Lödde FF

Bortavinst mot FC Helsingkrona
2022-05-21 09:14

Igår kväll tog Lödde FF 3 nya poäng borta på Smörlyckans IP i Lund. FC Helsingkrona som stod för motståndet gav oss en kämpig kväll och när klockan tickade mot 90 minuter blev 1-2 segern ett faktum. Dock hade vi kunnat göra fler mål men marginalerna var inte på vår sida.

I matchens inledning märktes det tydligt att Lödde FF var revanschsugna efter senaste förlusten. Man spelade runt bollen inom laget lugnt och metodiskt trots ytorna var trånga. Vi ville egentligen spela på marken hela tiden men Helsingkrona stod högt upp med sitt lag vilket gjorde det svårare att etablera spelet. Efter ett par minuter fick Helsingkrona nästan smaka på sin egen medicin när Felix skickade iväg en långboll från backlinjen och serverade Oskar helt fri mot målvakten som kom ut bra och räddade bollen. Det behövdes ett par sådana bollar innan Helsingkrona sjönk med sitt lag vilket öppnade upp ytorna vi ville ha för att spela vårt spel.

Ungefär 20 minuter in i matchen får Emanuel ett läge att skjuta från ca: 20-25m och när bössan var laddad drog han till på distans, 0-1 till LFF! Helsingkrona var fortfarande med i matchen och kom farligt nära straffområdet ett par gånger men blev aldrig ett riktigt hot för oss. Första halvlek slutade 0-1.

I halvtidsvilan pratade huvudtränaren Valon om vikten av att vi fortsätter med vårt spel, ställer upp för varandra och tror på oss själv så kommer chanserna komma allt eftersom.

Mycket riktigt kom det fler chanser och nyförvärvet Hampus var i allra högsta grad involverad i målet när han krigade sig fram till bollen som var på väg ut i sidlinjen och passade sedan till ligans farligaste målskytt. Tvåmålsskytten Emanuel gjorde en liknande aktion som i första när han ryckte ifrån inåt i banan och drog till från distans. Precis som i första målet så var målvakten chanslös, 0-2 till LFF.

Med 20 minuter kvar att spela fick Helsingkrona chans att komma fri mot vår målvakt Carl-Edvin i en retfull bjudning som grundar sig mest i otur än slarv och därmed blev reduceringen ett faktum, 1-2.

Nerverna kittlade när långbollarna hittade in i straffområdet via fasta situationer där Helsingkrona hade flyttat upp laget men Carl-Edvin visade tydligt vem som ägde luftrummet där. Vi fick pusta ut när slutsignalen kom och matchen blev onödigt spännande på slutet men desto skönare vinst!

Tack till FC Helsingkrona och domarna för en trevlig match och vi önskar er all lycka i framtiden. Nu laddar vi inför nästa match som spelas hemma på Tolvans IP 💪