på högerkanten som leder fram till att spelaren rivs ner och domaren pekar på straffpunkten. Vejbyspelaren visar inga nerver utan sätter straffen säkert och domaren blåser sedan av matchen direkt efter avspark.

En jämn match mellan två unga lag där båda gör premiär med seniorspel i år. Tack Vejby och stort lycka till under året!