En ordentlig käftsmäll.
2019-05-10 22:10
Teckomatorp SK - Lödde FF
Teckomatorps SK stod för motståndet denna lördag och det visade sig vara en tuff nöt att knäcka precis som man trott på förhand. "Torp" är tippade att ta hem hela kalasserien med deras många "avdankade" division 3 spelare. Där är inte många spelare i LFF som spelat i division 3 men en sak är säker, de som spelat där är sannerligen avdankade och spritfeta. Behövdes inga situationstecken där.
Matchen tog fart och LFF visade prov på kämpaglöd i första halvlek trots vädergudarnas temporära val av hagel blandat med solsken.
Första halvlek var förvånansvärt jämn, bägge lag spelade stundtals bra fotboll med kreativa anfall samt förträffligt försvar men ett lag hade det där lilla extra som gjorde att en ledning skulle införskaffas. Det var dessvärre Teckomatorp. Efter ett individuellt misstag tog de ledningen med 1-0 och spädde sedan på med ett vackert solomål till 2-0. Inget oförtjänt resultat i halvtid men man ska inte ta ifrån LFF att de gjorde en hejdundrande insats i första halvlek och såg mestadels solida ut.
"Yellow Fnatics" var på plats och brölade på sitt lag vilket säkerligen la grund till att Broder Skåp orkade löpa med löddes egna Judas Max "Odjuret" Persson i en hel halvek.

Det blev inga tre koppar nattsvart verkstadskaffe från Bulans fabrik i halvlek, vilket i efterhand nog hade behövts för att hålla uppe glöden i resterande del av matchen. Kondition samt vilja är en magisk kombination men när man bara har det ena och inte det andra brukar händelseförloppet utvecklas likt det gjorde i andra halvlek på Teckomatorps IP. En jämn och underhållande match skulle svida om till anfall mot ett mål och en klasskillnad skulle ta skepnad. Teckomatorp totalt äger matchen från 60e minuten och de fick också utdelning därefter. 7-1 blev slutresultatet efter att Bulan karismatiskt föll i straffområdet och Gabbe ännu en gång visade upp sin kyla ifrån straffpunkten. LFF som brukar göra fina comebacks fick idag bita i det sura lädret och nederlag var ett faktum. Ett lag var bättre än det andra idag och det i sin tur visade sig i protokollet . Alla lag kan ha en dålig halvlek eller match, det såg vi inte minst i Champions League senare i veckan och det är bara att svida om till nästa möte och prestera bättre då. Vi står bakom vårt lag i med samt motgång och vet om att LFF inte kommer göra om misstaget att komma utvilade, men främst nyktra till nästa match. Vi ser fram emot nästa batalj med hopp om att få se lite mindre individuella misstag men desto fler "Sunday League" tacklingar ifrån försvaret. LFF är en enhet och vi står starka, det ska vi bevisa på Tolvans IP nästa helg då vi välkomnar Linderöd på besök. Alla till IP! #ForzaFF