Målfest på Tolvans IP
2022-08-28 19:15
Simon E firas med sitt frisparksmål

Säker vinst för Lödde FF och en väl genomförd match när Klågerups GIF gästade på Tolvans IP idag.
LFF hade kommandot från första minuten och bjöd aldrig in motståndarna i matchen.
KGIF var alldeles för passiva och försökte aldrig ta sig ur svackan. Dock hamnade vi stundtals i första halvlek på samma nivå som motståndarna.

Båda målen vi gjorde i första halvlek fick vi en hel del hjälp med. Matchens första mål gjordes av Simon E via frispark från ca: 20m.
Den styrdes via muren och ställde målvakten helt innan den seglar in i bortre gaveln, 1-0 till hemmalaget.
Andra målet kommer via Ludvig L som kommer runt fint på kanten och slår ett hårt och flackt inlägg som är på väg till Hampus P. KGIF försvararen försöker stoppa bollen från att nå Hampus när han istället styr in den i eget mål och LFF utökar ledningen med 2-0.

I halvtidsvilan var vi nästan lite besvikna på oss själva, egentligen så grundade missnöjet i att vi ville så mycket mer.
Vi var alla överens om att höja tempot i andra halvlek och hålla oss till matchplanen och då skulle chanserna komma allt eftersom.

När andra halvlek var igång visade LFF att dom ville minsann inte bara spela av matchen och nöja sig med 3 poäng.
LFF ville in och utföra andra halvlek två klasser högre än i första. Det handlade egentligen inte om att göra fler mål. Vi ville helt enkelt rulla boll med högt tempo som vi brukar göra.

Om KGIF hade de jobbigt i första halvlek då var andra halvlek rena mardrömmen för dom.
4 mål gjordes i andra halvlek och vi hade dessutom chans att göra ytterligare 4 till men KGIF´s målvakt gjorde en hel del räddningar som räddade dom ifrån ett tvåsiffrigt slutresultat.

Värt att nämna är att två LFF spelare, Fredrik G och Måns R som varit borta länge p.g.a. skador fick hoppa in och göra vars sitt mål.
Framförallt vill vi lyfta upp ytterbackarna Luftim S och Oskar J som fyllde på offensivt på ett ypperligt sätt vilket gjorde det svårt för motståndarna att försvara när vi var så kompakta i deras straffområdet.
Faktum är att ingen gjorde en dålig insats, alla levererade precis som dom skulle och vi utnyttjade hela kollektivet på bästa möjliga sätt.

Vi vill tacka domarna och Klågerups GIF för en trevlig match och önskar er lycka till i framtiden.