Matchnummer: 130370014
Samling:09:20, Tolvans IP
FIK avgjorde i slutminuterna
2022-05-26 23:21

U-lagsmatchen mot kommunkollegan Furulunds IK under torsdagsförmiddagen blev en jämn historia som skulle avgöras först när klockan nått nittio minuter.

IF Lödde startar matchen bra trots många nya tjejer i laget och en del på lite ovana positioner. Lödde skapar 3-4 halvchanser under första halvlek, har bra passningsspel och rörlighet vilket ger laget kontroll av matchen och FIK lyckas endast skapa en möjlighet under första halvlek och det är precis i slutet när ett inspel skapar lite oro framför hemmamålet.

Furulund ökar intensiteten i andra halvlek och blir något vassare framåt och tuffare i närkampsspelet vilket gör att de tar hand om taktpinnen men dock utan att skapa några farligheter förrän kvarten kvar när de träffar ribban stenhårt efter en frispark strax utanför straffområdet. Vinstmålet skulle dock komma med minuten kvar när mittbacken i FIK bröt fram kraftfullt och satte 1-0 stenhårt bakom en chanslös hemmakeeper. Lödde har inne en kvittering kort därefter som döms bort av en knapp/tveksam offsideavblåsnimg.

IF Lödde ger under matchen sex spelare ifrån F07/08-laget rejält med speltid och tjejerna visar upp en härlig inställning trots lite premiärnerver! FIK kommer också med en mix av div.2-spelare och tjejer ifrån klubbens lag precis under damlaget och visar, precis som övriga lag i denna u-serie, att syftet med matcherna är att ge yngre tjejer chans att testa på seniorfotboll på lagom nivå och få spela jämna matcher!

Lödde avslutar u-serien i juni mot Kullabygdens DFF.