Lödde FF

Tre raka vinster för Lödde FF!!!
2022-04-24 20:19
Jens Nilsson firas med sitt mål...
Toppmötet idag mellan Lödde FF och Uppåkra IF slutade med vinst till hemmalaget!
Lödde FF startar säsongen med tre raka segrar och två av dom matcherna är mot topplag i serien. Vi visar tydligt att vi kommer kriga för förstaplatsen men säsongen är lång och vi tar inget för givet.

Matchen idag började väldigt jämt och den stod och vägde större delar av första halvlek med en liten fördel till Lödde.
Fram till matchens första mål som gjordes av Uppåkra var det Lödde som hade skapat flest målchanser. En del av dom var riktigt farliga som när en utespelare från Uppåkra fick rädda bollen på mållinjen.
Målet som Uppåkra gjorde var menat som ett inlägg men vinden fångade upp den och skickade den som ett brev på posten rakt upp i bortre krysset via stolpen.
Det fanns absolut inget vi kunde göra åt de målet och det var rent ut sagt ett turmål som heter duga.
Fram till det målet hade Uppåkra gjort noll avslut på oss.

Lödde FF är det laget som försöker spela boll på fötterna med mycket bollinnehav och på vilket sätt vi gör det!
Passningsspelet var fenomenal idag speciellt men med tanke på motståndet och att dom försökte pressa oss djupt ner på vår planhalva!
Vi spelade ut oss ur pressen och när Uppåkra till slut insåg hur bollskickliga vi var upphörde deras intensiva press och dom hamnade i ett mellanläge där dom varken pressade eller sjönk med laget vilket vi utnyttjade till våran fördel.

Något som vi har pratat om är att om vi tror på vårt spel och har tålamod så kommer chanserna att komma allt eftersom.
Mycket riktigt så fick vi fler chanser när Jens ålade sig igenom deras baklinje som en hal orm och tryckte till bollen med sin yttersida rakt in i mål via stolproten 1-1.

Vi hade ett par bra chanser till där vi kunde ta ledningen innan första halvlek tog slut och Uppåkra hade även dom en fin chans när dom tog ett avslut från 25-30m med ett stenhårt skott rakt upp i ribban men första halvlek slutade oavgjort.

Andra halvlek stod matchen och vägde igen, dock var det till Uppåkras fördel denna gång.
Uppåkra kom successivt högre upp i banan för varje minut som gick.
I och med detta så fick vi ett omställningsläge där vi kunde kontra via Emanuel men den bollen gick ut via kortlinjen och Lödde FF fick hörna.
Hörnorna har vi visat att vi är riktigt starka på då vi under båda våra föregående seriematcher lyckats göra mål via hörna.
Inte ens Uppåkra med sina stora och starka spelare kunde stoppa vår inövade hörnvariant och det var Felix som såg till att trycka in bollen i deras bur efter tumult i straffområdet!
2-1 till Lödde och därmed har vi vid detta skedet vänt ett 0-1 underläge -STARKT JOBBAT KILLAR!!!

Det dröjde nästan 20 minuter innan Uppåkra kvitterade och då var det dryga kvarten kvar av matchen. Målet boostade upp Uppåkra och dom hade bra flyt i ett par minuter efter kvitteringsmålet och kom farligt nära vårt mål ett par gånger men Lödde FF red ut den stormen och tog nya tag efter det.

När vi gjorde en sista anstormning fick Emanuel ett kontringsläge där han kunde sätta hög fart mot 3 försvarare och precis som en varm kniv genom smör tog han sig igenom försvaret och avslutade briljant med vänsterfoten och tunnlar målvakten på köpet.
Helt magiskt var det och då menar jag inte bara målet utan hela matchen som helhet, hur killarna krigade matchen igenom från minut 1, det var magnifikt!

Matchen slutar 3-2 till Lödde FF och var ur alla aspekte tt välförtjänt resultat.
Nu toppar vi tabellen och blickar framåt!
Tack alla som stöttar oss, ni är guld värda!
Vi vill även tacka Uppåkra och domarna för en väldigt underhållande match, på återseende!