Lödde FF

Helgen blev räddad efter att LFF kammat hem 3 viktiga poäng!
2022-06-04 09:42
Bortamatch mot Arlövs BI slutade i ännu en uddamålsseger till Lödde FF.
Igår kväll visade di gule ett starkt engagemang och vilja att vinna matcher trots att vi hade ett tungt avbräck på 7-8 startspelare p.g.a. skador, studentfirande m.m.
Detta visar att Lödde FF har en stark trupp och oavsett vem som startar kommer man att kämpa in i det sista!

Lödde FF öppnade matchen starkast och var aggressiva i sitt presspel vilket överrumplade ABI´s försvar.
Vi vann flertalet bollar när vi pressade som en samlad trupp och hade en del chanser att göra mål tidigt i matchen men tyvärr lyckades vi inte de gångerna.
Något som också var fint att skåda var hur vi spelade runt bollen i matchens första 20-25 minuter. Kombinationsspelet satt som en smäck när vi etablerade anfall från båda kanterna samt centralt på banan.
Målet vi gjorde kom just efter en sådan krigarinsats.
Casper efter ett par riktigt bra lägen som han brände fick ta revansch på sig själv och nätade in matchens första och enda mål, 0-1 till Lödde FF.

Tyvärr hamnade vi i otakt kort efter målet och började istället fokusera på några beslut som domaren tog i Arlövs favör samtidigt som ABI började komma in i matchen.
Trots att ABI visade fin form i sitt passningsspel kom dom aldrig riktigt nära att göra mål på oss i första halvlek.
Vi gick ut i paus med ledning och pratade om vad vi kunde göra för att ta tillbaka kommandot samt att utöka ledningen.
Det var tre grejer som kom upp på tapeten och det ena var att äga bollinnehavet, det andra var att ha tålamod i anfallsspelet och sist men inte minst var att vi skulle pressa tillsammans med hela laget när det var dags att sätta press på deras försvarare. D.v.s. som vi gjorde i första halvan av första halvlek.

Vi gick för ytterligare ett mål och körde på precis som vi hade pratat om men marginalerna talade tyvärr emot oss.
T.ex. så dundrade Sebastian till bollen på volley från distans efter att en Arlövspelare rensade undan från eget straffområde.
Målvakten gjorde en fin räddning när han låg som ett sträck i luften och fick precis dit en näve på bollen.
Adam hade ett par fina lägen han med när han bl.a. träffade undersidan av ribban i en frispark från ca: 25 m.
Bollen studsade farligt nära mållinjen den gången.
Fredrik hade en one man show ute på kanten när han snurrade upp 3 försvarare och spelade snett inåt till en LFF-spelare som sköt på ett tillslag men missade tyvärr målramen.

Arlövs BI hade 2-3 bra chanser att göra mål på i andra halvlek men Carl-Edvin tillsammans med backlinje såg till att dom inte skulle få göra det!
Krigarmentaliteten som backlinjen visade igår kväll ekade genom hela laget.
ALLA var delaktiga och drog sitt strå till stacken och såg till att kamma hem tre viktiga pinnar till bortalaget.

Nu har vi mött alla lagen i serien och nästa match när serien vänder möter vi Hallands Nation borta på Klostergårdens IP.
Slutligen vill vi tackar Arlövs BI och domarna för en fin afton och önskar er all lycka i framtiden.