Lödde FF

9p på 9 dagar
2022-05-09 00:05
Sjätte raka för LFF

Vinsten idag mot Klågerups GIF innebar 9 poäng på de 9 senaste dagarna och därmed blev den sjätte raka segern ett faktum!

Idag på årets hitintills varmaste dag spelade vi bortamatch mot KGIF på en välansad gräsmatta.
Vi inledde matchens första kvart lite hackigt och gjorde enkla misstag i stort sett över hela planen. Men vi stressade inte upp oss själva för det och behöll lugnet trots att spelet inte flöt på som det brukar göra för oss.

20 minuter in i första halvlek fick vi en hörna som vi åter igen fick utdelning för i våra väletablerade varianter. Felix kom högst upp i nickduellen och kunde dessutom med kraft nicka in bollen hårt i mål 0-1 till Lödde FF.
Ett par minuter senare blev det hörna till LFF igen och då plockade vi fram ytterligare en farlig inövad variant och när Emanuel hamnade i rätt position ca 20m från målet drog han till med sin högerfot på distans och satte den mitt i målet någon decimeter under ribban och utökade ledningen till 0-2.
Målvakten var möjligtvis på den lite men kraften på skottet gjorde att bollen inte ens ändrade riktning efter en eventuell touch med fingertopparna.

Trots 0-2 överläge och bra spel av Lödde FF så kändes det ändå som att KGIF fortfarande var med i matchen.
Dom skapade några farliga chanser och satte vår notoriska målvakt Carl-Edvin i arbete.
Dock var det vi som var närmst ett mål och den chansen kom i första halvlekens sista minut då Kim blev spelad fri nära mittcirkeln i en kontring. Första tillslaget Kim gjorde i samband med mottagningen och den farten han hade när han gjorde det var av högre rang.
Backarna hann inte alls med honom när han löpte 25m med bollen och han hann t.o.m. blicka upp mot målvakten innan han försökte knorra den i bortre målgaveln med sin vänsterfot.
Tyvärr så avvärjde KGIF-målvakten det försöket med en fin räddning och första halvlek slutar 0-2.

Vi inledde andra halvlek starkt och kunde behålla trycket på KGIF precis som i de sista 20-25min av första halvlek. Med knappa 5 minuter spelade i andra halvlek utmanade en rättvänd Emanuel två chanslösa försvarare och den här gången la han upp bollen på sin vänsterfot och som en blixt från klar himmel sköt han stenhårt mot mål. Träffen var klockren och tvingade målvakten släppa retur efter åter igen en bra räddning men KGIF-spelarna stod på hälarna när di gule fyllde på i straffområdet och kunde sedan dundra in bollen genom Felix 0-3 till LFF!

Vi visste inte riktigt vad som hände med KGIF men efter 0-3 målet slutade dom spela fotboll eller så bytte dom taktik som uppenbarligen inte fungerade, det kan även ha varit en kombination av de både.
Trots att KGIF gjorde en dålig andra halvlek så skapade dom 2 chanser varav den ena blev det offside på och den andra reducerade dom till 1-3 genom bolltapp mitt på planen i en speluppbyggnad när vi var som mest sårbara.

Vi fick ett par bra chanser till att utöka ledningen men matchen slutar 1-3 och laginsatsen killarna gjorde idag var otroligt bra! Tränarstaben är otroligt stolta över er och fortsätter vi såhär kommer vi bli svårslagna.
Tack till alla som stöttar oss och tack till domarna, Klågerups GIF för en trevlig match och vi önskar er all lycka i framtiden.