Matchnummer: 130330094
Samling:17:00, Tolvans IP
Förlust mot HIF på Olympia
2022-08-20 01:03

Under fredagskvällen så spelade damerna seriematch mot seriesuveränerna Helsingborgs IF inne på Olympia. Helsinborg har radat upp storsegrar under hela säsongen och när lagen möttes på Tolvans IP i våras så vann HIF med 3-0.

HIF rivstartar matchen med stor rörelse, snabbt och precist passningsspel och leder med 3-0 redan efter kvarten efter bl.a. två hörnmål. Lödde kommer rätt efter det och lyckas styra HIF:s avslut  till sämre lägen och därmed lättare för Linnea Norrman i målet att hålla rent til strax innan halvlek när fyran kom när hemmalaget rann igenom på löddes högerkant.

Lödde startar andra halvlek som dom avslutade första och de första 25 minuterna så försvarar bortalget sig bättre och HIF lyckas endast få in en boll under denna delen. Orken tryter sista 20 minuterna och då lyckas HIF rinna igenom ett par gånger samt få till något långskott innan domaren blåser av matchen vid 8-0.

Imponerande av HIF som kontrollerade tillställningen ifrån start till mål men där Lödde visar härlig moral och kämpaglöd hela vägen. Denna inställning kommer ge löddelaget bättre utdelning längre fram och förhoppningsvis redan mot Vejby hemma nästa fredag när nästa seriematch skall spelas.