Serie:Träningsmatcher 2022
Samling:15:45
Åkarpvinst i kylan!
2022-02-13 23:04

Tolvans IP bjöd på kyligt och blåsigt väder när Åkarps IF kom på besök under söndagen. Matchen spelades i tre perioder á 30 min. Åkarp, som också är nykomlingar i div.3, har förstärkt med 8-10 spelare med rutin ifrån div.2-3 och kommer säkert tillhöra övre halvan i den sydvästra serien.

Första perioden bjöd på tempofylld fotboll där IF Lödde var de som skapade mest och bäst chanser genom bra presspel och fint passningsspel där uppspel ifrån backlinjen skar igenom Åkarps första press gång på gång. Ledning 1-0 till hemmalaget efter första 30 min där det fanns bud på något till.

I paus genomfördes sju byten vilket gjorde att det tog ett tag innan vi kom rätt igen och innan dess hade Åkarp utnyttjat "oredan" och gjort tre snabba mål. Efter de kom vi in i det igen och i slutet av andra perioden vaskade Lödde återigen fram ett par fina målchanser.

Inför tredje perioden pratade vi om att köra hela vägen ut och det gjorde tjejerna verkligen. Jämn sista period där motståndarna mestadels tvingades till skott ifrån distans i sina attacker. IF Lödde hade 2-3 bra chanser under sista perioden men fick inte riktigt till det i sista momentet. Matchen slutar 1-5.

Ytterligare en lärorik match för vårt unga löddelag där det återigen bjöds på högre tempo än vad vi varit med om tidigare. Tack Åkarp och lycka till under året!