Matchnummer: 130330040
Samling:17:15
Oavgjort mot Asmundtorp
2022-05-14 00:29

Regnet hade gjort A-planen ospelbar och därför fick matchen spelas på B-planen när Asmundtorps IF kom på besök under fredagskvällen.

Lödde hade fin energi ifrån matchstart och stressade motståndarna till misstag och hemmalaget kunde där med vinna boll högt och binda fast motståndarna på egen planhalva. Lödde skapar en hel del halvchanser i denna perioden men lyckas inte få till det sista för att skall bli riktigt farligt. Ur ingeting så skapar Asmundtorp ett frisparksläge ute på kanten i höjd med straffområdet och därifrån tar ett hårt skott en oturlig touch på hemmaspelare och far bort i bortre krysset. Kalldusch! Lödde fortsätter jobba hårt halvleken ut och bränner ytterligare några hyfsade lägen.

I andra halvlek drar Lödde upp tempot ytterligare och chanserna blir bättre och bättre där Ida Karlssons skott tätt över samt några fina inspel ifrån kant, som rinner retligt igenom hela straffområdet, är de bästa lägena. Kvitteringen skall dröja tills att tio minuter återstår då Emmy Bohm friställer Ebba Andersson med en magisk genomskärare som hon sätter hårt och säkert i bortre hörnet. Välförtjänt efter stort spelövertag som tilltog allt eftersom tiden gick. Sista tio minuterna trummar Lödde på och hinner skapa 3-4 riktigt bra lägen för att ta hem alla tre poängen men skotten blockas eller går strax utanför.

Lödde har ett så pass stort bollinnhav och tryck på motståndarna att det skulle räckt till mer än en poäng men ibland blir det så och det är bara att jobba vidare i veckan så kommer målen och poängen också! En hektisk vecka med tre matcher på sex dagar är över och vi får nu lite längre vila innan nästa div.3-match söndagen den 22 maj borta mot Kullabygdens DFF.