Vinst igen!
2017-09-08 09:48

Det var en helt underbar kväll i Klågerup som Lödde FF mötte Klågerups GIF. Vädret var fantastiskt och gräsplanen magisk.

Taktiken:

Vi körde en ny taktik till matchen, 4-3-3 där anfallarna låg centralt och hotade i djupet. Vi valde detta eftersom vi inte gjort ett enda mål på inlägg så vi kunde skippa yttrarna och statsa på fler spelare i djupled. 4 backar som inte skulle slå en enda långboll utan rulla runt och hitta passningar till en mötande mittfältare som i sin tur bollade runt med sina kollegor på mitten. På så sätt fick vi ett bollinnehav högre upp i banan och därifrån kunde vi hitta instick till löpande anfallare.

Resultat: MAGI

Första halvlek:

LFF börjar bäst, helt överlägset faktiskt, och rullade boll lugnt och sansat. Vi hade som fokus att inte stressa iväg bollarna med rensningar och chanspassningar. Vi ägde säkert 80% av bollinnehavet och efter de första minutrarna hade vi vaskat fram ett flertal målchanser. Vi satta hög press vilket i minut tio resulterade i att Pontus stressade KGIFs mittback, stal bollen och enkelt rullade in 0-1.

Dominansen fortsatte och flera bra chanser skapades. Kanske var det att det var för enkelt som gjorde att vi i avslutslägena försökte med det svåra men snygga. Men det ska ibland vara som Zlatan sa ”mer show”. Ett perfekt exempel är när Philip Kerwall löper sig fri från mittplan och ser, enligt honom själv, att målvakten var långt ute och försökte med en lobb från 40m. Efter det försöket stod det fortfarande 0-1

I minut 18 skickar Milos iväg en långboll från mittplan. LFF:s tränare slet sitt hår eftersom långbollar var förbjudit från egen tredjedel. Långbollen resulterade i ett nytt friläge för Pontus och 0-2 var ett faktum.

Andra halvlek:

Vi kan egentligen kopiera texten från första halvleken för den såg likadan ut. Dock måste vi säga att KGIF spelade upp sig och det blev lite mer kamp men andra halvlek slutade som den första med 0-2 och ett slutresultat som blev 0-4. Målskyttarna i andra halvlek var Ludvig Eden som sköt en frispark lika hårt som han kastar inkast rakt upp i nättaket och Nodis petade in en boll från 2 meter efter Rodes fina förspel.

En väldigt bra genomförd match av LFF och matchens spelare går till Milos. En väldigt bra målvakt som inte bara rädda bollar utan ställer också krav på oss. Accepterar inte att man tappar boll lite väl enkelt på mittplan när vi leder med fyra mål.

På söndag smäller det igen. Derby mot Bjärred klockan 17.00. Ta med familjen och en matlåda från Lucys och njut av en helt ok match. Bjärred är den enda laget förutom Oldboys som vunnit mot LFF.