Lödde FF

LFF blev "runner up" i serietabellen 2022
2022-09-25 21:13
Matte firas efter en fint mål...
Sista omgången i seriespelet slutade oavgjort hemma mot gästande Arlövs BI och därmed blev andraplatsen i tabellen ett faktum.
Vi ska nu ta nya tag och ladda inför kvalspel med start om cirka 10 dagar.

Dagens match var jämn och slutresultatet var rättvist trots att ABI hade en liten fördel i bollinnehavet.
Vi visste om på förhand att dom tycker om att rulla boll där bak och tanken var att vi skulle sätta press på dom men någon större bestraffning från vår sida skedde aldrig.
Istället var det våra omställningar som ABI hade problem med i första halvlek.
Målet vi gjorde kommer just från en sådan. Vi vann boll centralt i banan och spelade ut den på högerkanten till Carl A som hade farten uppe.
ABIs försvarare var chanslös i det läget och Carl kunde enkelt spela in bollen i boxen till en fri Mattias J som på ett elegant sätt kunde bredsida bollen på ett tillslag i målet, 1-0 till hemmalaget.

ABI fortsatte med sitt spel och hängde inte med huvudet efter baklängesmålet. Strax innan halvtid skulle dom få utdelning för sitt tålamod.
Målet vi släppte in kom i samband med en omställning efter att ABI vunnit boll i vår speluppbyggnad när vi var som mest sårbara.
ABI förvaltade den möjligheten på bästa sätt och första halvlek slutade 1-1.

Andra halvlek hade båda lagen chanser att göra mål. LFF var otroligt farliga i offensiva hörnor men lyckas aldrig sätta dit bollen och ABI visade prov på bra kontringsspel men även dom hade svårt att få in bollen i målet.
Sedan hade Simon E ett fint skottläge från 30m som träffade underkanten på ribban och hade Lödde FF investerat i en målkamera hade huvuddomarens klocka signalerat för mål.
Vi får lösa en sådan till nästa säsong.

Trots händelserik andra halvlek så gjorde ingen av lagen mål och matchen slutade oavgjort.
Vi tackar domarna och Arlövs BI för en mycket trevlig match och önskar er lycka till i nästa helg.