Samling:16:30, Tolvans IP
Aktivitetsinfo: Pastasallad serveras uppe i Kvidinge.
Poängtapp i Kvidinge
2022-04-30 00:15

Under fredagskvällen så var det dags för bortamatch mot Kvidinge som hade startat serien med en vinst och en förlust.

Lödde startar matchen bra och skapar en rad av vassa målchanser och 4-5 hörnor första 20 minuterna av matchen. Kvidinge jämnar sedan ut matchbilden och skapar även dom några chanser och framförallt i samband med fasta situationer. När 40 min är spelade så vinner Ebba Andersson en duell vid kortlinjen och lyckas få in ledningsmålet mellan målvakten och stolpen. Glädjen blir dock inte långvarig för Lödde då Kvidinge nickar in kvitteringen tre minuter senare på en fint slagen hörna.

Halvtid och vi bestämmer oss för att spela lite längre pga den ojämna planen samt att fortsätta stå upp i närkampsspelet såsom vi avslutade sista 20 min av första halvlek.

Vi startar andra halvlek lika bra som första och radar upp målchanser. Efter 20 min frispelas Lovisa Sandgren och hon rullar säkert in ledningsmålet strax intil högra stolpen. Hemmalaget lyfter sig igen efter målet och tar sig in i matchen och lyckas med tio minuter kvar återigen nicka in en hörna från nära håll. Matchen slutar 2-2 trots att båda lagen fick några lägen att göra segermålet.

En jämn och fysisk match där Lödde absolut låg närmast segern men där laget får trösta sig åt att fortsatt vara obesegrade fyra omgångar in i seriespelet. Nästa söndag väntar seriefavoriten Helsingborgs IF hemma på Tolvans IP.