Försäsongen är över och äntligen går vi in i seriespelet. Gårdagens match mot de historiska rivalerna GIF Nike var genrepet och statuskollen på hur Lödde FF, LFF i folkmun, står sig gentemot seriefavoriten.

Kort version:

LFF vann med 2-0 och kontrollerade matchen från start till slut.

Lång version:

Vi hade nästintill full trupp att tillgå inför genrepet mot Nike. Totalt 17 spelare var ombytta och redo för spel, vissa för 90 minuter och andra för 9 minuter. Detta gjorde det svårt för tränarna att ta ut en startelva men efter flera timmars arbete vid taktiktavlan slutade det med uppställning.

Målvakt: Jadberg (mittbacksgiganten som nu även hållit nollan)

Backlinjen: Olliver, ”H”, Jens, Markus

Mittfältet: Joakim, ”FG”, Felix, Philip

Anfallet: Roos, Emil

Avbytare: Calle, Hampus, David, Axel M, Axel B, Rasmus, Lettby

Första halvlek:

LFF började piggt och rullade en del boll. Båda lagen är fysiska men båda lagen ville spela boll. Nike var det något mer fysiska laget och LFF var det lite mer tekniska laget. LFF hade flera fina kombinationer och individuella prestationer vilket ledde till ett par heta målchanser som tyvärr inte resulterade i mål. Många spelare ville visa att man hör hemma i startelvan. Nike kämpade sig in i matchen och fick mer och mer bollinnehav men i ett anfall på högerkanten krigade sig LFF in i straffområdet och blev fälld av en Nikespelare, STRAFF! Formstarke FG, Löddes speldirigent, stegade upp men den rutinerade målvakten väntade ut honom och plockade enkelt straffen.

Nikes bollinnehav fortsatte men de var sårbara bakom backlinjen. Vind snabba anfallarna Roos, Lettby och Calle låg hela tiden och fiskade efter en målchans. I ett Nike anfall återerövrade Löddes backlinje bollen och dribblade bort Nikes anfall för att sedan leverera en boll bakom backlinjen. Kim Roos hade nu 50m öppen yta att jobba på och ni som följt Kims karriär vet att det är mål tre gånger av tio. Kim är klinisk och 1-0 är ett faktum.

Andra halvlek:

Matchbilden är densamma men LFF har ett större bollinnehav. Den taktiska kunskapen och viljan att springa för varandra är den stora anledningen till varför Nike inte skapa en ända farlig chans på hela matchen. De är aldrig ens nära. Lödde fortsätter att kriga vidare. Många spelare vill visa att de ska spela i premiären. Lödde har hur många chanser som helst att göra ett, två ja hur många mål som helst i andra halvlek men skärpan och det riktiga flytet saknas.

Det blir ett mål till. Ett mål som påminner mycket om det första men den här gången är det den andra potentiella skyttekungen som gör det nämligen Lettby. Lettby löper sig fri och bombar upp bollen i nättaket. 2-0 står det på tavlan och 2-0 slutar matchen. Alla spelare gör en fantastisk match och visar att Lödde FF är att räkna med.

Vi spelare vill tacka den stora och något krävande publiken som nu följt laget i två matcher. Utan er hade detta inte varit möjligt.

Även ett tack till Nike och domaren.

Anekdot 1: Nike och Lödde har under de senaste årtiondena haft flera övergångar sinsemellan.